Најдобар производител и добавувач на електронски епоксидни епоксидни соединенија за саксии

Shenzhen DeepMaterial Technologies Co., Ltd е најдобар производител и добавувач на електронска епоксидна инкапсулантна смеса за саксии, производство на епоксидна смеса за саксии, водоотпорна смеса за саксии, електрично соединение за саксии, силиконски соединение за саксии, полиуретанска смеса за саксии, соединение за саксии со висока температура, епоксидна конформална обвивка,у конформален слој и така натаму.

Епоксидните соединенија за садење DeepMaterial се клучни во заштитата на електронските компоненти, обезбедувајќи нивна еластичност во тешки работни услови. Како што електронските уреди стануваат сè покомпактни и сложени, потребата за сигурна заштита од фактори на животната средина, механички стрес и термички варијации се интензивира. Епоксидните соединенија за саксии се справуваат со овие предизвици со формирање на цврста, изолациона обвивка околу осетливата електроника.

Основната цел на епоксидниот сад е да создаде заштитна бариера што ги штити електронските компоненти од влага, прашина и други надворешни загадувачи. Оваа инкапсулација ја подобрува издржливоста на електронските склопови и обезбедува критична изолација од електрични пречки. Понатаму, одличните својства на адхезија на епоксидот придонесуваат за структурниот интегритет на компонентите, намалувајќи го ризикот од механички дефекти.

Разновидноста на епоксидните соединенија за саксии се проширува на нивната способност ефикасно да ја трошат топлината, придонесувајќи за термичко управување со електронските уреди. Овој квалитет е клучен во апликации каде регулацијата на температурата е најважна за одржување на оптимални перформанси. Оваа статија ќе истражува во суштинските аспекти на соединенијата за епоксидни садови, истражувајќи ги нивните својства, апликации и размислувања за да се обезбеди ефективна имплементација во различни електронски системи.

DeepMaterial епоксидна мешавина за саксии за електроника

DeepMaterial не само што обезбедува материјали за недоволно полнење на чиповите и за пакување COB, туку исто така обезбедува конформална обвивка со трипропустливи лепила и лепила за садење на колото, а во исто време носи одлична заштита на ниво на коло на електронските производи. Многу апликации ќе поставуваат печатени кола во сурови средини.

Напредно конформално премачкување на DeepMaterial, лепило и тенџере кое е три отпорно. Лепилото може да им помогне на плочите на печатените кола да се спротивстават на термички шок, материјали кои корозивни од влага и разни други неповолни услови, за да се обезбеди долг работен век на производот во тешки средини за примена. Соединението за лепило за саксии со конформална обвивка на DeepMaterial е материјал без растворувачи, ниски VOC, кој може да ја подобри ефикасноста на процесот и да ги земе предвид одговорностите за заштита на животната средина.

Соединението за лепило за саксии со конформална облога на DeepMaterial може да ја подобри механичката цврстина на електронските и електричните производи, да обезбеди електрична изолација и да заштити од вибрации и удари, а со тоа обезбедува сеопфатна заштита за печатените кола и електричната опрема.

Избор на производ и лист со податоци за епоксидно лепило за саксии

Линија на производи Серија производи име на продукт Типична апликација на производот
Епоксидна база Лепило за саксии DM-6258 Овој производ обезбедува одлична еколошка и термичка заштита за пакуваните компоненти. Тој е особено погоден за заштита на пакувањето на сензорите и прецизните делови што се користат во сурови средини како што се автомобилите.
DM-6286 Овој спакуван производ е дизајниран за апликации кои бараат одлични перформанси при ракување. Се користи за IC и полупроводничка амбалажа, има добра способност за топлински циклус, а материјалот може да издржи термички шок постојано до 177°C.

 

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксација / целосна фиксација Метод на лекување TG/°C Цврстина/D Складирање/°C/M
Епоксидна база Лепило за саксии DM-6258 Црна 50000 120°C 12 мин Лекување со топлина 140 90 -40/6 м
DM-6286 Црна 62500 120°C 30 мин. 150°C 15 мин Лекување со топлина 137 90 2-8/6 М

Избор и лист со податоци на УВ влага акрилен конформален слој Три анти-лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Типична апликација на производот
УВ влага акрилик
Киселина
Конформален слој Три анти-лепило DM-6400 Тоа е конформален слој дизајниран да обезбеди силна заштита од влага и груби хемикалии. Компатибилен со индустриски стандардни маски за лемење, флукс без чистење, метализација, компоненти и материјали од подлогата.
DM-6440 Тој е еднокомпонентен конформален слој без VOC. Овој производ е специјално дизајниран за брзо гелирање и лекување под ултравиолетова светлина, дури и ако е изложен на влага во воздухот во областа со сенка, може да се излечи за да обезбеди најдобри перформанси. Тенкиот слој на облогата може да се зацврсти на длабочина од 7 милји речиси моментално. Со силна црна флуоресценција, има добра адхезија на површината на различни метали, керамика и епоксидни смоли исполнети со стакло и ги задоволува потребите на најсложените еколошки апликации.
Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксирање
/ целосна фиксација
Метод на лекување TG/°C Цврстина/D Складирање/°C/M
УВ влага
Акрилик
Киселина
Конформални
слој
Три
Анти-
лепило
DM-6400 Транспарентни
течност
80 <30s@600mW/cm2 влага7 Д УВ +
влага
двојно стврднување
60 -40 ~ 135 20-30/12 М
DM-6440 Транспарентни
течност
110 <30s@300mW/cm2 влага 2-3 Д УВ +
влага
двојно стврднување
80 -40 ~ 135 20-30/12 М

Избор на производ и лист со податоци на силиконска конформна обвивка со УВ влага со три анти-лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Типична апликација на производот
УВ силикон за влага Конформална обвивка
Три анти-лепило
DM-6450 Се користи за заштита на печатени кола и други чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Овој производ обично се користи од -53°C до 204°C.
DM-6451 Се користи за заштита на печатени кола и други чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Овој производ обично се користи од -53°C до 204°C.
DM-6459 За апликации за дихтунзи и запечатување. Производот има висока еластичност. Овој производ обично се користи од -53°C до 250°C.

