Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло

Shenzhen DeepMaterial Technologies Co., Ltd е индустриски добавувачи на епоксидни лепила и производители на епоксидна смола во Кина, произведувајќи го најдоброто најсилно епоксидно лепило за пластика во пластика, метал, стакло и бетон, епоксид со висока температура за пластика, епоксидно лепак со индустриска цврстина, најдобар термички спроводлив лепак, епоксидно, епоксидно лепило со ниска температура, електронски соединенија за садење со епоксидна инкапсулација и така натаму.

Епоксидното лепило за пластика е моќно средство за врзување кое може да се користи за различни апликации. Од поправка на скршени пластични предмети до создавање нови, епоксидното лепило може да биде одлично решение за секој што бара цврста и издржлива врска. Овој водич ќе истражи сè што треба да знаете за користење на епоксидно лепило за пластика, вклучувајќи ги неговите придобивки, достапните видови и како ефикасно да се примени.

Најдобар епоксид за пластика е Deepmaterial најдоброто најсилно епоксидно лепило за пластика за пластика, метал, стакло и бетон, систем со еден дел кој се состои од епоксидна смола и зацврстувач. Смолата и зацврстувачот се комбинираат за да создадат издржлива, високо-цврста врска која се суши за неколку минути и може да се користи за поправка, полнење и обнова на сите метални и бетонски површини.

Епоксидното лепило за пластика се смета за реактивно лепило. Тоа е затоа што е потребна хемиска реакција помеѓу два посебни елементи за да се формира лепило што може да се стврдне и да се залечи. Лепилото како супер лепак исто така се смета за реактивен, освен што ова е едноделно лепило кое реагира на условите на околината. Обичен бел занает лепак е нереактивно лепило. При изборот на лепила и лепила, важно е да се земат предвид материјалите и површините што ќе ги лепите заедно.
Еве брза референтна точка за некои вообичаени примери:
Епоксидно лепило за пластика, гума, фиберглас, метал и стакло
Акрилно лепило за метал, пластика, гума, стакло и фиберглас
Цијаноакрилати лепило за пластика, ткаенина, кожа и метал
Уретанско лепило за пластика и разни други површини

Пред да започнете да работите со најдобрата пластична епоксидна материја, ќе треба да бидете сигурни дека сè е подготвено и подготвено. Откако епоксидот ќе се измеша заедно, ќе имате ограничено работно време. Поради оваа причина, ќе треба да бидете сигурни дека сте целосно подготвени да одите. Направете го работниот простор уреден и чист и исчистете го сето она на кое не сакате да се спушти лепилото. Температурата и влажноста на воздухот исто така играат улога во стврднувањето на пластичната епоксидна смола, па затоа обрнете внимание на ова. Идеално, сакате да работите во средина од околу 75 степени целзиусови без никаква влажност. Работната површина треба да биде добро проветрена со многу проток на воздух. тоа е затоа што епоксидот може да ослободи силни испарувања. Ако не внимавате да ги вдишувате овие испарувања, тие можат да претставуваат ризик по здравјето. Овие типови на епоксидни лепила често се исто така многу запаливи. Подолу се дадени неколку корисни чекори и трикови при користење на епоксидна боја за пластика.

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло

Целосен водич за епоксидно лепило за пластика:

Што е епоксидно лепило за пластика?

Кои се придобивките од користењето епоксидно лепило за пластика?

Како функционира епоксидното лепило за пластика?

Кои се различните видови на епоксидно лепило за пластика?

Како да изберете соодветно епоксидно лепило за пластика?

Кои фактори треба да се земат предвид при изборот на епоксидно лепило за пластика?

Кои се безбедносните мерки на претпазливост при користење на епоксидно лепило за пластика?

Кои материјали се потребни за користење на епоксидно лепило за пластика?

Како да се подготват површините за лепење со епоксидно лепило?

Како да се меша епоксидно лепило за пластика?

Кои се советите за нанесување епоксидно лепило на пластика?

Колку време е потребно за лекување на епоксидното лепило?

Како да се отстрани вишокот епоксидно лепило од пластика?

Како да се исчистат алати и површини по употреба на епоксидно лепило за пластика?

Како да складирате епоксидно лепило за пластика?

Како да се фрли епоксидно лепило за пластика?

Кои се некои вообичаени употреби на епоксидното лепило за пластика?

Дали епоксидното лепило за пластика може да се користи на различни видови пластика?

Како температурата влијае на епоксидното лепило за пластика?

Дали епоксидното лепило за пластика може да се користи за апликации на отворено?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на ниски температури?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на високи температури?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на флексибилна пластика?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на цврста пластика?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на текстура пластика?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на мазна пластика?

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на порозна пластика?

Кои се некои вообичаени грешки што треба да ги избегнувате кога користите епоксидно лепило за пластика?

Како да ги решите вообичаените проблеми кога користите епоксидно лепило за пластика?

Како да се отстрани епоксидното лепило од пластика?

Како да ги поправите пластичните предмети со епоксидно лепило?

Како да креирате нови пластични предмети со епоксидно лепило?

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло
Што е епоксидно лепило за пластика?

Епоксидното лепило за пластика е средство за врзување специјално формулирано за да создаде силна и издржлива врска помеѓу пластичните површини. Епоксидните лепила се состојат од две компоненти, смола и зацврстувач, измешани заедно пред нанесувањето. Кога двете компоненти се мешаат, тие подлежат на хемиска реакција што создава силна и издржлива врска.

Епоксидното лепило за пластика најчесто се користи за поправка на скршени предмети и за поврзување на различни видови пластика. Исто така, произведува пластични производи, како што се автомобилски делови, електронски компоненти и предмети за домаќинството. Епоксидното лепило за пластика доаѓа во различни видови и формулации, секој со уникатни својства и употреба. Изборот на правилен тип на епоксидно лепило за вашата специфична апликација е од витално значење за да се обезбедат најдобри резултати.

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло
Кои се придобивките од користењето епоксидно лепило за пластика?

Некои од главните придобивки од користењето епоксидно лепило за пластика вклучуваат:

 • Силна и издржлива врска: Епоксидното лепило за пластика создава посилна и поиздржлива врска од другите видови лепила, како што е цијаноакрилат (супер лепак) или топло топено лепило. Ова го прави идеален за апликации каде што е потребна силна врска.
 • разноврсна: Епоксидното лепило за пластика може да се користи на различни површини, вклучувајќи цврста, флексибилна, текстура и порозна пластика. Исто така, може да ја поврзе пластиката со други материјали, како што се метал или дрво.
 • Отпорен на хемикалии и температура: Епоксидното лепило за пластика е отпорно на хемикалии, како што се масло, бензин и растворувачи, како и на високи температури. Ова го прави идеален за автомобилски, индустриски и електронски апликации.
 • Лесно се применува: Епоксидното лепило за пластика лесно се нанесува и може да се користи со различни алатки, како што се четка, шпатула или шприц.
 • Карактеристики за пополнување празнини: Епоксидното лепило за пластика има својства за пополнување празнини, што значи дека може да ги пополни празнините или празнините помеѓу пластичните површини. Ова го прави идеален за поправка на скршени пластични предмети.
 • Водоотпорен: Епоксидното лепило за пластика е водоотпорно, што значи дека може да се користи за апликации изложени на вода или влага.
Како функционира епоксидното лепило за пластика?

