Најдобар производител и добавувач на епоксидно лепило

Лепилото за епоксидни лепила се разновидни и нудат цврсто решение за поврзување за различни примени. Разбирањето на составот, видовите и примената на епоксидните лепила може да ви помогне да го изберете соодветното лепило за вашиот проект и да постигнете успешна врска. Можете да обезбедите долготрајна и издржлива врска со епоксидните лепила следејќи ги правилните техники за подготовка и нанесување.

Лепакот за епоксидни лепила обезбедува одлично прилепување на широк опсег на површини и се најчесто користени структурни лепила. Епоксидните лепила може да се стврднат на собна температура, на зголемени температури или преку УВ зрачење, во зависност од видот на средството за лекување што се користи. Бројни епоксидни лепила, еднокомпонентни или двокомпонентни, се продаваат и широко се користат во различно индустриско производство и апликации за поврзување на метали, бетон, стакло, керамика, бетон, многу пластика, дрво и други материјали.

Shenzhen DeepMaterial Technologies Co., Ltd е професионален производител и снабдувач на лепак за епоксидни лепила во Кина. DeepMaterial главно нуди еднокомпонентно епоксидно лепило, двокомпонентно епоксидно лепило, епоксидна инкапсулант, оптички лепила за лекување со УВ, епоксидна конформална обвивка, smt епоксидни лепила, епоксидна смеса за саксии, водоотпорна епоксидна и така натаму.

Водоотпорното епоксидно лепило DeepMaterial е за пластика, метал, стакло, бетон, алуминиум, композити и така натаму.


Целосен водич за епоксидно лепило:

Што е епоксидно лепило?

Видови на епоксидно лепило

Од што е направено епоксидното лепило?

Како да направите епоксидно лепило

Како функционира лепак за епоксидно лепило?

Како да користите епоксидно лепило за пластика

Како да се користи епоксидно лепило за метал

Колку долго трае епоксидното лепило?

Колку време е потребно да се исуши епоксидниот лепак

Како да го најдете најдобриот лепак за епоксидно лепило

Животниот век на епоксидниот лепак

Како правилно да го складирате лепилото за епоксидни лепила

Како да се отстрани залепен епоксиден лепак

Лепак за епоксидни лепила: видови, апликации, придобивки и класи

За што се користи епоксидниот лепак?

Која е предноста на епоксидниот лепак?

Кој е недостатокот на епоксидниот лепак?

Кој е најсилниот епоксиден лепак за метал на метал?

Дали епоксидот е појак од лепак?

Кога да се користи епоксидно лепило?

Што е епоксидно лепило?

Епоксидното лепило е термореактивно лепило составен од смола или епоксиден полимер и зацврстувач што се користи за лепење или спојување на голем број површини заедно со силна, трајна и цврста врска која може да толерира екстремен стрес и временски услови.

Лепакот за епоксидни лепила се најкористените индустриски лепила, како и најприлагодливите структурни лепила. Издржливоста на излечениот производ, како и нивната неверојатна способност да се држат до широк спектар на материјали, придонесуваат за популарноста на епоксидното лепило. Решенијата за лепак од епоксидна смола се многу едноставни за прилагодување за да ги задоволат специфичните барања за сопственост на секој проект.

Епоксидните лепила се направени со неколку типови на епоксидна смола, кои ги дефинираат основните карактеристики на лепилото. Кога е неопходна отпорност на високи температури, епоксидната смола отпорна на топлина е идеален избор, додека флексибилната епоксидна смола е најдобриот избор кога е можно движење.

Епоксидните лепила најчесто се нудат како еднокомпонентни или двокомпонентни системи. Еднокомпонентните епоксидни лепила обично се стврднуваат на температури помеѓу 250-300°F, услови кои создаваат производ со висока јачина, одлична адхезија на метали и извонредна еколошка и сурова хемиска отпорност. Всушност, овој производ често се користи како алтернатива за заварување и заковки.

Епоксидното лепило е вид на дводелно лепило кое се состои од смола и зацврстувач. Хемиска реакција се јавува кога двете компоненти се мешаат, формирајќи цврста и издржлива врска. Епоксидните лепила се познати по нивната висока јачина, одлична издржливост и отпорност на хемикалии и топлина.

Тие исто така имаат добри својства за пополнување празнини и можат да се врзат со различни материјали, вклучувајќи метали, пластика, керамика и композити. Една од критичните придобивки на епоксидните лепила е нивната способност да создаваат силна врска, дури и на мазни или непорозни површини. Епоксидните лепила се достапни во различни форми, вклучувајќи паста, течност, филм и претходно формирани форми.

Тие можат да се применат со користење на различни техники, вклучувајќи четка, валјак, спреј и шприц. Времето на стврднување на епоксидните лепила може да варира во зависност од видот на смолата и зацврстувачот што се користи, како и од температурата и влажноста на околината.

Епоксидните лепила се достапни во низа различни формулации, секоја со свои специфични својства. Некои формулации се дизајнирани за висока јачина и издржливост, додека други се дизајнирани за флексибилност и отпорност на удар. Изборот на правилното епоксидно лепило за апликацијата обезбедува најдобри можни перформанси.

Епоксидните лепила се нивната способност да се врзат за широк опсег на површини. Тие исто така се отпорни на хемикалии, топлина и вода, што ги прави идеални за сурови средини. Дополнително, епоксидните лепила имаат одлични механички својства, како што се висока цврстина на истегнување и вкочанетост, што ги прави погодни за носечки апликации.

Епоксидните лепила се сигурни лепила кои нудат силни, издржливи врски во различни примени. Тие се спротивставуваат на суровите услови на животната средина и можат да ги пополнат празнините и празнините помеѓу површините. Тие се широко користени во многу индустрии и апликации и може да се прилагодат за да се исполнат специфичните барања. Сепак, нивната употреба бара соодветно ракување и безбедносни мерки на претпазливост за да се обезбедат оптимални перформанси и безбедност.

Видови на епоксидно лепило

Постојат различни видови на епоксидно лепило достапни на пазарот, вклучувајќи:

Стандардна епоксидна: Овој тип на епоксидно лепило е лепило за општа намена погодно за лепење на широк спектар на материјали како дрво, метал, пластика и керамика. Идеален е за поправка на предмети за домаќинството и за сам проекти.

Епоксидна боја со брзо поставување: Овој епоксиден лепак е дизајниран да се стврднува брзо, обично во рок од неколку минути, што го прави идеален за проекти чувствителни на време. Најчесто се користи во автомобилски и индустриски апликации.

Структурни епоксидни: Структурно епоксидно лепак за лепило е лепило со висока јачина погодно за лепење на носечки компоненти како што се метали, композити и пластика. Најчесто се користи во градежната и воздушната индустрија.