Целосен водич за епоксидна смеса за саксии:

Што е епоксидна смеса за саксии?

Важноста на соединението за тенџере со епоксидна капсулација во електрониката

Критични својства на епоксидните соединенија за саксии

Видови епоксидни смоли што се користат во соединенија за саксии

Примени на епоксидни соединенија за саксии во електронските индустрии

Предности на користење на епоксидна смеса за саксии

Епоксидна мешавина за саксии што обезбедува електрична изолација и отпор

Заштита од епоксидни соединенија од еколошки фактори

Подобрено термичко управување со епоксидна мешавина

Влијание на соединението со епоксидна саксии на вибрации и отпорност на удар

Избор на вистинската епоксидна смеса за саксии

Вообичаени предизвици на соединението за епоксидна саксии и како да се надминат

Процес на епоксидна саксија: водич чекор-по-чекор

Споредби со други методи на капсулација

Регулаторна усогласеност и безбедносни размислувања за соединението со епоксидна саксии

Студии на случај: успешни имплементации во електрониката

Иновации во технологијата на епоксидна саксии

Идни трендови во соединението за епоксидна саксии за електроника

Направете сами епоксидна смеса за саксии: Совети за апликации во мали размери

Решавање проблеми со соединенија со епоксидни саксии

Заклучок:

Што е епоксидна смеса за саксии?

Епоксидните соединенија се специјализирани материјали кои широко се користат во електронската индустрија за инкапсулирање и заштита на електронските компоненти. Овие соединенија се формулирани со користење на епоксидни смоли, кои се термореактивни полимери познати по нивната одлична адхезија, хемиска отпорност и електрични изолациски својства.

Примарната цел на епоксидните соединенија за саксии е да обезбедат заштитно куќиште или инкапсулација за деликатните електронски компоненти, заштитувајќи ги од фактори на животната средина, механички стрес и термички флуктуации. Овој процес на инкапсулација вклучува истурање или инјектирање на течната епоксидна смола во калап или околу електронскиот склоп. Откако ќе се стврдне, епоксидот формира цврсто, издржливо и хемиски инертно куќиште, ефикасно запечатувајќи ги компонентите внатре.

Критичните карактеристики на епоксидните соединенија за саксии ја вклучуваат нивната способност добро да се прилепуваат на различни површини, создавајќи силна врска што го подобрува структурниот интегритет на електронското склопување. Оваа адхезија е клучна за спречување на навлегување на влага, прашина и други загадувачи кои би можеле да ја загрозат функционалноста на електронските уреди.

Понатаму, епоксидните соединенија за саксии нудат одлична електрична изолација, помагајќи да се заштитат електронските компоненти од кратки кола и други електрични проблеми. Изолационите својства на епоксидот го прават идеален избор за апликации каде одржувањето на електричниот интегритет на деловите е најважно.

Овие соединенија, исто така, придонесуваат за ефективно термичко управување. Епоксидот има добри својства за дисипација на топлина, помагајќи да се пренесе топлината подалеку од чувствителните електронски компоненти. Ова е особено важно кај уредите каде регулацијата на температурата е критична за да се спречи прегревање и да се обезбедат оптимални перформанси.

Епоксидните соединенија за садови наоѓаат примена во различни индустрии, вклучително и автомобилската, воздушната, телекомуникациите и потрошувачката електроника. Тие заштитуваат различни електронски компоненти, како што се сензори, кола и конектори. Како што напредува технологијата и електронските уреди стануваат покомпактни и сложени, улогата на епоксидните соединенија за саксии во обезбедувањето сигурна заштита и изолација станува сè поклучна.

Капсулацијата игра клучна улога во обезбедувањето на доверливост и долговечност на електронските компоненти, а за оваа намена широко се користат епоксидни соединенија. Капсулацијата ги вклучува околните електронски делови или склопови со заштитен материјал, создавајќи бариера што ги штити од фактори на животната средина и механички стресови. Еве зошто инкапсулацијата со епоксидни соединенија за саксии е од суштинско значење во електрониката:

Важноста на соединението за тенџере со епоксидна капсулација во електрониката

Заштита од фактори на животната средина:

Епоксидните соединенија за саксии обезбедуваат заштитен слој кој ги штити електронските компоненти од еколошки елементи како што се влага, прашина и хемикалии. Оваа заштита е од витално значење за спречување на корозија, кратки споеви и други форми на оштетување што може да ја загрозат функционалноста на електронските уреди.

Механичка стабилност:

Електрониката често е подложна на механички стресови како што се вибрации и удари. Епоксидната инкапсулација ја подобрува механичката стабилност на компонентите, спречувајќи оштетување од физички удар и осигурувајќи дека нежните внатрешни структури остануваат недопрени.

Термички менаџмент:

Епоксидните соединенија за саксии имаат одлична топлинска спроводливост, овозможувајќи ефикасна дисипација на топлината генерирана од електронските компоненти за време на работата. Ова е од клучно значење за спречување на прегревање и одржување на оптималната работна температура на електронскиот систем.

Зголемена доверливост:

Со инкапсулирање на електронските компоненти, севкупната сигурност и издржливост на уредот се подобруваат. Капсулацијата обезбедува бариера против факторите кои можат да доведат до предвремено откажување, а со тоа го продолжува животниот век на електронскиот систем.

Хемиска отпорност:

Епоксидните соединенија за саксии се отпорни на различни хемикалии, вклучувајќи растворувачи и корозивни материи. Оваа хемиска отпорност додава слој на заштита, особено во средини каде што изложеноста на груби хемикалии е загрижувачка.

Намалени електромагнетни пречки (EMI):

Капсулацијата со епоксидни соединенија може да придонесе за минимизирање на електромагнетните пречки. Ова е особено важно во чувствителните електронски апликации каде што несаканите електромагнетни емисии може да го попречат правилното функционирање на блиските електронски уреди.