Епоксидното лепило за пластика создава хемиска врска помеѓу споените површини. Оваа врска се формира преку полимеризација, активирана кога компонентите на смолата и зацврстувачот се мешаат. Кога се мешаат, смолата и зацврстувачот се подложени на хемиска реакција што создава долги молекули синџири познати како полимер. Овој полимер создава цврста и издржлива врска помеѓу пластичните површини.

Еве преглед за тоа како функционира епоксидното лепило за пластика:

 • Епоксидното лепило за пластика се состои од две компоненти: смола и зацврстувач.
 • Смолата и зацврстувачот се чуваат во посебни контејнери за да се спречи предвремено стврднување.
 • Кога смолата и зацврстувачот се мешаат, тие реагираат и подлежат на хемиска трансформација.
 • Хемиската реакција создава долги синџири на молекули познати како полимер.
 • Како што растат полимерните синџири, тие формираат силна и издржлива врска помеѓу пластичните површини.
 • Процесот на стврднување може да потрае од неколку минути до неколку часа, во зависност од видот на епоксидното лепило и температурата и влажноста на околината.
 • Откако ќе се стврдне, епоксидното лепило за пластика создава врска отпорна на хемикалии, температура и влага.

Епоксидното лепило за пластика создава силна и издржлива врска преку хемиска реакција помеѓу компонентите на смолата и зацврстувачот. Оваа врска се создава со формирање на полимер, кој расте додека двата дела реагираат. Процесот на стврднување може да потрае некое време, но откако ќе се излечи, врската е силна и отпорна на различни фактори на животната средина.

Кои се различните видови на епоксидно лепило за пластика?

Постојат неколку различни видови на епоксидно лепило за пластика, секој со уникатни својства и употреба. Еве некои од најчестите типови:

 • Дводелно епоксидно лепило: Ова е најчестиот тип на епоксидно лепило за пластика. Се состои од два дела - смолата и зацврстувачот - кои мора да се измешаат пред употреба.
 • Епоксидно лепило со еден дел: Овој тип е претходно измешан и подготвен за употреба директно надвор од цевката. Идеален е за мали работи за лепење и поправки.
 • Високотемпературно епоксидно лепило: Овој тип е дизајниран да издржи високи температури, што го прави идеален за автомобилски и индустриски апликации.
 • Структурно епоксидно лепило: Ова лепило е дизајнирано за тешки апликации, како што се градежништвото и инженерството. Тој е екстремен и може да спои различни материјали заедно.
 • Епоксидно лепило од морска класа: Овој тип на лепило е дизајниран за употреба во морски средини, каде што мора да издржи изложеност на солена вода и други тешки услови.
 • Чисто епоксидно лепило: Овој тип се суши јасно, што го прави идеален за апликации каде што изгледот е од суштинско значење.
 • Епоксидно лепило со брзо стврднување: Овој тип на лепило брзо се зацврстува, што го прави идеален за употреба во апликации каде што времето е од суштинско значење.
 • Флексибилно епоксидно лепило: Овој тип е дизајниран да остане флексибилен дури и откако ќе се стврдне, што го прави идеален за употреба во апликации каде што се очекуваат движења или вибрации.

Постојат неколку различни видови на епоксидно лепило за пластика, секој со уникатни својства и употреба. Некои од нив се дизајнирани за тешки апликации, додека други се идеални за мали сврзувачки работи или поправки. Изборот на правилен тип на епоксидно лепило за вашата специфична апликација е од витално значење за да се обезбедат најдобри можни резултати.

Како да изберете соодветно епоксидно лепило за пластика?

Изборот на соодветно епоксидно лепило за пластика обезбедува силна и издржлива врска. Еве неколку фактори што треба да се земат предвид при изборот на вистинското епоксидно лепило:

 • Вид на пластика: Некои видови пластика може да бараат специфичен тип на епоксидно лепило. На пример, некои лепила може да работат добро со цврста пластика, додека други може да бидат подобро прилагодени за флексибилна пластика.
 • Јачина на врската: Врската потребна за вашата апликација ќе го одреди и типот на епоксидното лепило што ви треба. За тешки апликации, може да биде потребно структурно епоксидно лепило.
 • Време на лекување: Времето на стврднување на епоксидното лепило е исто така суштински фактор што треба да се земе предвид. Некои лепила може брзо да се излечат, додека други може да потраат неколку часа или денови.
 • Отпорност на температурата: Ако апликацијата е изложена на високи или ниски температури, од суштинско значење е изборот на епоксидно лепило дизајнирано да ги издржи тие услови.
 • Хемиска отпорност: Ако апликацијата е изложена на хемикалии, од суштинско значење е да изберете епоксидно лепило кое е отпорно на тие хемикалии.
 • Начин на апликација: Начинот на нанесување може исто така да влијае на избраното епоксидно лепило. На пример, може да биде потребно подебело лепило ако лепилото се нанесува на вертикална површина.
 • Боја и транспарентност: Ако изгледот на врската е од суштинско значење, важно е да се избере епоксидно лепило со соодветна боја или јасност.

При изборот на соодветно епоксидно лепило за пластика, од суштинско значење е да се земат предвид типот на пластика, јачината на врската, времето на стврднување, температурата и хемиската отпорност, начинот на нанесување и бојата или проѕирноста. Имајќи ги предвид овие фактори, можете да го изберете епоксидното лепило кое најдобро одговара за вашата апликација.

Кои фактори треба да се земат предвид при изборот на епоксидно лепило за пластика?