Оптички прочистен епоксид: Овој тип на епоксидно лепило е транспарентен и не пожолтува со текот на времето, што го прави идеален за апликации каде што јасноста е од суштинско значење, како што се лепење на стакло и изработка на накит.

Епоксидни со висока температура: Овој тип на епоксидно лепило е формулиран да издржи високи температури, што го прави погоден за лепење материјали изложени на топлина, како што се мотори, издувни системи и индустриска опрема.

Водоотпорен епоксид: Овој тип на епоксидно лепило е дизајниран да се спротивстави на вода и влага, што го прави идеален за морски и надворешни апликации каде што изложеноста на вода е загрижувачка.

УВ-отпорен епоксид: Епоксидниот лепак за лепило отпорен на УВ е формулиран да се спротивстави на избледување и пожолтување кога е изложен на сончева светлина, што го прави погоден за апликации на отворено, како што се врзување пластика и фиберглас.

Флексибилен епоксид: Флексибилното епоксидно лепило е дизајнирано да ги врзува материјалите што се подложени на движење и вибрации, како што се пластика, гума и метал. Најчесто се користи во автомобилски и поморски апликации.

Епоксидна обвивка исполнета со метал: Епоксидното лепило наполнето со метал содржи метални честички, што го прави идеален за поправка на метални површини и компоненти. Најчесто се користи во автомобилски и индустриски апликации.

Епоксидна боја во совпаѓање: Епоксидното лепило кое одговара на бојата е достапно во различни бои, што го прави идеален за апликации каде што е неопходно усогласувањето на боите, како што е поправка на автомобилската завршница и пополнување на празнините во дрвото.

Електрични епоксидни: Електричниот епоксиден лепак за лепило е формулиран да биде непроводлив, што го прави идеален за лепење и запечатување електрични компоненти и табли.

Од што е направено епоксидното лепило?

Лепилото е направено од две компоненти, смолата и зацврстувачот, кои кога ќе се измешаат заедно, реагираат за да формираат издржлива и долготрајна врска.
Компонентата на смола на епоксидното лепило обично е направена од мешавина на бисфенол-А (BPA) и епихлорохидрин (ECH), две хемикалии кои реагираат заедно за да формираат полимер. BPA е вид на органско соединение кое најчесто се користи во производството на пластика, додека ECH е реактивна хемикалија која се користи како средство за вкрстено поврзување во формирањето на полимери. Добиениот полимер е вискозна, течна супстанција со висок степен на хемиска и термичка стабилност, што го прави идеален материјал за употреба на лепило.

Компонентата за зацврстување на епоксидното лепило обично е направена од амини или полиамиди, кои се хемикалии кои реагираат со смолата за да формираат вкрстено поврзана мрежа од молекули. Компонентата на зацврстувачот обично се меша со компонентата на смола во сооднос 1:1, а добиената смеса потоа се нанесува на површините што треба да се врзат.

Кога епоксидното лепило се нанесува на површините, смолата и зацврстувачот формираат цврста и издржлива врска отпорна на вода, хемикалии и топлина. Врската може да издржи и механички стрес и вибрации, што го прави епоксидното лепило идеален избор за апликации за кои е потребна цврста и долготрајна врска.

Кога се оценува ефикасноста на епоксидното лепило, корисно е да се погледне општиот состав на соединенијата што го сочинуваат. Полимеризацијата на мешавина од две почетни компоненти, смолата и зацврстувачот, произведува епоксиди. Епоксидните лепила се состојат првенствено од епоксидна смола и средство за стврднување. По потреба може да се додадат филер, зацврстувач, пластификатор и дополнителни адитиви, вклучувајќи средство за спојување на силилан, деформатор и боја.

Конститутивен Состојка Главна улога
Примарна Епоксидна смола, реактивен разредувач Леплива основа
Примарна Средство за лекување или катализатор, акцелератор Лечивост
Изменување Додатен Измена на имот
Изменување Зацврстувач Зацврстување
Изменување Пластификатор флексибилност
Адитиви Агент за спојување адхезија
Адитиви Колорант Боја

Епоксидните смоли првенствено се прават со реакција на активниот водород од феноли, алкохоли, амини и киселини со епихлорохидрин, вообичаено скратено како ECH, под внимателно регулирани услови. Епоксидната смола може да се направи и со оксидирање на олефин со пероксид, слично на тоа како се прават циклоалифатични епоксидни смоли.

Бисфенол А диглицидил етер, понекогаш познат како епоксидна смола од типот бисфенол А, беше првата комерцијално достапна епоксидна смола и сè уште е најкористена денес. Оваа форма на епоксидна смола се очекува да сочинува приближно 75% од епоксидната смола што се користи во индустријата на волуменска основа.

Бисфенол А диглицидил етер, најчестата епоксидна смола што се користи во епоксидните лепила, има хемиска структура и важни својства на бројни функционални групи.

Како да направите епоксидно лепило

Еве едноставен водич за тоа како да направите епоксидно лепило:

Материјали:

 • Епоксидна смола
 • Држач
 • Чаша за мешање
 • Промешајте стап
 • Заштитни ракавици
 • Безбедносни очила

инструкции:

 1. Прво, одберете ја соодветната епоксидна смола и зацврстувач за вашата апликација. Погрижете се да ги следите упатствата на производителот за правилните соодноси на мешање.
 2. Ставете ги заштитните ракавици и заштитните очила за да ја заштитите кожата и очите од епоксидот.
 3. Измерете ја соодветната количина на епоксидна смола и зацврстувач во чаша за мешање. Точните количини ќе зависат од конкретниот производ што го користите, затоа внимателно следете ги упатствата на производителот.
 4. Користете стап за мешање за темелно да ги измешате епоксидната смола и зацврстувачот заедно. Погрижете се да ги изгребете страните и дното на чашата за мешање за да се осигурате дека смесата е темелно соединета.
 5. Продолжете да ја мешате смесата додека не стане униформа без ленти или грутки.
 6. Нанесете го епоксидното лепило на површините што сакате да ги споите. Следете ги упатствата на производителот за правилниот начин на нанесување и почекајте време пред да ги врзете површините.
 7. Оставете го епоксидното лепило целосно да се стврдне пред да ракувате или да нанесете какво било оптоварување на залепените површини. Времето на стврднување ќе зависи од специфичниот производ што го користите и од температурата и влажноста на околината.
Како функционира лепак за епоксидно лепило?

Епоксидните лепила се дводелни лепила кои се состојат од смола и зацврстувач. Кога овие две компоненти се мешаат, се јавува хемиска реакција, предизвикувајќи смесата да се стврдне и да формира силна, издржлива врска.

Компонентите на смолата и зацврстувачот на епоксидното лепило имаат реактивни групи кои можат да реагираат едни со други за да формираат ковалентни врски. Овие цврсти врски можат да издржат стрес, што ги прави епоксидните лепила идеални за апликации со висок стрес.