Подобрено запечатување:

Епоксидните соединенија за саксии обезбедуваат ефективно запечатување, спречувајќи навлегување на влага и загадувачи. Ова е особено важно во надворешни или сурови средини каде што изложувањето на вода или други елементи може да го загрози интегритетот на електронските компоненти.

Критични својства на епоксидните соединенија за саксии

Епоксидните соединенија за саксии се широко користени во електрониката поради нивните разновидни својства кои придонесуваат за заштита и перформанси на електронските компоненти. Неколку критични својства ги прават епоксидните соединенија за саксии префериран избор во различни примени:

Хемиска отпорност:

Епоксидните соединенија за саксии се отпорни на различни хемикалии, вклучувајќи растворувачи и корозивни материи. Ова својство осигурува дека материјалот го одржува својот интегритет кога е изложен на различни услови на животната средина, што придонесува за долгорочна сигурност на инкапсулираните електронски компоненти.

Адхезија и сврзување:

Соодветната адхезија на различни подлоги осигурува дека епоксидниот материјал за садење безбедно се врзува со електронските компоненти и околните површини. Ова својство помага да се создаде цврста, заштитна бариера од надворешни фактори.

Топлинска спроводливост:

Способноста на епоксидните соединенија да ја спроведуваат топлината ефикасно е од суштинско значење за термичко управување во електронските уреди. Ефективната дисипација на топлина го спречува создавањето на прекумерни температури, обезбедувајќи сигурна работа на електронските компоненти и спречувајќи термички индуцирани дефекти.

Механичка сила и флексибилност:

Епоксидните соединенија треба да постигнат рамнотежа помеѓу механичката сила и флексибилноста. Потребна е доволна сила за да се заштитат компонентите од физички напрегања, како што се вибрации и удари, додека флексибилноста помага да се приспособат благи движења и проширувања без да се пука или да се загрози инкапсулацијата.

Ниско собирање:

Ниското собирање за време на стврднувањето е од клучно значење за да се избегне стресот на инкапсулираните компоненти. Прекумерното собирање може да доведе до механичко оптоварување и потенцијално да ги оштети деликатните електронски структури.

Диелектрични својства:

Епоксидните соединенија мора да поседуваат одлични диелектрични својства за да ги изолираат и заштитат електронските компоненти од електрични пречки. Високата диелектрична јачина е од суштинско значење за спречување на електрично истекување и одржување на изолациониот интегритет на инкапсулираните делови.

Време на лекување и услови за обработка:

Времето на стврднување на епоксидните соединенија е клучен фактор во производните процеси. Брзото и постојано стврднување е од суштинско значење за ефикасно производство, а способноста за стврднување на пониски температури е поволна за чувствителните електронски компоненти.

Отпорност на вода и влага:

Ефективното запечатување од влага е критично за заштита на електронските компоненти од фактори на животната средина. Епоксидните соединенија за садови со висока отпорност на вода и влага го спречуваат навлегувањето на вода, што може да доведе до корозија и други форми на оштетување.

Видови епоксидни смоли што се користат во соединенија за саксии

Епоксидните смоли кои се користат во соединенијата за саксии доаѓаат во различни формулации за да ги исполнат специфичните барања за примена. Изборот на епоксидна смола зависи од топлинската спроводливост, флексибилноста, хемиската отпорност и адхезијата. Еве неколку вообичаени типови на епоксидни смоли што се користат во соединенија за саксии:

Стандардни епоксидни смоли:

Овие се најосновните типови на епоксидни смоли и широко се користат во апликациите за саксии. Тие нудат добра електрична изолација, адхезија и механичка сила. Сепак, можеби ќе им требаат повеќе специјализирани својства за попребирливи апликации.

Флексибилни епоксидни смоли:

Флексибилните епоксидни смоли се дизајнирани да обезбедат зголемена флексибилност и отпорност на удар. Тие се погодни за апликации каде што материјалот за садење може да биде подложен на механички стрес или температурни варијации, помагајќи да се спречи пукање.

Термички спроводливи епоксидни смоли:

За апликации кои бараат ефикасна дисипација на топлина, се користат термички спроводливи епоксидни смоли. Овие смоли се формулирани со адитиви или полнила кои ја подобруваат нивната способност да ја пренесуваат топлината подалеку од електронските компоненти, помагајќи да се одржат оптималните работни температури.

Ниски егзотермни епоксидни смоли:

Некои епоксидни смоли се дизајнирани да создаваат минимална топлина за време на процесот на стврднување. Ниските егзотермни смоли се корисни при капсулирање на компоненти чувствителни на топлина, бидејќи го намалуваат ризикот од термичко оштетување.

Епоксидни смоли кои го задржуваат пламенот:

Епоксидни смоли отпорни на пламен се користат во апликации каде безбедноста од пожар е загрижена. Овие смоли се формулирани за да ги исполнат специфичните стандарди за отпорност на пламен, што ги прави погодни за електронски уреди каде безбедноста од пожар е критична.

Оптички проѕирни епоксидни смоли:

Оптички проѕирните епоксидни смоли се користат кога се неопходни проѕирност или јасност, како на пример во LED инкапсулација или апликации со оптички сензори. Овие смоли ја одржуваат оптичката јасност додека ја обезбедуваат потребната заштита за чувствителните компоненти.

Високотемпературни епоксидни смоли:

Некои апликации, како што се оние во автомобилската или воздушната индустрија, вклучуваат изложеност на високи температури. Високотемпературните епоксидни смоли се формулирани да издржат покачени температури без да се загрозат нивниот структурен интегритет или заштитни својства.

Електрично спроводливи епоксидни смоли:

Електрично спроводливите епоксидни смоли се дизајнирани да обезбедат електрична спроводливост, што ги прави погодни за апликации кои бараат заштита од електромагнетни пречки (EMI) или електрично заземјување.