При изборот на епоксидно лепило за пластика, мора да се земат предвид неколку фактори за да се обезбеди успешна врска. Еве неколку клучни фактори што треба да ги имате на ум:

 • Видот на пластиката што се врзува е клучен предвид при изборот на епоксидно лепило. Некои пластики се потешки за поврзување од другите, па затоа е од суштинско значење да се избере лепило специјално дизајнирано за типот на пластика со која работите.
 • Подготовка на површината: Правилната подготовка на површината е од суштинско значење за да се постигне цврста врска. Пластичните површини треба да бидат чисти, суви и без загадувачи или масла што може да го попречат процесот на лепење.
 • Начин на апликација: Начинот на нанесување што се користи за епоксидното лепило исто така може да влијае на јачината на врската. Некои лепила можеби се подобро прилагодени за специфични методи на примена, како што се обликување со инјектирање, прскање или рачно нанесување.
 • Време на лекување: Времето на стврднување на епоксидното лепило може да варира во зависност од видот на лепилото и условите на околината. Избор на лепило со време на лекување кое одговара на вашите специфични потреби за апликација.
 • Отпорност на температурата: Ако апликацијата е изложена на високи или ниски температури, од суштинско значење е изборот на епоксидно лепило дизајнирано да ги издржи тие услови.
 • Хемиска отпорност: Ако апликацијата е изложена на хемикалии, важно е да изберете епоксидно лепило кое е отпорно на тие хемикалии.
 • Јачина на врската: Врската потребна за вашата апликација ќе го одреди и типот на епоксидното лепило што ви треба. За тешки апликации, може да биде потребно структурно епоксидно лепило.
 • Боја и транспарентност: Ако изгледот на врската е важен, важно е да изберете епоксидно лепило со соодветна боја или јасност.
 • Безбедносни мерки на претпазливост: Неопходно е да се следат сите мерки на претпазливост при користење на епоксидно лепило, вклучително и носење соодветна лична заштитна опрема и работа во добро проветрено подрачје.

Имајќи ги предвид овие фактори при изборот на епоксидно лепило за пластика, можете да обезбедите успешна врска која ги задоволува вашите специфични потреби за примена.

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло
Кои се безбедносните мерки на претпазливост при користење на епоксидно лепило за пластика?

Кога работите со кој било тип на лепило, вклучително и епоксидно лепило за пластика, од витално значење е да се преземат соодветни безбедносни мерки за да се заштитите себеси и другите. Еве неколку основни безбедносни мерки што треба да ги имате на ум:

 1. Носете заштитна опрема како ракавици, заштита за очи и маска за респиратор.
 2. Работете во добро проветрено место за да избегнете вдишување на гасови.
 3. Чувајте го лепилото подалеку од дофат на деца и домашни миленици.
 4. Чувајте го лепилото на ладно и суво место подалеку од извори на топлина и директна сончева светлина.
 5. Следете ги упатствата на производителот за правилна употреба и отстранување на лепилото.
 6. Избегнувајте контакт со кожата со лепилото, бидејќи може да предизвика иритација на кожата или алергиска реакција.
 7. Ако лепилото дојде на вашата кожа, веднаш измијте ја погодената област со сапун и вода.
 8. Ако случајно го внесете лепилото, веднаш побарајте лекарска помош.
 9. Не пушете и не користете отворен пламен додека работите со лепилото, бидејќи е запаливо.
Кои материјали се потребни за користење на епоксидно лепило за пластика?

Ќе ви требаат неколку основни материјали за да користите епоксидно лепило за пластика. Еве список на најчестите потребни материјали:

 • Епоксидно лепило е примарен материјал што ќе го користите за лепење на пластични површини. Бидете сигурни да изберете епоксидно лепило дизајнирано за употреба со пластика.
 • Пластични прекривки: Површините што сакате да ги залепите мора да бидат чисти, суви и без какви било маснотии, масло или други загадувачи. Можеби ќе треба да ги исчистите површините со растворувач како што е ацетон пред да го нанесете лепилото.
 • Контејнер за мешање: Ќе ви треба контејнер за мешање на епоксидното лепило. Изберете сад што е чист и изработен од материјал кој е отпорен на епоксид, како пластика или метал.
 • Алатка за мешање: Ќе ви треба алатка за мешање на епоксидното лепило, како што е дрвен стап или пластична шпатула.
 • Апликатор: Во зависност од големината и обликот на површините што сакате да ги залепите, можеби ќе ви треба апликатор како четка, шприц или валјак за нанесување на лепилото.
 • Стегач или лента: Можеби ќе ви треба стегач или лента за да ги држите површините заедно додека лепилото се стврднува. Изберете стегач или лента соодветна за големината и обликот на ликовите што сакате да ги поврзете.
 • Шкурка: Ако пластичните површини се груби или нерамни, можеби ќе треба да ги избрусите со шкурка за да создадете мазна површина за поврзување.
 • Ракавици и заштитни очила: За да ги заштитите рацете и очите од лепилото, се препорачува носење ракавици и заштитни очила за време на процесот на нанесување.
Како да се подготват површините за лепење со епоксидно лепило?

Пред да ја врзете пластиката со епоксидно лепило, од клучно значење е правилно да се подготват површините за да се обезбеди цврста и трајна врска. Следниве чекори може да се следат за да се подготват површините за лепење:

 • Исчистете ги површините: Уверете се дека и двете што треба да се врзат се чисти и без нечистотија, маснотии, масло или други загадувачи. Користете растворувач како ацетон за да ги исчистите површините темелно.
 • Огрубувајте ги површините: Огрубувањето на површините на пластичните делови што треба да се залепат може да помогне да се зголеми површината за поврзување и да се зголеми јачината на врската. Користете шкурка или ротирачка алатка за лесно да ги рапатете површините на пластичните делови.
 • Одмастете ги површините: Откако ќе ги загрубате површините, повторно обезмастете ги за да ги отстраните сите остатоци или прашина што може да се насобрале за време на процесот на грубост.

Исушете ги површините: Оставете ги површините целосно да се исушат пред да нанесете епоксидно лепило. Секоја влага на површините може да го попречи процесот на поврзување и да ја ослабне врската.

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло
Како да се меша епоксидно лепило за пластика?

Мешањето епоксидно лепило за пластика е критичен чекор во процесот на лепење. Еве како можете да го комбинирате епоксидното лепило за пластика:

 • Прочитајте ги упатствата: Внимателно прочитајте ги упатствата на пакувањето со епоксидно лепило. Епоксидните лепила имаат различни соодноси на мешање и време на стврднување, па затоа е неопходно да се следат упатствата.
 • Подгответе го епоксидното лепило: Истурете еднакви делови од смолата и зацврстувачот во чист сад за мешање. Мешањето на еднакви делови од смолата и зацврстувачот е критично за да се осигура дека епоксидот правилно се стврднува.
 • Темелно измешајте: Користете стап за мешање или алатка за мешање за темелно да ги измешате смолата и зацврстувачот. Изгребете ги страните и дното на садот за мешање за да се осигурате дека епоксидот се меша рамномерно.
 • Проверете ја конзистентноста: Откако ќе го измешате епоксидното лепило, проверете ја конзистентноста за да се осигурате дека е добро измешано. Епоксидот треба да биде униформен и без никакви ленти или меурчиња.
 • Нанесете го епоксидот: Нанесете го измешаното епоксидно лепило на една од површините што треба да се залепат. Користете четка или распрскувач за да ја раширите епоксидот рамномерно по површината.

Следејќи ги овие чекори, можете ефикасно да измешате епоксидно лепило за пластика и да обезбедите силна врска помеѓу пластичните делови.