Хемиската реакција помеѓу компонентите на смолата и зацврстувачот на епоксидното лепило се нарекува реакција на стврднување. За време на процесот на стврднување, епоксидното лепило обично поминува низ две фази: почетна и финална.

За време на првичниот процес на стврднување, епоксидното лепило ќе остане малку течно и лесно може да се шири и манипулира. Како што напредува реакцијата на стврднување, смесата ќе стане погуста и потешка за работа.

За време на последната фаза од процесот на стврднување, епоксидното лепило ќе стане целосно стврднато и тврдо. Откако ќе се стврдне, епоксидното лепило ќе формира силна врска со материјалите што ги нанесува, создавајќи цврста и издржлива врска што може да издржи стрес и напор.

Епоксидното лепило е способност да се врзува со широк спектар на материјали, а тоа вклучува метали, пластика, керамика, дрво и други материјали. Лепилото е исто така отпорно на вода, топлина и хемикалии, што го прави идеален за сурови средини.

За да се користи епоксидно лепило, двете компоненти мора да се измешаат заедно во правилни пропорции. Откако ќе се интегрира лепилото, мора да се нанесе на површините што треба да се залепат. Во зависност од специфичната формулација, лепилото обично ќе работи од неколку минути до неколку часа.

Како што се стврднува епоксидното лепило, ќе се стврдне и ќе формира силна, трајна врска. Времето на стврднување ќе зависи од различни фактори, вклучувајќи ја температурата, влажноста и дебелината на лепливиот слој.

Како да користите епоксидно лепило за пластика

Користењето епоксиден лепак на пластика е едноставен процес кој бара неколку основни чекори. Еве чекор-по-чекор водич за тоа како да користите епоксиден лепак на пластика:

 1. Исчистете ја површината: Пред да го нанесете епоксидниот лепак, проверете дали пластичната обвивка е чиста и без каква било нечистотија, прашина или маснотии. Можете да користите средство за чистење или алкохол за триење за да ја избришете површината и да ја оставите целосно да се исуши.
 2. Измешајте го епоксидот: Епоксидниот лепак обично доаѓа во два дела - смола и зацврстувач. Измешајте еднакви количини од двата дела темелно во контејнер за еднократна употреба додека целосно не се измешаат.
 3. Нанесете го епоксидот: со помош на мала четка или чепкалка за заби, нанесете го измешаниот епоксид на пластичната површина во тенок, рамномерен слој. Погрижете се да ја покриете целата област што треба да се залепи.
 4. Притиснете ги парчињата заедно: По нанесувањето на епоксидот, внимателно притиснете ги заедно и држете ги на место неколку минути за да се стегне лепилото. Можете исто така да користите стегач или лента за да ги држите парчињата на место додека епоксидот се стврднува.
 5. Оставете да се залечи: оставете го епоксидот да се фиксира препорачаното време, обично 24 до 48 часа. За да обезбедите силна врска, избегнувајте да ги поместувате или вознемирувате залепените парчиња во ова време.
Совети за користење епоксиден лепак на пластика:
 1. Изберете го правилниот тип на епоксиден лепак за работата. Некои епоксидни лепила се специјално дизајнирани за пластика и ќе обезбедат посилна врска од другите.
 2. Избегнувајте да користите премногу епоксидни, бидејќи тоа може да ја ослаби врската и да предизвика нејзино распаѓање со текот на времето.
 3. Работете во добро проветрено место и носете ракавици за да ја заштитите кожата од хемикалиите во епоксидот.
 4. Користете контејнер за еднократна употреба и алатка за мешање за да избегнете загадување на епоксидот.
 5. Следете ги внимателно упатствата на производителот, бидејќи времето на стврднување може да варира во зависност од брендот и видот на епоксидниот лепак.
 6. Тестирајте ја цврстината на врската пред да го користите поправениот предмет за да се уверите дека е безбеден.
Како да се користи епоксидно лепило за метал

Лепилото за епоксидно лепило е силно лепило кое може да ги спои металните површини заедно. Еве ги чекорите за употреба на епоксиден лепак на метал:

1. Исчистете ги металните површини: Пред да нанесете епоксиден лепак, темелно исчистете ги металните површини со средство за одмастување или алкохол за да ги отстраните сите нечистотии, масло или маснотии.
2.Обрусете ја површината: Користете шкурка или турпија за грубост на површината на металот. Ова ќе му помогне на епоксидот подобро да се залепи на металот.
3. Измешајте го епоксидот: Измешајте го епоксидот според упатствата на пакувањето. Погрижете се темелно да ги измешате двете компоненти.
4. Нанесете го епоксидниот: Нанесете го епоксидот на една од металните површини користејќи четка или шпатула. Погрижете се да нанесете рамномерен слој епоксид.
5. Притиснете ги површините заедно: Цврсто притиснете ги двете метални површини заедно. Можете да користите стеги за да ги држите металните површини додека епоксидот се суши.
6. Оставете го епоксидот да се исуши: Оставете го епоксидот да се исуши според упатствата на пакувањето. Обично се потребни околу 24 часа за целосно стврднување на епоксидот.
7. Песок и боја: Штом епоксидот целосно ќе зарасне, можете да ги брусите сите груби рабови и да ги обоите металните површини по желба.
8. Користете во добро проветрено подрачје: Епоксидниот лепак може да испушта испарувања кои можат да бидат штетни ако се вдишат. Работете на добро проветрено место или носете маска за заштита на белите дробови.
9. Избегнувајте контакт со кожата: Епоксидниот лепак може да биде предизвик да се отстрани од кожата, затоа носете ракавици за да избегнете директен контакт со лепилото.
10. Следете ги упатствата внимателно: Внимателно прочитајте ги и следете ги упатствата на пакувањето. Соодносот на мешање и времето на сушење може да варираат во зависност од брендот на епоксидниот лепак што го користите.
11. Тестирајте ја јачината на врската: Пред да го користите споениот метал за какви било носечки цели, тестирајте ја цврстината на врската со примена на притисок врз спојницата.

Колку долго трае епоксидното лепило?

Животниот век на лепак за епоксидно лепило може да варира во зависност од неколку фактори, како што се специфичниот тип на епоксид што се користи, условите на кои е изложен и начинот на складирање. Во принцип, сепак, епоксидниот лепак може да трае неколку години кога правилно се складира и користи.

Повеќето епоксидни лепила имаат рок на траење од околу 1-2 години кога се чуваат на ладно, суво место и цврсто затворени. Некои производители може да наведат подолг или пократок рок на траење за нивните производи, па затоа е од суштинско значење проверка на етикетата или информациите за производот за конкретни упатства.

Откако ќе се нанесе и излечи епоксидниот лепак, може да трае многу долго доколку не е изложен на екстремни температури или сурови хемикалии. Епоксидните лепила се познати по нивните силни сврзувачки својства и можат да издржат значителен стрес, што ги прави идеални за употреба во многу различни апликации.