Епоксидни смоли што се лекуваат со УВ:

Епоксидните смоли кои се лекуваат со ултравиолетови зраци нудат брз процес на стврднување кога се изложени на ултравиолетова (УВ) светлина. Ова својство е поволно за апликации каде брзата обработка и стврднување се од суштинско значење.

Изборот на специфична епоксидна смола за соединенија за саксии зависи од намената апликација и саканите својства на инкапсулираните електронски компоненти. Производителите често ги прилагодуваат формулациите за да ги задоволат уникатните барања на различни индустрии и апликации.

Примени на епоксидни соединенија за саксии во електронските индустрии

Епоксидните соединенија за саксии наоѓаат широка примена во различни електронски индустрии поради нивните разновидни својства и способноста да обезбедат соодветна заштита и капсулација за чувствителните компоненти. Еве неколку критични апликации во различни електронски сектори:

Производство на електроника:

Епоксидните соединенија за саксии се користат во општата индустрија за производство на електроника за заштита и капсулирање на различни компоненти, вклучувајќи печатени кола (PCB), конектори и сензори. Ова помага да се спречи навлегување на влага, да се подобри механичката стабилност и да се подобри доверливоста.

Автомобилска електроника:

Во автомобилската индустрија, епоксидните соединенија за саксии ги штитат електронските контролни единици (ECU), сензорите и другите критични компоненти од суровите еколошки услови, температурните флуктуации и вибрациите. Овие соединенија придонесуваат за долговечноста и сигурноста на автомобилската електроника.

Воздухопловна и одбрана:

Во воздушните и одбранбените апликации, каде што електронските компоненти може да бидат изложени на екстремни температури, вибрации и предизвикувачки средини, епоксидните соединенија за саксии играат витална улога. Тие обезбедуваат термичко управување, штитат од влага и загадувачи и обезбедуваат издржливост на електронските системи во авионите, сателитите и воената опрема.

LED осветлување:

Епоксидниот сад најчесто се користи во индустријата за LED осветлување за да се инкапсулираат и заштитат LED модулите и драјверите. Се претпочитаат оптички проѕирните епоксидни смоли за да се одржи чистотата на излезот на светлината додека се нуди заштита од фактори на животната средина.

Телекомуникации:

Телекомуникациската опрема, вклучувајќи рутери, прекинувачи и комуникациски модули, има корист од епоксидните соединенија. Овие соединенија нудат изолација и заштита на животната средина и помагаат во ублажување на влијанието на вибрациите и температурните варијации на чувствителните електронски компоненти.

Медицинска електроника:

Епоксидните соединенија ги штитат компонентите на електронската медицинска и опрема од влага, хемикалии и биолошки супстанции. Специфичните биокомпатибилни и стерилизирани својства на специфични епоксидни формулации ги прават погодни за медицински апликации.

Обновлива енергија:

Епоксидните соединенија играат улога во секторот за обновливи извори на енергија, особено во енкапсулацијата на електрониката за соларни инвертери, контролери на турбини на ветер и системи за управување со батерии. Тие ги штитат факторите на животната средина и придонесуваат за долговечноста на овие критични компоненти.

Потрошувачка електроника:

Во електрониката за широка потрошувачка, епоксидните соединенија ги штитат компонентите како што се паметните телефони, таблетите и паметните домашни уреди. Овие соединенија ја подобруваат целокупната издржливост и доверливост на електронските производи.

Предности на користење на епоксидна смеса за саксии

Епоксидното потопување, или инкапсулацијата со употреба на епоксидни соединенија, нуди неколку предности во електронската индустрија, што го прави префериран избор за заштита и подобрување на перформансите на електронските компоненти. Еве ги клучните придобивки од користењето на епоксидна саксија:

заштита на животната средина

Епоксидниот сад заштитува од фактори на животната средина како што се влага, прашина, хемикалии и загадувачи. Оваа заштита е клучна за спречување на корозија, кратки споеви и други оштетувања што можат да ги загрозат електронските компоненти.

Механичка стабилност

Епоксидните соединенија за саксии ја подобруваат механичката стабилност на електронските компоненти обезбедувајќи цврсто и заштитно куќиште. Ова е од клучно значење за апликации каде што деловите се предмет на вибрации, удари или други механички напрегања, со што се обезбедува долговечност и сигурност на уредот.

Термичко управување

Епоксидните соединенија за саксии имаат одлична топлинска спроводливост, што го олеснува ефикасното дисипација на топлината што се создава од електронските компоненти за време на работата. Ова својство помага да се спречи прегревање и гарантира дека компонентите работат во нивните специфицирани температурни опсези.

Подобрена сигурност

Капсулацијата со епоксидни соединенија за саксии придонесува за севкупната сигурност на електронските системи. Со создавање на запечатена и заштитена средина, овие соединенија го спречуваат навлегувањето на штетни елементи и го намалуваат ризикот од предвремено откажување, продолжувајќи го животниот век на електронските уреди.

Хемиска отпорност

Епоксидните соединенија за садови се спротивставуваат на широк спектар на хемикалии, обезбедувајќи дополнителна заштита од изложување на корозивни материи. Ова е особено важно во индустриски и сурови средини каде електронските компоненти може да бидат изложени на агресивни хемикалии.

Намалени електромагнетни пречки (EMI)

Епоксидниот сад може да помогне да се минимизираат електромагнетните пречки, осигурувајќи дека електронските уреди работат без пречки од надворешни електромагнетни извори. Ова е особено клучно во апликации каде што интегритетот на сигналот е најважен.

Прилагодување и разновидност

Епоксидните соединенија за саксии доаѓаат во различни формулации, што овозможува прилагодување врз основа на специфични барања за апликација. Оваа разновидност овозможува да се прилагодат својствата на материјалот за садење за да се задоволат уникатните потреби на различни електронски компоненти и индустрии.

Леснотија на примена

Епоксидното потопување е јасен процес, а соединенијата може лесно да се применат со користење на различни методи, како што се лиење или обликување со инјектирање. Оваа леснотија на примена придонесува за ефикасни производни процеси.