Кои се советите за нанесување епоксидно лепило на пластика?

Кога станува збор за нанесување епоксидно лепило за пластика, постојат неколку совети кои можат да помогнат да се обезбеди успешна врска. Еве неколку совети што треба да ги имате на ум:

 1. Користете чиста и сува површина за лепење.
 2. Нанесете го лепилото рамномерно на двете површини што треба да се залепат.
 3. Користете ја вистинската количина на лепило, бидејќи премногу или премалку може да влијае на јачината на врската.
 4. Оставете доволно време лепилото целосно да се стврдне пред да ја подложите врската на каков било стрес или оптоварување.
 5. Користете стеги или други алатки за да ги држите споените делови додека не се стврдне лепилото.
 6. Исчистете го вишокот лепило пред целосно да се залепи за да го олесните отстранувањето.
 7. Секогаш следете ги упатствата на производителот за најдобри резултати.
Колку време е потребно за лекување на епоксидното лепило?

Времето на стврднување на епоксидното лепило за пластика може да варира во зависност од видот на употребениот епоксид, температурата и влажноста на околината. Општо земено, епоксидното лепило ќе почне да се стега за 5-20 минути и ќе достигне целосно лекување во рок од 24-72 часа. Важно е да се напомене дека иако лепилото може да се чувствува тешко на допир по неколку часа, можеби не ја достигнало својата целосна јачина и можеби е сè уште подложно на стрес или оптоварување. Затоа, најдобро е да почекате додека лепилото целосно не се стврдне пред да ја подложите врската на каков било притисок или оптоварување. Исто така, неопходно е да се следат упатствата на производителот за специфичното епоксидно лепило што се користи за да се обезбеди почитување на соодветното време на стврднување.

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло
Како да се отстрани вишокот епоксидно лепило од пластика?

Додека епоксидното лепило е високо ефективно средство за врзување за пластика, може да биде неуредно и тешко да се работи со него. Ако случајно нанесете премногу епоксидно лепило, можете да преземете неколку чекори за да го отстраните вишокот и да ја исчистите областа. Еве неколку совети за отстранување на вишокот епоксидно лепило од пластика:

 1. Користете стругалка или нож за кит за нежно да го изгребете вишокот епоксидно лепило пред да се исуши.
 2. Намачкајте ја крпата со алкохол за триење или ацетон и отстранете го преостанатото лепило.
 3. За тврдоглаво лепило, користете пластика безбеден растворувач како MEK или ксилен.
 4. Ако епоксидното лепило веќе се стврднало, можеби ќе биде потребно да се изшкурчи или да се трупа вишокот.
 5. Отстранете ги сите останати епоксидни лепила и материјали за чистење според локалните прописи.

Чистењето на вишокот епоксидно лепило што е можно поскоро е од витално значење за да се спречи неговото стврднување и да стане потешко да се отстрани. Носете ракавици и работете во добро проветрено место кога ракувате со растворувачи или други материјали за чистење.

Како да се исчистат алати и површини по употреба на епоксидно лепило за пластика?

Чистењето на алатите и површините по употреба на епоксидно лепило за пластика е од клучно значење за да се осигура дека лепилото нема да се стврдне и да се држи до нив трајно. Еве неколку чекори што можете да ги преземете за да ги исчистите вашите алатки и површини:

 • Отстранете го вишокот лепило: Користете стругалка или нож за кит за да го отстраните вишокот лепило од површината.
 • Користете растворувачи: Користете растворувачи како што се ацетон, алкохол за триење или разредувач на лак за чистење на алати и површини.
 • Исчистете со четка: Прочистете за да ги исчистите површините и алатите за да ги отстраните остатоците од лепилото.
 • Исплакнете со вода: Темелно исплакнете ги површините и алатките за да ги отстраните преостанатите остатоци.
 • Суво: Оставете ги знаците и алатките целосно да се исушат пред повторно да ги користите.

Секогаш носете ракавици и работете во добро проветрено место кога чистите епоксидно лепило.

Како да складирате епоксидно лепило за пластика?

Правилното складирање на епоксидното лепило за пластика е од витално значење за да се обезбеди неговата долговечност и ефективност. Еве неколку совети како да го чувате:

 • Да се ​​чува на ладно и суво место: Епоксидното лепило треба да се чува на простор со температура помеѓу 60°F и 90°F (15°C и 32°C) и ниска влажност за да се спречи влагата да влијае на квалитетот на лепилото.
 • Избегнувајте директна сончева светлина: Ултравиолетовата светлина може да предизвика деградација на епоксидното лепило и губење на цврстината, па затоа најдобро е да го чувате во темен или непроѕирен сад.
 • Користете го оригиналното пакување: Доколку е можно, чувајте го епоксидното лепило во неговото оригинално пакување за да спречите контаминација и да се осигурате дека се почитуваат правилните соодноси на мешање.
 • Обележете го садот: Погрижете се да го означите садот со датумот на купување и датумот на истекување доколку е достапен.
 • Да се ​​чува подалеку од дофат на деца и домашни миленици: Епоксидното лепило треба да се чува безбедно за да се спречи случајно изложување.

Следејќи ги овие едноставни совети за складирање, можете да се осигурате дека вашето епоксидно лепило за пластика е секогаш подготвено за употреба и ќе обезбеди цврста и сигурна врска.

Како да се фрли епоксидно лепило за пластика?

Отстранувањето на епоксидно лепило за пластика бара претпазливост бидејќи може да и наштети на животната средина ако не се ракува правилно. Еве неколку совети за безбедно отстранување на епоксидно лепило за пластика:

 • Проверете ја етикетата: Некои марки може да дадат конкретни упатства за отстранување.
 • Зацврстете го епоксидот: Ако имате мала количина на епоксидна супстанција, можете да ја оставите да се стврдне така што ќе ја оставите во добро проветрено место.
 • Проверете со локалните регулативи: Некои области може да имаат специфични правила за отстранување на опасни материјали. Проверете кај вашите локални власти за упатства.
 • Однесете го во објект за опасен отпад: Ако имате големо количество епоксидна супстанција, најдобро е да ја однесете во објект за опасен отпад каде што може безбедно да се отстрани.

Следејќи ги овие совети, можете безбедно да го фрлите епоксидното лепило за пластика без да и наштетите на околината.

Најдобро епоксидно лепило за пластика на пластика, метал и стакло
Кои се некои вообичаени употреби на епоксидното лепило за пластика?