За да се обезбеди најдолг можен животен век на епоксидното лепило, од клучно значење е да се следат правилните упатства за складирање и употреба. Ова вклучува чување на лепилото на суво и ладно место подалеку од директна сончева светлина или извори на топлина, бидејќи изложувањето на високи температури може да предизвика побрзо распаѓање на лепилото. Дополнително, складирањето на лепилото во херметички контејнер може да помогне да се спречи влагата да влезе и да го оштети лепилото.

Кога користите епоксидно лепило, неопходно е внимателно да се следат упатствата на производителот, вклучувајќи го препорачаниот сооднос на мешање и времето на стврднување. Ако не го сторите тоа, може да дојде до послаба врска или дури и целосно губење на лепилото. Кога ракувате со епоксидно лепило, мора да се користи и соодветна заштитна опрема, како што се ракавици и заштитни очила.

Понекогаш, лепилото за епоксидно лепило може да почне да жолтеникава или обезбојува со текот на времето. Иако ова не мора да значи губење на силата, тоа може да влијае на изгледот на врзаните површини. Некои типови на епоксидно лепило може да развијат малку леплива или леплива текстура по продолжено изложување на воздух, што може да привлече прашина и други остатоци.

Сепак, изложеноста на УВ светлина или влага може да предизвика распаѓање на епоксидното лепило со текот на времето, што може да ја ослаби неговата цврстина на врзување. Исто така, важно е да се забележи дека некои видови на епоксидно лепило може да станат кршливи со текот на времето, што ќе влијае на неговите перформанси.

Сепак, изложеноста на УВ светлина или влага може да предизвика распаѓање на епоксидното лепило со текот на времето, што може да ја ослаби неговата цврстина на врзување. Исто така, важно е да се забележи дека некои видови на епоксидно лепило може да станат кршливи со текот на времето, што ќе влијае на неговите перформанси.

Колку време е потребно да се исуши епоксидниот лепак

Времето на сушење на епоксидното лепило може да варира во зависност од неколку фактори, како што се типот што се користи, температурата, влажноста и површините што се врзуваат.

Повеќето епоксидни лепила генерално ќе се исушат на допир во рок од 30 минути до еден час. Сепак, врската може да потрае до 24 часа или подолго за целосно да се излечи и да ја достигне својата максимална сила.

Некои епоксидни лепила со брзо стврднување се дизајнирани да се стврднуваат побрзо и може да достигнат максимална јачина за само 5-10 минути. Сепак, следењето на упатствата на производителот за специфичното лепило што се користи е од суштинско значење за да се обезбедат најдобри резултати.

Покрај тоа, важно е да се забележи дека температурата и влажноста може да влијаат на времето на сушење на епоксидните лепила. Повисоките температури и пониските нивоа на влажност може да го забрзаат процесот на стврднување, додека пониските температури и повисоките нивоа на влажност може да го забават.

Кога користите епоксидно лепило, неопходно е да се следат безбедносните мерки на претпазливост, како што се носење ракавици и работа во добро проветрено место. Исто така, потребно е правилно да се складира и ракува со лепилото за да се спречи неговото сушење или неупотребливо.

Ако ви треба појаснување за времето на сушење или примената на специфично епоксидно лепило, најдобро е да се консултирате со упатствата на производителот или да ја контактирате нивната служба за корисници за насоки.

Иако времето на сушење на епоксидното лепило може да варира, од суштинско значење е да бидете трпеливи и да оставите доволно време за целосно да се излечи врската пред да ставите стрес или тежина врз неа. Брзањето на процесот на сушење може да резултира со слаба или неуспешна врска, па затоа е најдобро да се претпазливи и да се чека препорачаното време на стврднување.

Како да го најдете најдобриот лепак за епоксидно лепило

Пронаоѓањето на најдобриот лепак за епоксидно лепило може да биде застрашувачко, бидејќи на пазарот се достапни бројни опции. Еве неколку фактори што треба да се земат предвид при изборот на епоксидно лепило:

Јачина на врската: Побарајте епоксидно лепило со висока јачина на врзување. Ова ќе обезбеди дека може да ги држи вашите материјали заедно долго време.

Време на сушење: Времето на сушење на епоксидниот лепило е суштински фактор што треба да се земе предвид. Некои епоксиди може да потрае подолго за да се исушат, што може да биде незгодно ако треба брзо да го завршите вашиот проект.

Разновидност: Проверете дали епоксидното лепило е доволно разноврсно за различни материјали. Треба да барате епоксид што може да се врзува со различни површини како што се метал, дрво, керамика, пластика и стакло.

Отпорност на температурата: Ако планирате да користите епоксидно лепило при екстремни температури, мора да најдете епоксид што може да ги издржи овие услови.

Јасност: Ако користите епоксидно лепило за проект каде што е важна естетиката, треба да изберете епоксидна материја што се суши јасно, за да нема да влијае на изгледот на вашиот проект.

Безбедност: Погрижете се епоксидното лепило да е безбедно и да не содржи штетни хемикалии. Проверете дали има отровни испарувања и дали треба да користите каква било заштитна опрема додека ја нанесувате.

Репутација на бренд: Побарајте реномирани брендови со позитивни критики од претходните клиенти. Можете да ги проверите прегледите на интернет или да побарате препораки од луѓе кои користеле епоксидно лепило.

Начин на апликација: Размислете за леснотијата на користење и начинот на нанесување на епоксидниот лепак. Некои епоксиди доаѓаат во формула од два дела која бара мешање, додека други доаѓаат во претходно измешана форма. Изберете го оној кој одговара на вашите потреби и нивото на удобност со апликацијата.

Времето на стврднување се однесува на времето потребно за епоксидното лепило да ја достигне својата максимална јачина. Различни епоксиди имаат различно време на стврднување, затоа размислете колку брзо ви треба да го подготвите вашиот проект.

Чување и рок на траење: Проверете ги барањата за складирање и рокот на траење на епоксидното лепило. Некои епоксиди може да бараат посебни услови за складирање или да имаат ограничен рок на траење, што влијае на нивната ефикасност со текот на времето.

цена: Размислете за вашиот буџет кога избирате лепак за епоксидно лепило. Епоксидите доаѓаат во различни ценовни опсези, затоа изберете го оној што одговара на вашиот буџет додека ги исполнувате вашите барања за јачина на врската, разновидност и други фактори.

Тестирање и експериментирање: Секогаш е добра идеја да го тестирате епоксидниот лепак на мал примерок пред да го користите на вашиот проект. Ова ќе ви помогне да се осигурате дека ги исполнува вашите очекувања во врска со јачината на врската, времето на сушење и други фактори.