Ефтино решение

Епоксидното тенџере нуди економично решение за заштита на електронските компоненти во споредба со алтернативните методи. Издржливоста и доверливоста обезбедени со епоксидна инкапсулација може да резултираат со долгорочни заштеди на трошоците со намалување на потребата за често одржување или замена.

Епоксидна мешавина за саксии што обезбедува електрична изолација и отпор

Електричната изолација и отпорот се клучни во електронските апликации за да се спречат кратки кола, електрично истекување и други потенцијални проблеми. Епоксидните соединенија се од витално значење за постигнување и одржување на ефективна електрична изолација и отпор. Еве како:

Диелектрична Сила:

Епоксидните соединенија се формулирани да имаат висока диелектрична јачина, што е способност да издржат електрични полиња без да се распаѓаат. Ова својство е од суштинско значење за спречување на електричен лак и одржување на интегритетот на изолацијата во електронските компоненти.

Целосна капсулација:

Епоксидното садење вклучува целосно капсулирање на електронските компоненти, формирајќи заштитна бариера околу нив. Оваа инкапсулација ги изолира компонентите од надворешни елементи, спречувајќи контакт со спроводливи материјали кои би можеле да ја загрозат електричната изолација.

Намалени воздушни џебови:

За време на саксија, епоксидните соединенија можат да ги пополнат празнините и да ги елиминираат воздушните џебови околу електронските компоненти. Ова го намалува ризикот од делумни празнења и ја подобрува севкупната ефикасност на изолацијата на инкапсулираниот систем.

Запечатување против влага:

Влагата може значително да ги деградира електричните изолациски својства на електронските компоненти. Епоксидните соединенија за саксии нудат ефективно запечатување, спречувајќи ја влагата да навлезе во сува средина околу компонентите, со што се зачувуваат перформансите на изолацијата.

Хемиска отпорност:

Специфичните епоксидни формулации се спротивставуваат на хемикалии, вклучувајќи ги и оние кои можат да ја загрозат електричната изолација. Оваа хемиска отпорност осигурува дека материјалот за садење останува стабилен и обезбедува ефикасна изолација во присуство на потенцијално корозивни материи.

Конзистентни својства на материјалот:

Епоксидните соединенија за саксии се произведуваат со конзистентни својства на материјалот, обезбедувајќи униформа електрична изолација низ инкапсулираните компоненти. Оваа конзистентност е клучна за одржување на посакуваните нивоа на изолација и спречување на варијации кои можат да доведат до електрични проблеми.

Почитување на индустриските стандарди:

Епоксидните материјали за саксии често се дизајнирани да ги задоволат специфичните индустриски стандарди за електрична изолација и отпорност. Производителите ги следат овие стандарди за да се осигураат дека соединенијата за саксии ја обезбедуваат потребната заштита и се усогласени со барањата за електрична безбедност.

Тестирање и контрола на квалитет:

За време на производството на епоксидни соединенија за саксии се спроведуваат ригорозни мерки за тестирање и контрола на квалитетот. Ова вклучува проценки на диелектричната јачина, отпорот на изолација и други електрични својства за да се потврди ефикасноста на материјалот за садење во одржување на електричниот интегритет.

Компатибилност со електрични компоненти:

Епоксидните соединенија за саксии се избрани или формулирани да бидат компатибилни со различни електронски компоненти. Ова осигурува дека материјалот за садење не влијае негативно на електричните својства на инкапсулираните елементи.

Заштита од епоксидни соединенија од еколошки фактори

Епоксидните соединенија за саксии се широко користени во електронската индустрија за да обезбедат силна заштита од различни фактори на животната средина. Оваа техника на инкапсулација нуди штит што ги штити електронските компоненти од потенцијално оштетување предизвикано од изложување на сурови услови. Еве како епоксидното саксии обезбедува заштита од фактори на животната средина:

Отпорност на влага и влажност:

Епоксидните соединенија за саксии создаваат водоотпорна заптивка околу електронските компоненти, спречувајќи влагата и влажноста да навлезат во чувствителните области. Ова е од клучно значење за избегнување на корозија, електрично истекување и деградација на перформансите на компонентите, особено на отворено или во високо влажни средини.

Хемиска отпорност:

Епоксидните материјали за садови често покажуваат отпорност на широк спектар на хемикалии. Овој отпор помага да се заштитат електронските компоненти од изложување на корозивни материи, киселини и други хемикалии кои би можеле да ја загрозат нивната функционалност и животниот век.

Заштита од прашина и честички:

Процесот на инкапсулација со епоксидни соединенија за садење формира бариера што ги штити електронските компоненти од прашина и честички во воздухот. Ова е особено важно во индустриски поставки или апликации на отворено каде што присуството на честички може да доведе до дефект на компонентата или намалена ефикасност.

УВ стабилност:

Некои епоксидни формулации се дизајнирани да бидат отпорни на УВ, заштитувајќи од штетните ефекти на ултравиолетовото зрачење од сонцето. УВ-стабилноста е клучна за апликации на отворено каде што електронските компоненти можат да бидат изложени на сончева светлина подолги периоди.

Температурни екстреми:

Епоксидните соединенија за саксии нудат термичка заштита со ефикасно ширење на топлината. Ова им помага на електронските компоненти да издржат екстремни температури, без разлика дали се во топла или ладна средина, обезбедувајќи оптимални перформанси и спречувајќи оштетување поради термички стрес.

Апсорпција на вибрации и механички удари:

Епоксидниот сад ја подобрува механичката стабилност на електронските компоненти со апсорпција на вибрации и удари. Ова е особено важно во автомобилската електроника и во воздушната примена, каде што деловите може да бидат подложени на постојани вибрации или ненадејни удари.

Запечатување против гасови:

Во специфични апликации, епоксидното саксии обезбедува бариера против гасовите што можат да ги разградат електронските компоненти. Ова е од клучно значење во средини каде што изложеноста на одредени гасови, како што се корозивни индустриски нуспроизводи, е загрижувачка.