Епоксидното лепило за пластика може да се користи за различни примени, и во индустриски и во DIY поставки. Некои вообичаени употреби на епоксидно лепило за пластика вклучуваат:

 • Поправка на скршени пластични делови: Епоксидното лепило може да ги поправи пукнатините, дупките или пукнатините на пластичните предмети, како што се играчките, автомобилските делови или мебелот.
 • Создавање нови пластични работи: Епоксидното лепило може да ги врзе пластичните делови, како на пример при правење пластични производи или прототипови по нарачка.
 • Автомобилски поправки: Епоксидното лепило може да се користи за поправка на пластични делови за автомобили, како што се браници, фарови или решетки.
 • Поправки на електроника: Епоксидното лепило може да ги подобри пластичните компоненти на електронските уреди, како што се паметните телефони, таблетите или лаптопите.
 • Поправки на водовод: Епоксидното лепило може да запечати протекување во пластични цевки или фитинзи или да ги поправи пластичните резервоари или контејнери.
 • Уметност и занаети: Епоксидното лепило може да создаде или украси пластични предмети, како што се накит, скулптури или украси.
Дали епоксидното лепило за пластика може да се користи на различни видови пластика?

Епоксидното лепило за пластика може да се користи на различни пластични материјали, но важно е да се напомене дека не сите пластики се создадени еднакви. Некои пластики може да бараат дополнителна подготовка или различен тип на епоксидно лепило за да се постигне силна врска. Еве неколку вообичаени видови пластика на кои може да се користи епоксидното лепило:

 • Полиетилен (PE) и полипропилен (PP): Ова се некои од најпредизвикувачките пластики за поврзување, бидејќи тие имаат мала површинска енергија што го отежнува лепењето на епоксидното лепило. Специјализиран тип на епоксидно лепило, како површински активатор или полиолефинско лепило, може да биде потребен за лепење на овие пластики.
 • Акрилик: Епоксидното лепило може добро да се врзе со акрилот, но неопходно е да се обезбеди дека површината е чиста и без масла или остатоци.
 • Поликарбонат (компјутер): Овој тип на пластика може да се врзе со епоксидно лепило, но од суштинско значење е изборот на епоксидно лепило дизајнирано експлицитно за поликарбонат.
 • ПВЦ: Епоксидното лепило може да се користи на ПВЦ, но од клучно значење е да се обезбеди дека површината е чиста и без масла или остатоци.
 • ABS: Епоксидното лепило може добро да се поврзе со ABS, но од суштинско значење е да се осигура дека површината е чиста и без масла или остатоци.

Важно е секогаш да се повикувате на упатствата на производителот и да ја тестирате цврстината на врската пред да користите епоксидно лепило на кој било пластичен материјал.

Како температурата влијае на епоксидното лепило за пластика?

Температурата може значително да влијае на перформансите на епоксидното лепило за пластика. Еве неколку клучни точки што треба да се земат предвид:

 1. Епоксидното лепило е чувствително на температурни промени, а времето на стврднување може да варира во зависност од температурата.
 2. Општо земено, потоплите температури го забрзуваат процесот на стврднување, додека пониските температури го забавуваат.
 3. Идеалната температура за користење на епоксидно лепило за пластика е обично помеѓу 70°F и 80°F (21°C и 27°C).
 4. Екстремно високите температури може да предизвикаат епоксидот да стане премногу тенок, што го прави предизвик за нанесување и намалувајќи ја неговата ефикасност.
 5. Од друга страна, плитките температури може да предизвикаат епоксидот да стане премногу густ и тешко да се меша.
 6. Неопходно е да се следат упатствата на производителот во врска со температурните опсези за складирање и употреба.
 7. Во некои случаи, може да бидат достапни специјализирани типови на епоксидни лепила кои се дизајнирани за употреба во средини со високи или ниски температури.
Дали епоксидното лепило за пластика може да се користи за апликации на отворено?

Да, епоксидното лепило за пластика може да се користи за апликации на отворено. Сепак, изборот на вистинскиот тип на епоксидно лепило што може да издржи изложеност на УВ зраци, температурни промени и влага е од суштинско значење. Исто така, правилната подготовка на површината и техниките за нанесување треба да обезбедат максимална адхезија и издржливост. Исто така, важно е да се забележи дека животниот век на лепилото може да биде под влијание на надворешни фактори како што се екстремни температури, влажност и изложеност на груби хемикалии. Затоа, од клучно значење е да се консултирате со упатствата и препораките на производителот за надворешна употреба.

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на ниски температури?

Епоксидното лепило за пластика сè уште може да се користи на ниски температури, но мора да се преземат одредени мерки на претпазливост за да се обезбеди успешно лепење. Еве неколку совети за користење на епоксидно лепило при ниски температури:

 1. Чувајте го лепилото на собна температура пред употреба.
 2. Загрејте ги пластичните површини и епоксидното лепило на собна температура пред нанесувањето.
 3. Користете топлински пиштол или фен за нежно загревање на површините, но избегнувајте прегревање или топење на пластиката.
 4. Зголемете го односот на мешање на лепилото. Колку е поладна температурата, толку е побавно времето на стврднување, така што зголемувањето на зацврстувачот во смесата може да помогне да се забрза процесот на стврднување.
 5. Оставете дополнително време на стврднување. Колку е поладна температурата, толку е подолго времето на стврднување. Следете ги упатствата на производителот за времето на стврднување и температурниот опсег.
Како да се користи епоксидно лепило за пластика на високи температури?

Користењето епоксидно лепило за пластика на топли температури може да предизвика некои предизвици, бидејќи високите температури може да го забрзаат процесот на стврднување и да влијаат на јачината на врзувањето. Еве неколку совети за користење епоксидно лепило за пластика на високи температури:

 • Чувајте го епоксидното лепило на ладно и суво место: Високите температури може да предизвикаат побрзо стврднување на епоксидот и да го скратат рокот на траење. Затоа, чувањето на лепилото на ладно и суво место е од суштинско значење за да се одржи неговиот интегритет.
 • Измешајте го епоксидот во мали серии: Мешањето на помали серии епоксидна може да помогне да се спречи прегревање и пребрзо стврднување на смесата. Неопходно е темелно и прецизно мешање на компонентите, следејќи ги упатствата на производителот.
 • Нанесете го епоксидот во добро проветрено место: Кога користите епоксидна боја на топли температури, испарувањата можат да станат посигурни, така што работата во добро проветрено подрачје е од суштинско значење за да се спречи вдишување на гасовите.
 • Користете епоксидна отпорна на топлина: За апликации кои бараат отпорност на висока температура, користете епоксидна материја отпорна на топлина која може да издржи температури до 250°F или повисоки.
 • Размислете за користење на епоксидна смола која побрзо се стврднува: Некои епоксидни лепила се дизајнирани да се стврднуваат побрзо на високи температури. Овие можат да бидат добра опција ако ви треба лепењето брзо да се зацврсти.
 • Оставете подолго време на стврднување: Високите температури може да го скратат времето на стврднување на епоксидното лепило, но важно е да се овозможи препорачаното време на стврднување, дури и при високи температури. Ова ќе обезбеди оптимална цврстина на врзување и нема да биде загрозено од топлината.