Животниот век на епоксидниот лепак

Животниот век на лепак за епоксидно лепило може да варира во зависност од неколку фактори, вклучувајќи ја специфичната формулација на епоксидот, условите под кои се користи и складира и материјалите што се користат за лепење.

Општо земено, епоксидното лепило има рок на траење од околу една година доколку се чува на ладно, суво место и цврсто затворено. Откако епоксидот ќе се измеша и нанесе, процесот на стврднување започнува, а епоксидот ќе се стврдне и целосно ќе се стврдне во рок од 24 до 48 часа.

Откако целосно ќе се излечи, епоксидот може да обезбеди цврста и издржлива врска која трае многу години. Сепак, животниот век на врската ќе зависи од неколку фактори, како што се количината на напрегање и напрегање поставени на врската, изложеност на фактори на животната средина како што се температурата и влагата и квалитетот на врзаните површини.

Ако залепените површини се чисти, суви и соодветно подготвени, врската создадена од лепак со епоксидно лепило може да трае многу години, дури и во сурови средини. Меѓутоа, ако површините се валкани, мрсни или неправилно подготвени, врската може да пропадне предвреме.

Исто така, важно е да се забележи дека животниот век на врската создадена од епоксидното лепило може да биде под влијание на изложеноста на УВ светлина. УВ светлината може да предизвика распаѓање на епоксидот со текот на времето, што доведува до слабеење на врската. Затоа, се препорачува да се користи епоксид отпорен на ултравиолетово зрачење при лепење на материјали кои ќе бидат изложени на сончева светлина.

Дополнително, ако епоксидот се користи во примена со висок стрес или е изложен на постојани вибрации, животниот век на врската може да биде пократок. Во такви случаи, може да биде неопходно да се зајакне врската со механички сврзувачки елементи или други средства за сврзување.

Животниот век на лепилото за епоксидно лепило зависи од неколку фактори и од суштинско значење е да се следат препораките на производителот за складирање, подготовка и нанесување за да се обезбеди најдобра можна врска. Ако се користи правилно, епоксидниот лепак може да обезбеди долготрајна и цврста врска погодна за широк опсег на апликации.

Како правилно да го складирате лепилото за епоксидни лепила

Правилното складирање на епоксидните лепила е од клучно значење за да се обезбеди нивната ефикасност и долговечност. Еве неколку упатства за тоа како правилно да ги чувате епоксидните лепила:

1. Да се ​​чува на ладно и суво место: Епоксидните лепила треба да се чуваат на ладно и суво место подалеку од директна сончева светлина, извори на топлина и влага. Прекумерната топлина или влажност може да предизвикаат деградација, згуснување или предвремено стврднување на лепилото.
2. Чувајте ги контејнерите цврсто затворени: Епоксидните лепила треба да се чуваат во оригинални контејнери за да се спречи влегување на воздух или влага. Изложеноста на воздух може да предизвика стврднување или стврднување на лепилото, намалувајќи ја неговата ефикасност.
3. Користете во рамките на препорачаниот рок на траење: Епоксидните лепила имаат ограничен рок на траење, обично од шест месеци до две години. Проверете го датумот на истекување на етикетата и користете го лепилото во препорачаната временска рамка за да ја осигурате неговата ефикасност.
4. Да се ​​чува подалеку од некомпатибилни материјали: Епоксидните лепила треба да се чуваат подалеку од некомпатибилни материјали како што се киселини, бази, оксиданти и запаливи течности. Овие материјали можат да реагираат со лепилото, предизвикувајќи негово распаѓање или да стане небезбедно.
5. Јасно означете ги контејнерите: Јасно означете ги контејнерите со името на лепилото, датумот на купување и рокот на траење за да се спречи забуна и да се обезбеди правилна употреба.
6. Чувајте во стабилна положба: Епоксидните лепила треба да се чуваат во стабилна, исправена положба за да се спречи истекување или излевање. Ако лепилото случајно се истури, може да биде тешко да се исчисти и може да претставува опасност за безбедноста. Избегнувајте замрзнување: некои видови епоксидни лепила може да се оштетат со замрзнување. Проверете ја етикетата за да видите дали лепилото треба да се чува над нула температури.
7.Ротирајте акции: За да се обезбеди свежина и ефективност, добра практика е ротирањето на залихите и користењето постари лепила пред да се отворат новите контејнери. Ракувајте внимателно: со епоксидните лепила треба внимателно да се ракувате за да се спречи оштетување на контејнерот или случајно излевање. Кога ракувате со лепилото, користете соодветна заштитна опрема, како што се ракавици и заштита за очи.
8. Правилно фрлете ги: Кога фрлате епоксидни лепила, следете ги препораките на производителот или локалните прописи за правилно фрлање. Не истурајте го лепилото во одводот и не фрлајте го во ѓубре. Правилното складирање на епоксидните лепила е од суштинско значење за да се одржи нивната ефикасност и да се обезбеди безбедна употреба. Следејќи ги овие упатства, можете да го продолжите рокот на траење на вашето лепило и да спречите несреќи или оштетување на околината.

Како да се отстрани залепен епоксиден лепак

Отстранувањето на исцеденото епоксидно лепило може да биде предизвик, но има неколку методи што можете да ги испробате:

1. Топлина: Нанесувањето топлина на епоксидот може да го омекне и да го олесни отстранувањето. Користете топлински пиштол или фен за да нанесете топлина на епоксидот. Внимавајте да не се прегрее околината и носете заштитни ракавици и очила.
2. Растворувачите како ацетон, алкохол или оцет можат да го растворат епоксидното лепило. Натопете крпа или хартиена крпа во растворувачот и нанесете ја на епоксидот. Оставете го неколку минути за да дозволи растворувачот да делува, а потоа изгребете го епоксидот со пластична стругалка.
3. Механички методи: Можете да користите нож, длето или шкурка за да ја изгребете зацврстената епоксидна смола. Внимавајте да не ја оштетите површината под епоксидот.
4. Епоксиден отстранувач: Комерцијалните средства за отстранување на епоксидот можат да помогнат во растворање и отстранување на зацврстеното епоксидно лепило. Следете ги внимателно упатствата на производот и носете заштитни ракавици и очила.
5. Ултразвучно чистење: Ултразвучното чистење е техника која користи звучни бранови со висока фреквенција за да го отстрани зацврстениот епоксид од површините. Овој метод е корисен за мали предмети со сложени форми или тешко достапни места.
6. Абразивни материјали: Користењето абразивни материјали како жичена четка, шкурка или ротациона алатка со додаток за брусење може да помогне да се отстрани епоксидот. Сепак, внимавајте да не ја изгребете или оштетите површината под епоксидот.
7. Без оглед на избраниот метод, носењето заштитни ракавици и очила за заштита на кожата и очите е од суштинско значење. Треба да работите и на добро проветрено место за да избегнете вдишување на пареи или честички.

