DeepMaterial е кинеска епоксидна конформна обвивка, силиконски конформален слој и полиуретански конформален материјал за обложување, произведува акрилна конформна обвивка, силиконски конформален слој за PCB, оптички проѕирен епоксиден конформален слој за електроника, акрилен конформален премаз со спреј и спреј со формален спреј.

DeepMaterial не само што обезбедува материјали за недоволно полнење на чиповите и за пакување COB, туку исто така обезбедува конформална обвивка со трипропустливи лепила и лепила за садење на колото, а во исто време носи одлична заштита на ниво на коло на електронските производи. Многу апликации ќе поставуваат печатени кола во сурови средини.

Напредно конформално премачкување на DeepMaterial, лепило и тенџере кое е три отпорно. Лепилото може да им помогне на плочите на печатените кола да се спротивстават на термички шок, материјали кои корозивни од влага и разни други неповолни услови, за да се обезбеди долг работен век на производот во тешки средини за примена. Соединението за лепило за саксии со конформална обвивка на DeepMaterial е материјал без растворувачи, ниски VOC, кој може да ја подобри ефикасноста на процесот и да ги земе предвид одговорностите за заштита на животната средина.

Соединението за лепило за саксии со конформална облога на DeepMaterial може да ја подобри механичката цврстина на електронските и електричните производи, да обезбеди електрична изолација и да заштити од вибрации и удари, а со тоа обезбедува сеопфатна заштита за печатените кола и електричната опрема.

најдобри производители на лепила за индустриски електрични мотори

Кои видови материјали најчесто се користат за услуги за конформални облоги на ПХБ?

Кои видови материјали најчесто се користат за услуги за конформални облоги на ПХБ? Важноста на конформалниот слој на ПХБ не може да се потцени. Како еден вид оклоп за колото, помага да се заштити плочата од нечистотија, прашина и влага. Без него, сензорите и кревките електронски компоненти се загрозени...

Најдобрите производители на контактни лепила на база на вода

Кои се барањата за складирање на производи од производител на заштитен слој со ниска адхезија?

Кои се барањата за складирање на производи од производител на заштитен слој со ниска адхезија? Заштитните премази со ниска адхезија го формираат столбот на бројни суштински индустрии, како автомобилската, воздушната и производството. Совршени за средства за ослободување од мувла, нелепливи облоги и апликации против ѓубрење, овие облоги се дизајнирани да го одржуваат ниското триење и лепливоста.

Кои се типичните методи на примена што ги користи производителот на силиконски облоги за електроника?

Кои се типичните методи на примена што ги користи производителот на силиконски облоги за електроника? Силиконскиот слој за електроника е апсолутно задолжителен - без него, електрониката е целосно изложена на елементите и се изложени на сериозен ризик од дефект. Влагата може да ги кородира деликатните кола, прашината може да затне ситни делови и да ги уништи перформансите,...

Најдобрите производители на индустриски епоксидни лепила и заптивки во САД

Кои се предностите на употребата на епоксидна облога во прав за електрична изолација?

Кои се предностите на употребата на епоксидна облога во прав за електрична изолација? Наелектризираната историја на епоксидна прашкаста облога датира од 1950-тите кога за прв пат остави свој белег како заштитник на металната површина, непобедлива бариера против ерозија и оксидација. Но, со растот доаѓаат и развојот и подобрувањето -...

Најдоброто автомобилско лепило за пластика за метални производи од производители на индустриски епоксидни лепила и заптивки

Дали силиконскиот конформален слој за ПХБ има добра отпорност на термички циклус и температурни варијации?

Дали силиконскиот конформален слој за ПХБ има добра отпорност на термички циклус и температурни варијации? Силиконскиот конформален слој е заштита за печатените плочки (PCB), давајќи им дар на доверливост и долгорочна одржливост. Тој нуди заштита од влага, прашина и натрапници кои би можеле да ги нарушат нивните перформанси -...

Откријте ги придобивките од непроводен слој за електроника

Откријте ги придобивките од непроводен слој за електроника Неспроводливите премази, познати и како изолациски премази, се материјали кои го спречуваат протокот на електрична енергија. Тие служат како заштитна бариера помеѓу електронските компоненти и потенцијалните извори на електрично празнење или пречки. Но, што точно ги прави овие облоги толку корисни? Како...

Најдобрите врвни производители на лепак за електроника во Кина

Засилена електрична безбедност: Истражување на потенцијалот на изолационен епоксиден слој

Засилена електрична безбедност: Истражување на потенцијалот на изолационен епоксиден слој Улогата на електричната изолација во одржувањето на безбедноста е поважна отколку што знаеме. При користење на електрични системи, се очекува да преземеме мерки за да ни помогнат да спречиме пожари, опасности и други форми на несреќа. Соодветна изолација...

Како изолациониот епоксиден слој може да ја подобри безбедноста во опасни средини

Како изолациониот епоксиден слој може да ја подобри безбедноста во опасни средини Во опасните средини, безбедноста е од најголема важност. Работниците во овие средини се изложени на различни ризици, вклучувајќи пожар, експлозии и хемиска изложеност. За да се обезбеди нивната безбедност, од суштинско значење е да се преземат мерки кои можат да ги минимизираат овие ризици. Еден таков...

За што станува збор за изолационен епоксиден слој?

За што станува збор за изолационен епоксиден слој? Епоксидите може да се користат за неколку апликации, кои вклучуваат композити, метални облоги, употреба во електронски компоненти, електрични компоненти, електрични изолатори, LED диоди, пластика засилена со влакна, структурни лепила и мноштво други примени. Епоксидните смоли или епоксиди може да се користат поединечно или заедно со други хемикалии за...

Најдобрите производители на лепила и заптивки за лепење на фотоволтаични соларни панели

Карактеристики и примена на УВ излечиви епоксидни конформални облоги

Карактеристики и примена на УВ излечиви епоксидни конформални облоги УВ облогата може да се дефинира како површинска обработка која се излекува со користење на ултравиолетово зрачење за да се создаде врска помеѓу подлогите. Сврзувачкиот слој што произлегува може да биде заштитен или да понуди потребна адхезија помеѓу површините. УВ премазите можат да ги заштитат и основните...

Производител на лепак за еднокомпонентни епоксидни лепила

Висококвалитетна епоксидна обвивка што може да се излечи со УВ за PCB

Висококвалитетна епоксидна обвивка што може да се излечи со УВ за PCB Епоксидот е една од најпопуларните смоли што се користат во многу апликации денес. Денеска се создаваат епоксидни премази кои се лекуваат со ултравиолетови зраци за да се исполнат специфичните барања. Ако имате конкретен проект, можете да добиете лепило. Сè што треба да направите е да ...

Најдобрите производители на лепила и заптивки за лепење на фотоволтаични соларни панели

Видови на ПХБ коло Конформални материјали за обложување за производство на склопување на ПХБ

Видови конформални материјали за обложување на плочка за плочка за плочка за производство на склопување на ПХБ Конформалната обвивка на плочката е процес на користење на специјални слоеви од смола на таблите за да се заштитат од штетните елементи на животната средина. Полимерните фолии се тенки и претежно проѕирни за да можете да ги видите компонентите...