Генерално, користењето епоксидно лепило за пластика на високи температури бара внимание на деталите и внимателно разгледување на факторите на животната средина. Со соодветни техники и мерки на претпазливост, може да постигнете цврста и сигурна врска дури и во средини со висока температура.

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на флексибилна пластика?

Користењето епоксидно лепило на флексибилна пластика може да биде незгодно, бидејќи лепилото треба да се витка и свиткува без да пука или да се скрши. Еве неколку совети за користење на епоксидно лепило на флексибилна пластика:

 • Изберете го правилниот тип на епоксидно лепило: Побарајте лепило специјално дизајнирано за флексибилна пластика. Овие типови на лепила се формулирани да бидат пофлексибилни и способни да се движат со пластиката.
 • Подгответе ги површините: Проверете дали површините се чисти, суви и без маснотии или масло што може да влијае на процесот на лепење.
 • Нанесете го лепилото во тенки слоеви: Нанесете тенок слој лепило на секоја површина и оставете го да се исуши пред да додадете дополнителни слоеви.
 • Прицврстете ги површините заедно: Користете стеги за да ги држите површините заедно додека лепилото се суши. Ова ќе помогне да се обезбеди силна врска.
 • Дозволете одредена флексибилност: Запомнете дека врската може да биде уште малку цврста, дури и со флексибилно епоксидно лепило. Дозволете одредена флексибилност во зглобот за да спречите пукање или кршење.
Како да се користи епоксидно лепило за пластика на цврста пластика?

Епоксидното лепило може да се користи на цврста и флексибилна пластика, но процесот може малку да се разликува во зависност од видот на пластиката. Кога користите епоксидно лепило за цврста пластика, следете ги овие чекори:

 • Исчистете ги и подгответе ги површините: Исчистете ги и грубо ги темелно користејќи шкурка за да создадете подобра врска.
 • Измешајте го епоксидното лепило: Следете ги упатствата на производителот за мешање на епоксидното лепило.
 • Нанесете го лепилото: Нанесете го епоксидното лепило на една од површините користејќи четка или шпатула.
 • Спојте ги површините: Цврсто притиснете ги двете површини и држете ги на место неколку минути за да дозволите лепилото да се стегне.
 • Оставете го лепилото да се залечи: Оставете го лепилото да се стврдне препорачаното време пред да ја користите врзаната пластика.

Кога користите епоксидно лепило за флексибилна пластика, ќе треба да преземете неколку дополнителни чекори:

 • Изберете го соодветното лепило: Изберете лепило дизајнирано специјално за флексибилна пластика.
 • Тестирајте го лепилото: Пред да го нанесете, тестирајте го на мала, незабележлива област за да се осигурате дека не предизвикува никаква штета.
 • Загрејте ја пластиката: Користете топлински пиштол или фен за коса за да ја загреете пластиката за да ја направите поиздржлива.
 • Нанесете го лепилото: Нанесете го епоксидното лепило на една од површините и спојте ги двете површини заедно.
 • Оставете го лепилото да се залечи: Оставете го лепилото да се стврдне препорачаното време пред да ја користите врзаната пластика.
Како да се користи епоксидно лепило за пластика на текстура пластика?

Епоксидното лепило за текстура пластика бара соодветна подготовка и техники на нанесување за да се обезбеди силна врска. Еве неколку чекори што треба да се следат:

 • Подготовка на површината: Темелно исчистете ја текстураната пластична површина со сапун и вода и целосно исушете ја. Ако површината е многу контаминирана или мрсна, користете растворувач како што е ацетон за да ја исчистите.
 • Избрусете ја површината: Лесно избрусете ја текстураната пластична површина со ситно шкурка (околу 120 гриз) за да создадете погруба текстура и да ја зголемите површината за лепење.
 • Нанесете го лепилото: Измешајте го епоксидното лепило според упатствата на производителот. Нанесете го лепилото на текстураната пластична површина со чепкалка за заби, мала четка или шприц, внимавајќи да ја покриете целата површина. Внимавајте да не нанесете премногу лепило, што може да создаде неуреден изглед и да ја ослаби врската.
 • Спојте ги површините: Порамнете ја текстураната пластична површина со другата обвивка што треба да се залепи и цврсто притиснете ги двата знака. Користете стеги или лента за да ги држите капаците додека лепилото се стврднува.
 • Време на лекување: Оставете го епоксидното лепило да се стврдне препорачаното време пред да ракувате или да нанесете каков било стрес на врската. Во зависност од конкретниот производ и температура, тоа може да потрае неколку часа или преку ноќ.

Може да постигнете силна врска помеѓу текстурирани пластични површини користејќи епоксидно лепило.

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на мазна пластика?

Користењето епоксидно лепило на мазна пластика е релативно едноставен процес. Сепак, потребна е одредена подготовка за да се обезбеди силна врска. Еве ги чекорите што треба да ги следите:

 • Исчистете ја површината: Пред нанесувањето на лепилото, површината мора да биде без нечистотија, прашина, масло или други загадувачи кои влијаат на цврстината на врската. Користете средство за одмастување или алкохол за триење за да ја исчистите површината темелно.
 • Избрусете ја површината: Брусењето на површината со шкурка со ситно гризење може да помогне лепилото подобро да се залепи на пластиката.
 • Измешајте го лепилото: Следете ги упатствата на производителот за мешање на епоксидното лепило.
 • Нанесете го лепилото: Со помош на мала четка или шпатула, нанесете го лепилото на пластичната површина. Бидете сигурни да примените доволно за да создадете силна врска.
 • Прицврстете ги деловите: Прицврстете ги парчињата заедно најмалку 24 часа за да обезбедите силна врска.
 • Нека лечи: Оставете го лепилото да се стврдне според упатствата на производителот пред да го користите пластичниот предмет.

Користењето епоксидно лепило на мазна пластика е сигурен начин да се создаде силна врска. Сепак, неопходно е да се користи правилниот тип на лепило за пластика и внимателно да се следат упатствата на производителот.

Како да се користи епоксидно лепило за пластика на порозна пластика?

Користењето епоксидно лепило на порозна пластика може да биде незгодно, но сепак е можно да се постигне цврста врска. Еве ги чекорите што треба да ги следите:

 • Исчистете ги површините: Исто како и кај другите видови пластика, неопходно е темелно да се исчистат површините што треба да се врзат. Користете средство за одмастување или изопропил алкохол за да ги отстраните сите нечистотии, маснотии или масла што може да се присутни.
 • Избрусете ги површините: Порозната пластика има тенденција да има погруба површина, што го отежнува правилното лепење на епоксидот. Користете шкурка со ситно гризење за брусење на лушпите што треба да се врзат. Ова ќе создаде подобра површина за поврзување на епоксидот.
 • Нанесете го епоксидот: Измешајте го според упатствата на производителот и нанесете го на една од површините. Не заборавајте да го користите рамномерно и да ја покриете целата површина.
 • Притиснете ги површините заедно: Внимателно порамнете ги површините што треба да се врзат и цврсто притиснете ги заедно. Погрижете се да нема воздушни џебови или празнини помеѓу капаците.
 • Стегнете ги површините: Ако е можно, користете стеги за да ги држите површините заедно додека епоксидот се стврднува. Ова ќе обезбеди силна врска.
 • Оставете го епоксидот да се залечи: Времето на стврднување ќе зависи од вашето специфично епоксидно лепило и температурата и влажноста во вашата работна област. Бидете сигурни да ги следите упатствата на производителот за време на стврднување.

