Лепило за структурно врзување

DeepMaterial обезбедува сеопфатна палета на еднокомпонентни и двокомпонентни епоксидни и акрилни структурни лепила, погодни за структурно поврзување, запечатување и заштитни операции. Целиот асортиман на производи за структурно лепило на DeepMaterial имаат висока адхезија, добра флуидност, низок мирис, јасност со висока дефиниција, висока јачина на врзување и одлична лепливост. Без оглед на брзината на стврднување или отпорноста на високи температури, целата палета на производи со структурни лепила на DeepMaterial имаат одлични перформанси, кои можат целосно да ги задоволат потребите за електронско склопување на клиентите.

Акрилно лепило
· Одлична цврстина на врзување
· Висока отпорност на мрсни или нетретирани површини
· Побрза брзина на стврднување
· Microsoft ~ тешко поврзување
· Сврзување на мала површина
· Стабилни перформанси, долг рок на траење

Лепило со епоксидна смола
· Има најголема сила и перформанси
· Отпорност на високи температури, отпорност на растворувачи и отпорност на стареење се најдобри · Цврсто поврзување
· Пополнете ја празнината и запечатете · Сврзување со мала до средна површина
· Погоден за чистење површини

Полиуретанско лепило
· Одлична отпорност на удар и цврстина на врзување
· Отпорност на високи температури, отпорност на растворувачи и отпорност на стареење се релативно слаби
· Microsoft сврзување · Пополнете големи празнини Сврзување со средна до голема површина

Органски силиконски лепило
· Еластично поврзување · Отпорност на високи температури, отпорност на растворувачи и отпорност на стареење
· Еднокомпонента, двокомпонентна
· Пополнете ја празнината и запечатете · Пополнете големи празнини
· Стабилни перформанси и долг рок на траење

Цврсто врзување
Цврстото лепило може да издржи апликации за поврзување со големо оптоварување и се користи за замена на механичките врски. Употребата на ова лепило за поврзување на две работни парчиња е структурно поврзување.

Поедноставувањето на структурата на поврзувањето може да ја зголеми силата и цврстината.

Со рамномерно распределување на стресот и одржување на структурната цврстина, се избегнува замор и дефект на материјалот. Заменете го механичкото прицврстување за да ги намалите трошоците.

Додека ја одржувате цврстината, намалете ги трошоците и тежината на материјалот со намалување на дебелината на врзувањето.

Врската помеѓу многу различни материјали, како што се метал и пластика, метал и стакло, метал и дрво итн.

Еластично поврзување
Еластичните лепила главно се користат за апсорпција или компензација на динамичките оптоварувања. Покрај еластичните својства на лепилото, еластичното лепило DeepMaterial има висока јачина на телото и релативно висок модул, додека има еластични својства, исто така има и висока јачина на поврзување.

Структурата на поврзувањето е поедноставена, а силата и цврстината може да се зголемат за да издржат динамички оптоварувања. Со рамномерно распределување на стресот и одржување на структурната цврстина, се избегнува замор и дефект на материјалот.

Заменете го механичкото прицврстување за да ги намалите трошоците.

Врската помеѓу многу различни материјали, како што се метал и пластика, метал и стакло, метал и дрво, итн. Поврзете ги материјалите со различни коефициенти на термичка експанзија за да го намалите или апсорбирате стресот.

Табела за избор на производ и лист со податоци за структурно лепило DeepMaterial
Избор на производи на двокомпонентно епоксидно структурно лепило

Линија на производи име на продукт Типична апликација на производот
Двокомпонентно епоксидно структурно лепило DM-6030 Тоа е индустриски производ со епоксидно лепило со низок вискозитет. По мешањето, двокомпонентната епоксидна смола се стврднува на собна температура со минимално собирање за да се формира ултра чиста леплива лента со одлична отпорност на удар. Целосно стврдната епоксидна смола е отпорна на различни хемикалии и растворувачи и има одлична димензионална стабилност во широк температурен опсег. Вообичаените апликации вклучуваат лепење, мали саксии, заглавување и ламиниране. Овие апликации бараат оптичка јасност и одлични структурни, механички и електрични изолациски својства.
DM-6012 Индустрискиот прозорец е широк, времето на работа е 120 мин, а силата на врзување по стврднувањето е висока. Тоа е епоксидно лепило од индустриско ниво со висок вискозитет со долг работен век. Откако ќе се измеша, двокомпонентната епоксидна смола се стврднува на собна температура за да формира цврста контактна површина со килибарна боја со одлична отпорност на кора и удар. Целосно стврдната епоксидна смола има одлична отпорност на термички удар, одлични механички и електрични својства и може да издржи ерозија на разни растворувачи и хемикалии. Вообичаените апликации вклучуваат поврзување на носните конуси во воздушните апликации. Погоден за општи индустриски апликации со низок стрес, високо влијание и висока јачина на кора. Сврзување на различни материјали вклучувајќи метали како алуминиум и челик, како и разни пластики и керамика.
DM-6003 Тоа е двокомпонентно структурно лепило од епоксидна смола. На собна температура (25°C), времето на работа е 20 минути, позицијата на стврднување е 90 минути, а стврднувањето завршува за 24 часа. Откако е целосно стврднат, има карактеристики на високо смолкнување, високо лупење и добра отпорност на удар. Погоден за лепење на повеќето метали, керамика, гума, пластика, дрво, камен итн.
DM-6063 Тоа е двокомпонентно епоксидно структурно лепило. На собна температура (25°C), времето на работа е 6 минути, времето на стврднување е 5 минути, а стврднувањето завршува за 12 часа. Откако е целосно стврднат, има карактеристики на високо смолкнување, високо лупење и добра отпорност на удар. Погоден е за лепење на школки од мобилни телефони и лаптопи, екрани и рамки за тастатура, а погоден е и за производствени линии со средна брзина.