Важно е да се напомене дека отстранувањето на зацврстено епоксидно лепило може да биде процес кој одзема многу време и предизвикува предизвик. Превенцијата е најдобриот начин на дејствување, па затоа е неопходно внимателно да се следат упатствата кога користите епоксидна боја и да се избегнува да се наоѓа на површини на кои не сакате да се залепи.

Лепак за епоксидни лепила: видови, апликации, придобивки и класи

Еве преглед на различните видови, апликации, придобивки и класи на епоксидни лепила.

Видови епоксидни лепила:
1. Епоксиден со еден дел: ова се претходно измешани лепила кои се стврднуваат на собна температура. Тие се користат за мали сврзувачки работи и поправки.
2. Дводелни епоксидни: Ова се двокомпонентни лепила кои бараат мешање пред употреба. Лечат на собна температура или на покачени температури.
3. Структурен епоксид: Овие се лепила со висока јачина што се користат за поврзување на метали, композити, пластика и други материјали во структурни апликации.
4. Проѕирно епоксидно: Овие се проѕирни лепила за лепење на стакло, пластика и други материјали каде што се посакува очигледна врска.
5.Флексибилен епоксид: Тоа се лепила кои имаат одреден степен на флексибилност и се користат за поврзување на материјали кои се подложени на термичка експанзија или контракција.

Примени на епоксидни лепила:
1. Автомобилство: Епоксидните лепила се користат за лепење на панели на каросеријата, шофершајбната и други делови во автомобилската индустрија.
2. Конструкција: Епоксидните лепила се користат за поврзување на бетон, дрво и други материјали.
3. Електроника: Епоксидните лепила се компоненти за поврзување во електронските уреди како што се кола и сензори.
4. Воздухопловна: Епоксидните лепила се користат за поврзување на композитни материјали во воздушната индустрија.
5.Морски: епоксидни лепила врзуваат чамци, бродови и други поморски бродови.

Предности на епоксидни лепила:
1. Висока јачина: Епоксидните лепила, дури и при апликации со висок стрес, обезбедуваат одлична цврстина на врзување.
2. Разновидност: Епоксидните лепила можат да се врзат со различни материјали, вклучувајќи метали, пластика и композити.
3. Хемиска отпорност: Епоксидните лепила се спротивставуваат на различни хемикалии, вклучувајќи киселини, бази и растворувачи.
4.Водоотпорност: Епоксидните лепила се водоотпорни и можат да се користат во влажни средини.
5. Отпорност на топлина: Епоксидните лепила можат да издржат високи температури без губење на силата на врзување.

Класи на епоксидни лепила:
1.Класа I: Ова се лепила за општа намена кои се погодни за лепење на различни материјали.
2.Класа II: Овие лепила со високи перформанси обезбедуваат супериорна цврстина на врзување при тешки апликации.
3. Класа III: Овие се специјални лепила за специфични апликации, како што се спојувачки композити или пластика.

За што се користи епоксидниот лепак?

Лепакот за епоксидни лепила се тип на лепило со високи перформанси што може да се користи за широк опсег на апликации, вклучувајќи сврзување на метали, пластика, керамика и други материјали. Тие се познати по нивната висока јачина, издржливост и отпорност на топлина и хемикалии. Некои вообичаени употреби за епоксидни лепила вклучуваат:

1. Конструкција: Епоксидното лепило често се користи за поврзување на материјали како бетон, метал и дрво.
2. Автомобилски: Епоксидното лепило може да се користи во автомобилската индустрија за врзување делови и поправка на оштетувањата на возилото.
3. Електроника: Епоксидното лепило се користи за производство на електронски уреди за поврзување и капсулирање на компонентите и создавање на кола.
4. Воздухопловна: Епоксидното лепило најчесто се користи во воздушната индустрија за поврзување и поправка на компоненти на авионот.
5. Морска и бродска градба: Епоксидните лепила се користат во морски и бродски градби за поврзување и запечатување на трупови, палуби и други компоненти.
6. Изработка на накит: Епоксидното лепило ги прицврстува камењата и металните компоненти во изработката на накит.
7. Уметност и занаети: Епоксидното лепило често се користи во уметнички и занаетчиски проекти како силно лепило за различни материјали, како што се стакло, керамика и метал.
8. Медицински помагала: Епоксидните лепила се користат за производство на медицински помагала за поврзување и запечатување на компонентите и создавање биокомпатибилни облоги.
9.Спортска опрема: Епоксидните лепила најчесто се користат во производството на спортска опрема, како што се скии, сноуборд и даски за сурфање, поради нивната висока јачина и издржливост.

Епоксидните лепила може да се користат и за поправки во домаќинството, како што се фиксирање на пукнатини на ѕидовите или поправка на скршен мебел. Тие, исто така, вообичаено се користат во производството на спортска опрема, како што се скии и сноуборд, и во изградба на композитни материјали, како што се јаглеродни влакна. Епоксидните лепила може да се нанесуваат во различни форми, како течност или паста од два дела и да се стврднат на собна температура или со топлина. Генерално, епоксидното лепило е разноврсно и цврсто средство за поврзување кое може да се користи во различни апликации во повеќе индустрии.

Која е предноста на епоксидниот лепак?

Епоксидното лепило е двокомпонентно лепило кое широко се користи во различни индустрии поради неговите супериорни сврзувачки својства. Познат е по сврзување на материјали кои бараат висока јачина и издржливост, како што се метали, пластика и керамика. Оваа статија ќе разговара за предностите на епоксидното лепило и зошто тој е претпочитан избор во многу апликации.

Висока јачина и издржливост: Една од основните предности на епоксидното лепило е неговата висока јачина и издржливост. Откако ќе се стврдне, епоксидниот лепак формира силна врска која може да издржи тешки товари и да се спротивстави на пукање или кршење. Исто така е многу отпорен на температурни флуктуации, хемикалии и влага, што го прави идеален избор за апликации каде што врзаните материјали се изложени на сурови средини.

Разновидност: Епоксидното лепило е разноврсно и може да врзе различни материјали, вклучувајќи метали, пластика, керамика и композити. Може да поврзе и различни материјали, како метал со пластика или керамика со стакло, без да се загрози јачината на врската. Оваа разновидност го прави префериран избор во многу индустрии, како што се воздушната, автомобилската и градежништвото.

Лесен за користење: Лепакот со епоксидно лепило е лесен за употреба и може да се нанесува со различни методи, како што се четка, валјак или спреј. Во зависност од барањата за апликација, може да се инјектира и во шуплини или да се нанесува како паста. Двокомпонентниот систем обезбедува правилно мешање на лепилото, што резултира со силна и сигурна врска.

Брзо време на стврднување: Епоксидното лепило има брзо време на стврднување, што значи дека може да се користи во апликации за кои е потребно брзо време на пресврт. Во зависност од барањата за апликација, времето на стврднување може да се забрза со употреба на топлина или катализатор.