Превенција од корозија:

Својствата отпорни на корозија на епоксидните соединенија ги штитат металните компоненти од оксидација и корозија. Ова е од витално значење за одржување на електричната спроводливост на конекторите и другите метални елементи во електронските системи.

Надворешни и тешки средини:

Епоксидното саксија најчесто се користи во електронски уреди за надворешна употреба или сурови средини. Ова ги вклучува автомобилските, поморските, воздушните и индустриските апликации, каде што заштитата на електронските компоненти од различни еколошки предизвици е најважна.

Подобрено термичко управување со епоксидна мешавина

Подобреното термичко управување е клучен аспект на епоксидните соединенија во електрониката, особено во апликациите каде што електронските компоненти генерираат топлина за време на работата. Ефикасното термичко управување помага во одржување на оптимални работни температури, спречува прегревање и обезбедува долговечност и доверливост на електронските системи. Еве како епоксидните соединенија придонесуваат за подобрено термичко управување:

Висока топлинска спроводливост: Епоксидните соединенија за саксии се формулирани со висока топлинска спроводливост, што им овозможува ефикасно да ја пренесуваат топлината од електронските компоненти. Ова својство е од суштинско значење за дисипација на топлината што се создава од компоненти како што се интегрирани кола, модули за напојување и други уреди чувствителни на топлина.

Униформна распределба на топлина: Процесот на инкапсулација со епоксидна саксија обезбедува рамномерна дистрибуција на топлина низ инкапсулираните компоненти. Ова ги спречува локализираните жаришта и му овозможува на системот да работи во конзистентен температурен опсег.

Минимизирање на термичка отпорност: Епоксидните соединенија за садење помагаат да се минимизира термичкиот отпор помеѓу електронските компоненти и околината. Со олеснување на преносот на топлина, овие соединенија спречуваат акумулација на топлинска енергија што може да доведе до деградација или дефект на компонентите.

Дисипација на топлина во затворени простори: Во апликациите со електронски компоненти во ограничени или компактни простори, епоксидните соединенија за саксии играат клучна улога во управувањето со топлината. Нивната способност ефикасно да ја исфрлаат топлината е особено корисна кај минијатуризираните електронски уреди.

Подобрена доверливост во средини со висока температура: Епоксидното садење ја подобрува доверливоста на електронските компоненти во средини со висока температура. Ова е особено важно во апликации како што се автомобилска електроника или индустриски поставки каде деловите може да бидат изложени на покачени температури за време на работата.

Отпорност на термички шок: Епоксидните соединенија за саксии обезбедуваат отпорност на термички шок, овозможувајќи им на електронските компоненти да издржат брзи температурни промени без да се загрози нивниот структурен интегритет. Ова својство е поволно во апликации со флуктуирачки работни услови.

Прилагодени формулации за термички перформанси: Производителите можат да ги приспособат формулациите за епоксидни саксии за да ги исполнат специфичните барања за термичко управување. Оваа флексибилност овозможува приспособување на соединенијата за садење на термичките карактеристики на различни електронски компоненти и системи.

Компатибилност со компоненти чувствителни на топлина: Епоксидните соединенија за саксии се дизајнирани да бидат компатибилни со електронски компоненти чувствителни на топлина. Со обезбедување на соодветна дисипација на топлина без да се предизвика термички стрес, овие соединенија придонесуваат за доверливост и долговечност на инкапсулираните уреди.

Продолжен животен век на електрониката: Подобрените способности за термичко управување на епоксидните соединенија за саксии придонесуваат за продолжен животен век на електронските компоненти. Со спречување на дефекти предизвикани од топлина, овие соединенија го поддржуваат континуираното и сигурно работење на електронските системи со текот на времето.

Влијание на соединението со епоксидна саксии на вибрации и отпорност на удар

Епоксидните соединенија за саксии играат клучна улога во подобрувањето на отпорноста на вибрации и удари на електронските компоненти, што ги прави добро прилагодени за апликации во индустрии како што се автомобилската, воздушната и индустриските поставки каде што преовладуваат механички стресови. Еве како епоксидното саксии придонесува за подобрена отпорност на вибрации и удари:

Својства на амортизација:

Епоксидните соединенија за саксии покажуваат својства на амортизација кои помагаат во апсорпција и отстранување на механичките вибрации. Овој ефект на амортизација го минимизира преносот на вибрации на инкапсулираните електронски компоненти, намалувајќи го ризикот од оштетување или влошување на перформансите.

Подобрена механичка стабилност:

Процесот на инкапсулација со епоксидна саксија обезбедува заштитна бариера околу електронските компоненти, зголемувајќи ја нивната механичка стабилност. Оваа заштита е особено клучна во средини каде што компонентите се изложени на постојани вибрации или ненадејни удари.

Намалување на резонантните ефекти:

Епоксидното подмачкување помага да се ублажат ефектите на резонанца преку обезбедување структурна поддршка на електронските компоненти. Резонанца, која се јавува кога природната фреквенција на компонентата се совпаѓа со фреквенцијата на применетите вибрации, може да доведе до механички дефект. Епоксидното тенџере го минимизира ризикот од оштетување предизвикано од резонанца.

Заштита од физички удар:

Епоксидните соединенија за саксии дејствуваат како слој што апсорбира удари, ги штити електронските компоненти од физички удар и спречува оштетување предизвикано од ненадејни удари. Ова е особено важно во транспортните апликации, како што се автомобилската и воздушната, каде што компонентите може да бидат подложени на груби услови на патот или вибрации за време на летот.

Намалување на вибрационен замор:

Вибрациониот замор, кој може да доведе до деградација на материјалот и евентуален неуспех, е минимизиран со епоксидна саксија. Капсулацијата помага рамномерно да се дистрибуираат механичките напрегања, намалувајќи го влијанието на цикличното оптоварување на инкапсулираните компоненти.