Следејќи ги овие чекори, можете да постигнете силна врска помеѓу порозната пластика користејќи епоксидно лепило.

Кои се некои вообичаени грешки што треба да ги избегнувате кога користите епоксидно лепило за пластика?

Кога работите со епоксидно лепило за пластика, од клучно значење е да се избегнат вообичаени грешки кои можат да ја загрозат силата и ефективноста на врската. Некои вообичаени грешки што треба да се избегнуваат вклучуваат:

 • Неправилно чистење на површините: Неуспехот правилно да се исчистат и подготват површините може да резултира со слаби врски. Неопходно е да се отстрани нечистотијата, маслото или остатоците пред да се нанесе лепилото.
 • Неправилно мешање на епоксидот: Епоксидот треба да се меша според упатствата на производителот. Ако не се измеша темелно или не се почитува препорачаниот сооднос на мешање може да резултира со слаба адхезија.
 • Нанесување премногу или премалку лепило: Нанесувањето премногу лепило може да резултира со вишок што може да биде тешко да се отстрани и може да се меша со врзувањето. Спротивно на тоа, користењето премалку лепило може да доведе до слаби врски кои лесно може да се скршат.
 • Не дозволувајќи му на лепилото да се стврдне соодветно: Неопходно е да се овозможи лепилото целосно да се стврдне пред да се користи залепениот предмет. Брзањето или користењето на процесот пред целосно да се поправи може да ги ослабне врските.
 • Избор на погрешен тип на лепило: Не сите видови епоксидни лепила се погодни за сите видови пластика. Одредувањето на погрешен тип на лепило може да резултира со слаба адхезија и слаби врски.

Со избегнување на овие вообичаени грешки и следење на соодветни процедури за подготовка, мешање, нанесување и стврднување на лепилото, можно е да се постигнат цврсти и долготрајни врски помеѓу пластичните површини.

Како да ги решите вообичаените проблеми кога користите епоксидно лепило за пластика?

Кога користите епоксидно лепило за пластика, може да се појават некои вообичаени проблеми за време на процесот на лепење. Еве неколку совети за решавање на овие проблеми:

 • Нецелосно стврднување: Ако епоксидното лепило не се стврдне целосно, тоа може да се должи на неправилен однос на смола и зацврстувач, прениска температура или премалку вентилација. За да го решите овој проблем, обидете се да го прилагодите односот на мешање, да ја зголемите температурата или вентилацијата или да користите различен тип на епоксидно лепило.
 • Лоша адхезија: Ако епоксидното лепило не се врзува добро со пластичната површина, тоа може да се должи на контаминација на површината или несоодветна подготовка. За да го решите овој проблем, темелно исчистете ја површината и проверете дали е сува пред да го нанесете лепилото. Користете прајмер или шкурка за грубост на површината за да обезбедите подобра адхезија.
 • Воздушни меури: Ако има воздушни меури во лепилото по нанесувањето, тоа може да се должи на неправилно мешање или нанесување. Темелно измешајте го лепилото и нанесете го во тенок, рамномерен слој за да го решите овој проблем. Можете исто така да користите вакуумска комора за да ги отстраните воздушните меури пред нанесувањето.
 • Нерамна апликација: Ако лепилото се нанесува нерамномерно, тоа може да доведе до слаба врска. За да го решите овој проблем, нанесете го лепилото рамномерно и погрижете се да ја покрие целата површина. Користете четка или шпатула за рамномерно да го раширите лепилото и да го отстраните вишокот.
 • Прекумерно смалување: Ако лепилото премногу се собира за време на процесот на стврднување, тоа може да се должи на неправилен сооднос на мешање или премногу ниска температура. За да го решите овој проблем, прилагодете го соодносот на мешање или зголемете ја температурата за да обезбедите правилно стврднување.
Како да се отстрани епоксидното лепило од пластика?

Отстранувањето на епоксидното лепило од пластика може да биде тежок процес, но постојат неколку методи што можете да ги испробате. Еве неколку чекори што можете да ги преземете за да го отстраните епоксидното лепило од пластика:

 • Метод на топлина: Нанесете топлина на епоксидното лепило со топлински пиштол или фен за коса, а потоа изгребете го со пластична стругалка.
 • Метод на растворувач: Нанесете растворувач како ацетон или алкохол за триење на епоксидното лепило и оставете го да отстои неколку минути. Потоа, користете пластична стругалка за да го отстраните лепилото.
 • Механички метод: Користете шкурка или мелење за механичко отстранување на епоксидното лепило.
 • Хемиски метод: Користете хемиски отстранувач на епоксидно лепило кој е компатибилен со типот на пластика со која работите.

Важно е да се напомене дека отстранувањето на епоксидното лепило може да биде опасно, затоа внимавајте да ги следите сите безбедносни мерки на претпазливост и да носите заштитна опрема како што се ракавици и респиратор. Прво тестирајте го секој метод за отстранување на мала, незабележлива област за да се осигурате дека нема да ја оштети пластиката.

Како да креирате нови пластични предмети со епоксидно лепило?

Епоксидното лепило за пластика може да помогне да се создадат нови пластични предмети или да се поправат постоечките. За да создадете нов пластичен објект користејќи епоксидно лепило, ќе треба да ги следите овие чекори:

 • Дизајнирајте го вашиот објект: Пред да започнете, треба јасно да знаете што сакате да создадете. Нацртајте план или дизајн за вашата работа, земајќи ги предвид димензиите и специфичните карактеристики.
 • Изберете пластика: Изберете го типот на пластика што ја сакате за вашиот објект. Проверете дали пластиката е компатибилна со вашето епоксидно лепило и може да се обликува или обликува по потреба.
 • Подгответе ја површината: Исчистете ја пластичната површина врзана со епоксидно лепило. Осигурете се дека е без нечистотија, маснотии или какви било други загадувачи.
 • Измешајте го епоксидното лепило: Измешајте го епоксидното лепило според упатствата на производителот. Погрижете се да се измеша темелно.
 • Нанесете го епоксидното лепило: Нанесете го епоксидното лепило на површините што треба да се залепат, осигурувајќи се дека е рамномерно распоредено. Користете нож за кит или слична алатка за да го отстраните лепилото доколку е потребно.
 • Оставете го лепилото да се залечи: Оставете го лепилото целосно да се стврдне, што може да потрае неколку часа или денови, во зависност од видот на лепилото и условите за температура и влажност.
 • Обликувајте и завршете го објектот: Откако ќе се залепи лепилото, можете да ја обликувате и да ја завршите вашата работа користејќи шкурка или други алатки.