Хемиска отпорност: Епоксидното лепило е високо отпорно на хемикалии, вклучувајќи киселини, алкалии и растворувачи. Ова го прави идеален избор за апликации каде што врзаните материјали се изложени на хемикалии, како на пример во индустријата за хемиска преработка.

Епоксидното лепило е распространето во многу индустрии поради неговата висока јачина, разновидност, леснотија на користење, брзо време на стврднување и хемиска отпорност. Неговите супериорни сврзувачки својства го прават префериран избор за материјали кои бараат висока јачина и издржливост, како што се метали, пластика и керамика. Ако барате сигурно и со високи перформанси лепило, размислете да користите епоксидно лепило за вашиот следен проект.

Кој е недостатокот на епоксидниот лепак?

Епоксидното лепило има неколку недостатоци, вклучувајќи:

1. Долго време на стврднување: Епоксидното лепило може да потрае неколку часа или дури денови за целосно да се излечи, во зависност од видот и условите. Ова може да биде недостаток ако е потребно брзо решение.
2. Здравствени опасности: Епоксидното лепило содржи хемикалии кои можат да бидат штетни ако се вдишат или проголтаат. Неопходно е внимателно да се ракува со лепилото и да се следат упатствата на производителот за безбедна употреба.
3. Ограничена флексибилност: Познато е дека епоксидното лепило е многу цврсто и цврсто, што може да биде недостаток кога се користи за апликации кои бараат флексибилност или движење.
4. Температурна чувствителност: Епоксидното лепило може да стане кршливо и да ги изгуби своите лепливи својства кога е изложен на високи температури или екстремен студ.
5.Подготовка на површината: Епоксидното лепило бара чиста и сува површина за оптимална адхезија. Ова значи дека ликовите можеби ќе треба да се изшкурчат или исчистат пред да се нанесе лепилото, што може да одземе време и да бара труд.
6. Тешкотии во отстранувањето: Откако ќе се стврдне, епоксидното лепило може да биде тешко да се отстрани од површините, што го прави лош избор за апликации каде што може да биде потребна поправка или замена во иднина. Отстранувањето на стврднатиот епоксид може да бара растворувачи или механички алатки, кои може да ја оштетат површината или материјалот на кој се работи.
7. Не е погоден за сите материјали: Епоксидното лепило можеби не е идеално за употреба со одредени материјали како полиетилен, полипропилен и некои видови гума. Тоа е затоа што епоксидното лепило бара површина што може да се врзува со лепилото, а овие материјали ги немаат потребните површински својства.

Hвисока цена: Лепилото за епоксидно лепило може да биде поскапо од другите видови лепило, како што се цијаноакрилат или PVA лепак. Ова може да ја направи помалку атрактивна опција за некои апликации каде што цената е фактор.

Кој е најсилниот епоксиден лепак за метал на метал?

Најсилното епоксидно лепило за метал со метал обично ќе има висока јачина на врзување, одлична отпорност на удари, вибрации, удари и отпорност на висока температура. Лепилото исто така треба да може да врзе широк опсег на метални површини, вклучувајќи челик, алуминиум и други легури. Дополнително, лепилото треба да има долго време на работа и брзо време на стврднување.

Специфичната формулација на најсилното епоксидно лепило за метал на метал може да варира во зависност од примената, но генерално ќе биде дводелно лепило кое бара мешање пред употреба. Двата дела обично вклучуваат смола и зацврстувач, кои хемиски реагираат за да формираат силна врска.

Важно е да се напомене дека за различни видови метали може да бидат потребни различни формулации на епоксидно лепило за да се постигне најсилна врска. На пример, алуминиумот може да бара лепило специјално формулирано за поврзување со неговите уникатни површински својства. Затоа, од суштинско значење е изборот на соодветно епоксидно лепило за специфичните метали што се поврзуваат.

Друг фактор што треба да се земе предвид е времето на работа и времето на стврднување на лепилото. Некои епоксиди имаат подолго време на работа, што може да биде од корист за поголеми или посложени проекти, додека други имаат пократко време на лекување, што може да биде корисно за брзи поправки.

На крајот на краиштата, најсилното епоксидно лепило за поврзување метал со метал ќе зависи од специфичната примена и својствата на врзаните метали. Се препорачува да се консултирате со производител или експерт за да го изберете најдоброто лепило за работата.

Најсилното епоксидно лепило за лепење метал со метал ќе има висока цврстина на врзување, одлична отпорност на удари, вибрации и високи температури и може да врзе широк опсег на метални површини. Неопходно е да се избере соодветно лепило за специфичните метали што се врзуваат, бидејќи внимателно се следат упатствата на производителот и се преземаат соодветни безбедносни мерки.

Дали епоксидот е појак од лепак?

Во принцип, епоксидот е поцврст од обичниот лепак. Епоксидот е дводелно лепило направено од смола и зацврстувач. Кога овие два дела се мешаат заедно, тие создаваат хемиска реакција што резултира со цврста и издржлива врска.

Епоксидот има поголема цврстина на истегнување од повеќето видови лепила, што значи дека може да издржи поголем стрес и напрегање без да се скрши. Исто така е поотпорен на вода, топлина и хемикалии од обичниот лепак, што го прави популарен избор за индустриски и градежни апликации.

Сепак, јачината на врската зависи и од материјалите што се врзуваат и од специфичниот тип на лепак или епоксид што се користи. Достапни се многу видови на лепила и епоксиди, секој со посебни својства и јачини. Значи, изборот на вистинскиот тип на лепило за работата е од суштинско значење врз основа на вклучените материјали и услови.

Дополнително, епоксидот може да потрае подолго за да се стврдне и бара прецизен процес на мешање, што го прави потешко да се користи од обичниот лепак. Епоксидот, исто така, има тенденција да биде поскап од секојдневниот лепак.

Од друга страна, обичниот лепак е поопшт термин кој вклучува широк спектар на лепила, вклучувајќи бел лепак, лепак за дрво, супер лепак и многу повеќе. Јачината и издржливоста на обичниот лепак може многу да се разликуваат во зависност од видот на лепак што се користи и материјалите што се врзуваат.

Додека епоксидот е генерално поцврст од обичниот лепак и има супериорна отпорност на вода, топлина и хемикалии, изборот на лепило зависи од специфичните материјали и услови кои се вклучени. Неопходно е да се земат предвид својствата и јачините на секое лепило пред да се избере најдоброто за работата.

Во принцип, и епоксидниот и обичниот лепак имаат свои силни и слаби страни. Најдоброто лепило за работата зависи од специфичните материјали и услови кои се вклучени. Истражувањето и изборот на соодветно лепило обезбедува цврста и издржлива врска.

Кога да се користи епоксидно лепило?