Прилагодени формулации за амортизација на вибрации:

Производителите можат да ги приспособат формулациите за епоксидни саксии за да ги подобрат својствата на амортизацијата на вибрациите врз основа на специфични барања за примена. Ова овозможува приспособување на соединението за садење на вибрационите карактеристики на различни електронски компоненти и системи.

Компатибилност со динамички средини:

Епоксидните соединенија за саксии се дизајнирани да бидат компатибилни со динамични и сурови средини. Тие го одржуваат својот структурен интегритет и заштитни својства дури и кога се изложени на постојани вибрации или ненадејни удари, обезбедувајќи сигурна работа на инкапсулираната електроника.

Продолжен животен век во тешки услови:

Отпорноста на вибрации и удари обезбедени од епоксидните соединенија за саксии придонесуваат за продолжен животен век на електронските компоненти, особено во апликации каде што изложеноста на механички стресови е секој ден. Оваа долговечност е клучна за одржување на доверливоста на електронските системи со текот на времето.

Избор на вистинската епоксидна смеса за саксии

Изборот на соодветна епоксидна смеса за саксии за електронски апликации е од клучно значење за да се обезбедат оптимални перформанси, заштита и долговечност на електронските компоненти. Мора да се земат предвид неколку фактори при изборот на соодветната епоксидна смеса за саксии:

Барања за апликација:

Идентификувајте ги специфичните барања на апликацијата, вклучувајќи ги условите на околината, температурните опсези, изложеноста на хемикалии и механичките напрегања. Различни апликации може да бараат епоксидни формулации со различни својства, како што се топлинска спроводливост, флексибилност или хемиска отпорност.

Својства на електрична изолација:

Осигурете се дека епоксидната смеса за саксии обезбедува висока диелектрична цврстина и изолациски својства. Ова е од суштинско значење за спречување на електрично истекување и одржување на интегритетот на електронските компоненти.

Топлинска спроводливост:

Размислете за барањата за топлинска спроводливост врз основа на топлината што ја создаваат електронските компоненти. Високата топлинска спроводливост е клучна за ефикасна дисипација на топлина, особено во апликации со електроника за напојување или компоненти кои работат на покачени температури.

Флексибилност и механичка сила:

Оценете ги механичките барања на апликацијата, како што е потребата за флексибилност или висока механичка сила. Флексибилните епоксидни соединенија за саксии се погодни за апликации каде што компонентите доживуваат вибрации или движење.

Хемиска отпорност:

Ако електронските компоненти се изложени на хемикалии или корозивни средини, изберете епоксидна смеса за садење со одлична хемиска отпорност. Ова осигурува дека материјалот за садење останува стабилен и обезбедува долготрајна заштита.

Адхезија на подлоги:

Размислете за својствата на адхезија на соединението со епоксидна саксии за да се обезбеди силна врска со различни подлоги. Правилната адхезија е клучна за создавање сигурна и издржлива инкапсулација.

УВ стабилност:

Одлучете се за епоксидни соединенија за саксии со UV стабилност во надворешни апликации или средини со изложување на сончева светлина за да спречите деградација со текот на времето поради ултравиолетово зрачење.

Време на лекување и услови за обработка:

Оценете го времето на стврднување и условите за обработка на соединението со епоксидно саксии. Некои апликации може да бараат брзо стврднување за ефикасно производство, додека други може да имаат корист од формулациите што се стврднуваат на пониски температури за да се приспособат на компонентите чувствителни на топлина.

Опции за прилагодување:

Изберете добавувач или формулација што нуди опции за прилагодување. Ова овозможува приспособување на епоксидната смеса за садење на специфичните потреби на апликацијата, обезбедувајќи оптимизирано решение.

Усогласеност со стандардите на индустријата:

Осигурете се дека избраната епоксидна смеса е во согласност со релевантните индустриски стандарди и прописи. Ова е особено важно во апликации со специфични барања за безбедност или перформанси.

Со внимателно разгледување на овие фактори, производителите можат да изберат епоксидна смеса за саксии што се усогласува со уникатните барања на нивните електронски апликации. Соработката со добавувачи на материјали или консултацијата со експерти за епоксидни формулации може дополнително да помогне во донесувањето информирани одлуки за најсоодветното решение за саксии.

Вообичаени предизвици на соединението за епоксидна саксии и како да се надминат

Епоксидните соединенија за саксии нудат одлична заштита за електронските компоненти, но може да се појават специфични предизвици при нивната примена и употреба. Еве вообичаени предизвици и начини за нивно надминување:

Нецелосна капсулација:

Предизвик: Постигнувањето на целосна инкапсулација без празнини или воздушни џебови може да биде предизвик, особено во сложени или густо спакувани електронски склопови.

решение: За да се обезбеди целосна и униформа инкапсулација, имплементирајте соодветни техники за садење, како што се саксии со помош на вакуум или формулации со низок вискозитет кои можат да течат во сложени простори.

Проблеми со адхезијата:

Предизвик: Лошата адхезија на подлогите може да доведе до раслојување или намалена ефективност на материјалот за садење.

решение: Уверете се дека површините се правилно подготвени пред садење со чистење и, доколку е потребно, со помош на промотори за адхезија. Изборот на соединение за садење со добри својства на адхезија на специфични подлоги е исто така клучно.

Термичка неусогласеност:

Предизвик: Коефициентот на термичка експанзија на соединенијата за епоксидни садови може да се разликува од оној на електронските компоненти, што доведува до стрес и потенцијално оштетување.

решение: Изберете соединенија за тенџере со коефициенти на термичка експанзија кои тесно се совпаѓаат со оние на компонентите. Дополнително, користете материјали за саксии со добра топлинска спроводливост за да ја подобрите дисипацијата на топлина.

Лекување проблеми:

Предизвик: Неконзистентно или нецелосно стврднување може да резултира со варијации во својствата на материјалот и да ја загрози работата на соединението за саксии.