Лист со податоци за производот од двокомпонентно епоксидно структурно лепило

Избор на производ на еднокомпонентно епоксидно структурно лепило

Линија на производи име на продукт Типична апликација на производот
Еднокомпонентно епоксидно структурно лепило DM-6198 Тоа е тиксотропна, недепресивна паста која многу добро се комбинира со јаглеродни композитни материјали и алуминиумски материјали. Оваа еднокомпонентна формула која не се меша и активира со топлина има цврсти и силни структурни врски и има одлична отпорност на лупење и сила на удар. Кога е целосно стврдната, епоксидната смола има одлични механички својства и може да издржи ерозија на разни растворувачи и хемикалии. Лекување со топлина, висока јачина, отпорност на висока температура, може да ги поврзе јаглеродните влакна.
DM-6194 Бело/универзално структурно лепило, низок до среден вискозитет, добра изработка, цврстина на врзување на челичен лим над 38Mpa, отпорност на температура 200 степени.
DM-6191 Погоден е за широк опсег на апликации кои бараат брзо стврднување, добри еколошки перформанси и висока адхезија. Производот брзо се стврднува кога е изложен на температури до 100°C и постигнува одлична адхезија на пластика, метали и стакло. Специјално дизајниран за заварување на канила од не'рѓосувачки челик како склоп на средиште, шприц и ланцета. Погоден е за монтажа на медицински помагала за еднократна употреба.

Лист со податоци за производот на еднокомпонентно епоксидно структурно лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Односот на мешање Почетно време на фиксација
/ целосна фиксација
Чиста сила Метод на лекување TG /°C Цврстина /D Издолжување при прекин /% Отпорност на температура /°C Складирање/°C/M
Епоксидна основа Еднокомпонентно структурно лепило DM- 6198 Беж 65000-120000 Еднокомпонента 121° C 30 мин Алуминиум 28N/mm2 Лекување со топлина 67 54 4 -55 ~ 180 2-28/12 М
DM- 6194 Беж Ставете Еднокомпонента 120° C 2H Нерѓосувачки челик 38N/mm2

Пескарење на челик 33N/mm2

Лекување со топлина 120 85 7 -55 ~ 150 2-28/12 М
DM- 6191 Малку килибарна течност 4000-6000 Еднокомпонента 100° C 35 мин

125° C 23 мин

150° C 16 мин

Челик 34 N/mm2 алуминиум 13.8 N/mm2 Лекување со топлина 56 70 3 -55 ~ 120 2-28/12 М

Избор на производи од двокомпонентно акрилно структурно лепило

Линија на производи име на продукт Типична апликација на производот
Акрилно структурно лепило со двоен компонент DM-6751 Погоден е за структурно поврзување на обвивки од лаптоп и таблет компјутер. Има брзо стврднување, кратко време на прицврстување, супер отпорност на удар и отпорност на замор. Тоа е сеопфатно средство за метални лепила. По стврднувањето, има супер отпорност на удар и отпорност на замор, и може да издржи екстремни температури, а перформансите се многу супериорни.
DM-6715 Тоа е двокомпонентно акрилно структурно лепило со низок мирис, кое произведува помалку мирис од традиционалните акрилни лепила кога се нанесуваат. На собна температура (23°C), времето на работа е 5-8 минути, позицијата на стврднување е 15 минути и може да се користи за 1 час. Откако е целосно стврднат, има карактеристики на високо смолкнување, високо лупење и добра отпорност на удар. Погоден за лепење на повеќето метали, керамика, гума, пластика, дрво.
DM-6712 Тоа е двокомпонентно акрилно структурно лепило. На собна температура (23°C), времето на работа е 3-5 минути, времето на стврднување е 5 минути и може да се користи за 1 час. Откако е целосно стврднат, има карактеристики на високо смолкнување, високо лупење и добра отпорност на удар. Погоден за лепење на повеќето метали, керамика, гума, пластика, дрво.

Лист со податоци за производот од двокомпонентно акрилно структурно лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Односот на мешање Почетно време на фиксација
/ целосна фиксација
Време на работа Чиста сила Метод на лекување TG /°C Цврстина /D Издолжување при прекин /% Отпорност на температура /°C Чувајте /°C/M
Акрилик Двокомпонентен акрилик DM- 6751 Измешано зелено 75000 10: 1 120 / мин 30 / мин Челик /алуминиум 23N/mm2 Лекување на собна температура 40 65 2.8 -40 ~ 120 ° C 2-28/12 М
DM- 6715 Јоргованот колоид 70000 ~ 150000 1: 1 15 / мин 5-8 вртежи во минута Челик 20 N/mm2 алуминиум 18N/mm2 Лекување на собна температура  

*

 

*

 

*

-55 ~ 120 ° C 2-25/12 М
DM- 6712 Млечно 70000 ~ 150000 1: 1 5 / мин 3-5 вртежи во минута Челик 10 N/mm2

алуминиум 9 N/mm2

Лекување на собна температура  

*

 

*

 

*

-55 ~ 120 ° C 2-25/12 М
en English
X