Еве неколку секојдневни ситуации каде што епоксидното лепило може да биде најдобриот избор:

1.Сврзување на метали: Епоксидот е одличен избор за поврзување на метали, бидејќи создава цврста и издржлива врска која може да издржи тешки товари и високи температури.
2.Пополнување празнини и пукнатини: Епоксидот може да се користи за пополнување празнини и пукнатини во широк спектар на материјали, вклучувајќи дрво, пластика и бетон. Откако ќе се стврдне, епоксидот создава силно, водоотпорно запечатување.
3. Изградба и поправка на чамци: Епоксидот често се користи во изградба и поправка на бродови поради неговата способност да издржи изложеност на вода и сурови морски средини.
4. Електроника и електрични системи: Епоксидот се користи во производството на електроника и електрични системи бидејќи изолира од електрична струја.
5. Поправка на автомобили: Епоксидот може да се користи за поправка на вдлабнатини и пукнатини во автомобилските тела и за поврзување на различни делови заедно.
6. Хидроизолација: Епоксидното лепило може да создаде водоотпорна заптивка, што го прави идеален за апликации каде што е неопходна отпорност на влага, како што се поправки на чамци или запечатување на цевка која протекува.
7. Изградба и поправка на домови: Епоксидот може да поправа и врзува различни материјали кои вообичаено се наоѓаат во домовите, вклучувајќи бетон, дрво и плочки
8. DIY проекти: Епоксидното лепило може да се користи во различни проекти, како што се поправка на мебел, фиксирање на предмети за домаќинството или лепење на различни материјали за креирање на сопствени проекти.
9. Поправки на водовод: Епоксидот може да запечати протекување во цевките, спојниците и тела, што го прави сигурна опција за поправки на водоводот.
10. Апликации на отворено: Епоксидот е отпорен на УВ зрачење, временски услови и влага, што го прави погоден за апликации на отворено, како што се поправка на мебел на отворено, запечатување пукнатини во бетон или лепење на надворешни структури.
11. Сврзување со метал и пластика: Епоксидното лепило најчесто се користи за поврзување на метални и пластични материјали, обезбедувајќи цврста и издржлива врска што може да издржи стрес и удар.
12. Изработка на накит: Епоксидната смола често се користи за создавање јасни, сјајни облоги на приврзоци, шарм и други компоненти за накит.
13. Медицински апликации: Епоксидот се користи во производството на медицински помагала, бидејќи е биокомпатибилен и може да врзе различни материјали што се користат во медицинската опрема и импланти.

За производителот на електронски епоксидни лепила

Deepmaterial е реактивен производител и добавувач на лепило чувствително на притисок на топло топење, произведува еднокомпонентни епоксидни лепила за недоволно полнење, лепила за топло топи лепила, лепила за стврднување UV, оптичко лепило со висок индекс на рефракција, лепила за поврзување со магнети, најдобро врвно водоотпорно структурно лепило за стакло за метал и лепак за пластика , лепак за електронски лепила за електромотори и микромотори во домашни апарати.

ГАЗИРАЊЕ НА ВИСОК КВАЛИТЕТ
Deepmaterial е решена да стане лидер во индустријата за електронски лепила, квалитетот е нашата култура!

ФАБРИКСКА ЦЕНА НА ГОЛЕМО
Ветуваме дека ќе им дозволиме на клиентите да ги добијат најекономичните производи за епоксидни лепила

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Со електронски лепила како јадро, интегрирајќи канали и технологии

СИГУРНО ОСИГУРУВАЊЕ НА УСЛУГАТА
Обезбедете епоксидни лепила OEM, ODM, 1 MOQ. Целосен сет на сертификати

Епоксидни лепила на ниво на чип со недоволно полнење

Овој производ е еднокомпонентна епоксидна обвивка за термичка обработка со добра адхезија на широк спектар на материјали. Класично лепило за недоволно полнење со ултра низок вискозитет погоден за повеќето апликации за недоволно полнење. Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации.

Проводен сребрен лепак за пакување и лепење на чипови

Категорија на производ: Проводно сребрено лепило

Проводни сребрени лепак производи зацврстени со висока спроводливост, топлинска спроводливост, отпорност на високи температури и други перформанси со висока доверливост. Производот е погоден за дистрибуција со голема брзина, за издавање добра усогласеност, точката на лепак не се деформира, не колабира, не се шири; излечен материјал отпорност на влага, топлина, високи и ниски температури. 80 ℃ ниска температура брзо стврднување, добра електрична спроводливост и топлинска спроводливост.

УВ влажност со двојно стврднување лепило

Акрилен лепак што не тече, УВ влажна инкапсулација со двојно стврднување, погодна за локална заштита на таблата со кола. Овој производ е флуоресцентен под УВ (Црно). Главно се користи за локална заштита на WLCSP и BGA на кола. Органскиот силикон се користи за заштита на печатените кола и другите чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Производот обично се користи од -53°C до 204°C.

Епоксидно стврднувачко лепило за ниска температура за чувствителни уреди и заштита на кола

Оваа серија е еднокомпонентна епоксидна смола за стврднување на топлина за стврднување на ниски температури со добра адхезија на широк опсег на материјали за многу краток временски период. Вообичаените апликации вклучуваат мемориски картички, сетови на програми CCD/CMOS. Особено погоден за термочувствителни компоненти каде што се потребни ниски температури на стврднување.

Двокомпонентно епоксидно лепило

Производот се стврднува на собна температура до проѕирен леплив слој со ниско собирање со одлична отпорност на удар. Кога е целосно стврдната, епоксидната смола е отпорна на повеќето хемикалии и растворувачи и има добра димензионална стабилност во широк температурен опсег.

PUR структурно лепило

Производот е еднокомпонентно навлажнета реактивна полиуретанска топла топена лепило. Се користи по загревање неколку минути додека не се стопи, со добра почетна цврстина на врска по ладење неколку минути на собна температура. И умерено отворено време и одлично издолжување, брзо склопување и други предности. Стврднувањето на хемиската реакција на влага на производот по 24 часа е 100% цврста содржина и неповратно.

Епоксиден капсулант

Производот има одлична отпорност на временските услови и има добра приспособливост кон природната средина. Одлични перформанси на електрична изолација, може да ја избегне реакцијата помеѓу компонентите и линиите, специјален водоотпорен, може да спречи компонентите да бидат погодени од влага и влажност, добра способност за дисипација на топлина, може да ја намали температурата на електронските компоненти кои работат и да го продолжи работниот век.

Филм за намалување на адхезијата со оптичко стакло

Филмот за намалување на адхезијата со оптичко стакло DeepMaterial нуди ниско двојно кршење, висока јасност, многу добра отпорност на топлина и влажност и широк опсег на бои и дебелини. Нудиме и површини против отсјај и проводни премази за акрилни ламинирани филтри.