Епоксидното лепило може да помогне во создавање или поправка на пластични предмети со соодветна подготовка и внимателна примена.

Како заклучок, употребата на епоксидно лепило за лепење на пластични предмети е ефикасно решение поради неговите силни лепливи својства и способноста да издржи различни фактори на животната средина. Производителите и потрошувачите можат да се потпрат на епоксидното лепило за да обезбедат издржливи и долготрајни врски за пластичните предмети, што придонесува за севкупниот квалитет и долговечноста на производите.

Како да ги поправите пластичните предмети со епоксидно лепило?

Епоксидното лепило е ефикасно решение за поправка на пластични предмети, а процесот е релативно едноставен. Еве ги општите чекори што треба да ги следите кога поправате пластична работа со епоксидно лепило:

 • Исчистете ја областа: Темелно исчистете го местото што треба да се ревидира за да се отстрани нечистотијата, маслото или остатоците. Користете алкохол за триење или ацетон за чистење на местото и оставете го целосно да се исуши.
 • Избрусете ја површината: Користете шкурка за грубост на површината на пластиката, што ќе помогне подобро да се врзе епоксидното лепило. Песок додека површината не стане груба и досадна.
 • Измешајте го епоксидот: Измешајте го епоксидното лепило според упатствата на производителот. Погрижете се да измешате темелно за да се осигурате дека лепилото е соодветно активирано.
 • Нанесете го епоксидот: Нанесете го измешаниот епоксид на оштетената површина, внимавајте да не нанесете премногу. Користете чепкалка за заби или мала четка за да го нанесете епоксидот на ситни, тешко достапни места.
 • Почекајте да се стврдне епоксидот: Оставете епоксидот целосно да се стврдне пред да ракувате со предметот. Времето на стврднување ќе варира во зависност од видот на употребеното епоксидно лепило и температурата и влажноста на околината.
 • Песок и облик: Откако епоксидот е целосно стврднат, користете шкурка за да ја измазните и обликувате поправената површина.
За производителот на епоксидни лепила за пластично сврзување

Deepmaterial е реактивен производител и добавувач на лепило чувствително на притисок на топло топење, произведува епоксидно лепило за лепење пластично, епоксидно лепило за недоволно полнење, еднокомпонентно епоксидно лепило, двокомпонентно епоксидно лепило, лепило за топло топење лепило, лепила за стврднување UV, лепило со висок индекс на рефракција, магнетно лепило, оптички најдобар врвен водоотпорен структурно лепило за пластика за метал и стакло, електронски лепила за електрични мотори и микромотори во домашни апарати.

ГАЗИРАЊЕ НА ВИСОК КВАЛИТЕТ
Deepmaterial е решена да стане лидер во индустријата за електронско сврзување на епоксидни лепила за пластика, квалитетот е наша култура!

ФАБРИКСКА ЦЕНА НА ГОЛЕМО
Ветуваме дека ќе им дозволиме на клиентите да ги добијат најисплатливите производи за епоксидно лепење за пластика

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Со електронско пластично сврзувачко епоксидно лепило како јадро, интегрирајќи канали и технологии

СИГУРНО ОСИГУРУВАЊЕ НА УСЛУГАТА
Обезбедете пластично сврзувачко епоксидно лепило OEM, ODM, 1 MOQ. Целосен сет на сертификати

Епоксидни лепила на ниво на чип со недоволно полнење

Овој производ е еднокомпонентна епоксидна обвивка за термичка обработка со добра адхезија на широк спектар на материјали. Класично лепило за недоволно полнење со ултра низок вискозитет погоден за повеќето апликации за недоволно полнење. Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации.

Проводен сребрен лепак за пакување и лепење на чипови

Категорија на производ: Проводно сребрено лепило

Проводни сребрени лепак производи зацврстени со висока спроводливост, топлинска спроводливост, отпорност на високи температури и други перформанси со висока доверливост. Производот е погоден за дистрибуција со голема брзина, за издавање добра усогласеност, точката на лепак не се деформира, не колабира, не се шири; излечен материјал отпорност на влага, топлина, високи и ниски температури. 80 ℃ ниска температура брзо стврднување, добра електрична спроводливост и топлинска спроводливост.

УВ влажност со двојно стврднување лепило

Акрилен лепак што не тече, УВ влажна инкапсулација со двојно стврднување, погодна за локална заштита на таблата со кола. Овој производ е флуоресцентен под УВ (Црно). Главно се користи за локална заштита на WLCSP и BGA на кола. Органскиот силикон се користи за заштита на печатените кола и другите чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Производот обично се користи од -53°C до 204°C.

Епоксидно стврднувачко лепило за ниска температура за чувствителни уреди и заштита на кола

Оваа серија е еднокомпонентна епоксидна смола за стврднување на топлина за стврднување на ниски температури со добра адхезија на широк опсег на материјали за многу краток временски период. Вообичаените апликации вклучуваат мемориски картички, сетови на програми CCD/CMOS. Особено погоден за термочувствителни компоненти каде што се потребни ниски температури на стврднување.

Двокомпонентно епоксидно лепило

Производот се стврднува на собна температура до проѕирен леплив слој со ниско собирање со одлична отпорност на удар. Кога е целосно стврдната, епоксидната смола е отпорна на повеќето хемикалии и растворувачи и има добра димензионална стабилност во широк температурен опсег.

PUR структурно лепило

Производот е еднокомпонентно навлажнета реактивна полиуретанска топла топена лепило. Се користи по загревање неколку минути додека не се стопи, со добра почетна цврстина на врска по ладење неколку минути на собна температура. И умерено отворено време и одлично издолжување, брзо склопување и други предности. Стврднувањето на хемиската реакција на влага на производот по 24 часа е 100% цврста содржина и неповратно.

Епоксиден капсулант

Производот има одлична отпорност на временските услови и има добра приспособливост кон природната средина. Одлични перформанси на електрична изолација, може да ја избегне реакцијата помеѓу компонентите и линиите, специјален водоотпорен, може да спречи компонентите да бидат погодени од влага и влажност, добра способност за дисипација на топлина, може да ја намали температурата на електронските компоненти кои работат и да го продолжи работниот век.

Филм за намалување на адхезијата со оптичко стакло

Филмот за намалување на адхезијата со оптичко стакло DeepMaterial нуди ниско двојно кршење, висока јасност, многу добра отпорност на топлина и влажност и широк опсег на бои и дебелини. Нудиме и површини против отсјај и проводни премази за акрилни ламинирани филтри.