решение: Следете ги упатствата за стврднување на производителот, вклучувајќи температура и влажност. Извршете проверки за контрола на квалитетот за да обезбедите униформно стврднување низ целиот инкапсулиран склоп.

Ограничена флексибилност:

Предизвик: Во апликации каде што компонентите се предмет на движење или вибрации, недостатокот на флексибилност на материјалот за садење може да доведе до пукање.

решение: Изберете флексибилни епоксидни формулации дизајнирани за апликации каде што механичкиот стрес е загрижен. Овие соединенија можат да го приспособат движењето без да ги загрозат нивните заштитни својства.

Размислувања за трошоците:

Предизвик: Некои напредни епоксидни формулации со специфични својства може да бидат поскапи, што ќе влијае на вкупните трошоци за производство.

решение: Избалансирајте ја потребата за специјализирани имоти со размислувања за трошоците. Оценете дали апликацијата бара највисоко ниво на изведба или дали поекономична опција може да ги исполни барањата.

Еколошка компатибилност:

Предизвик: Во некои апликации, изложеноста на екстремни услови на животната средина може да влијае на стабилноста и перформансите на соединенијата со епоксидни садови.

решение: Изберете формулации специјално дизајнирани за наменетата средина, земајќи ја предвид стабилноста на УВ, хемиската отпорност и отпорноста на влага.

Регулаторната усогласеност:

Предизвик: Исполнувањето на индустриските и регулаторните стандарди за безбедност и перформанси може да биде предизвик.

решение: Изберете епоксидни соединенија за саксии во согласност со релевантните индустриски стандарди и сертификати. Тесно соработувајте со добавувачите кои можат да обезбедат документација и поддршка за усогласеност со регулативата.

Процес на епоксидна саксија: водич чекор-по-чекор

Процесот на епоксидна саксии вклучува инкапсулирање на електронските компоненти во заштитна смола за да се заштитат од фактори на животната средина и механички стрес и да се подобрат нивните вкупни перформанси и долговечност. Еве чекор-по-чекор водич за соединенија за епоксидни садови во електрониката:

Подгответе го работниот простор:

Поставете чист и добро проветрен работен простор со потребната безбедносна опрема, ракавици и заштита за очи. Осигурете се дека електронските компоненти што треба да се стават во саксии се чисти и без загадувачи.

Изберете го соединението за епоксидна саксии:

Изберете епоксидна смеса за саксии што одговара на специфичните барања на апликацијата. Размислете за топлинска спроводливост, флексибилност, хемиска отпорност и својства на адхезија.

Измешајте ја епоксидната смола:

Следете ги упатствата на производителот за да ги измешате епоксидната смола и зацврстувачот во правилен сооднос. Темелно измешајте ги компонентите за да се добие хомогена смеса. Уверете се дека соединението за садење е доволно подготвено за целиот процес на садење.

Дегасирање (опционално):

Доколку е применливо, користете вакуумска комора за дегазирање на епоксидната смеса. Овој чекор помага да се отстранат воздушните меури кои може да се присутни во мешавината, обезбедувајќи капсулација без празнини.

Примени агент за ослободување (опционално):

Доколку е потребно, нанесете средство за ослободување на калапот или на електронските компоненти за да го олесните процесот на декалапирање. Овој чекор е особено релевантен за сложени форми или кога се користат калапи.

Истурете или инјектирајте го епоксидот:

Внимателно истурете или вбризгувајте ја мешаната епоксидна смеса за саксии преку електронските компоненти. Погрижете се соединението да тече околу и под елементите, пополнувајќи ги сите празнини. За сложени дизајни, користете техники за вбризгување за да стигнете до затворени простори.

Дозволете стврднување:

Дозволете епоксидната смеса да се стврдне според препорачаното време и услови на стврднување од производителот. Ова може да вклучува одржување на специфични нивоа на температура и влажност за време на процесот на стврднување.

Демолирање (ако е применливо):

Штом епоксидот целосно ќе се стврдне, рушете го инкапсулираниот електронски склоп. Ако се користи средство за ослободување, овој чекор треба да биде релативно лесен. Бидете внимателни за да избегнете оштетување на капсулираните компоненти за време на расклопувањето.

Пост-стврднување (опционално):

Во некои случаи, може да се препорача пост-стврднување на инкапсулираниот склоп за дополнително да се подобрат својствата на материјалот и да се обезбедат оптимални перформанси.

Контрола на квалитет и тестирање:

Спроведете проверки за контрола на квалитетот за да се осигурате дека процесот на епоксидно саксија е успешно завршен. Изведете тестови за да ја потврдите електричната изолација, топлинската спроводливост и другите релевантни својства.

Споредби со други методи на капсулација

Епоксидните соединенија се само еден од неколкуте методи за инкапсулирање на електронски компоненти. Секој метод има свои предности и ограничувања, а изборот зависи од специфичните барања на апликацијата. Еве споредби со други методи на инкапсулација кои вообичаено се користат во електрониката:

Епоксидна саксија наспроти конформална облога:

Епоксидна саксија: Обезбедува цврста и целосна инкапсулација, нудејќи одлична заштита од фактори на животната средина, механички стрес и екстремни температури. Идеален е за апликации каде што компонентите се подложени на тешки услови.

Конформален слој: Нуди потенок заштитен слој кој одговара на контурите на компонентите. Заштитува од влага, прашина и загадувачи, но може да не ја нуди истата механичка заштита како епоксидното саксии.

Епоксидно потопување наспроти капсулирање со гелови:

Епоксидна саксија: Нуди поцврста инкапсулација, обезбедувајќи подобра механичка стабилност и заштита од вибрации и удари. Погоден е за апликации со повисоки барања за механички стрес.

Капсулација со гелови: Обезбедува помека и пофлексибилна инкапсулација, што е поволно во апликации каде што компонентите може да доживеат движење или да бараат придушување на вибрациите. Капсулацијата со гел е погодна за деликатни компоненти.

Епоксидна саксија наспроти обликувана капсулација:

Епоксидна саксија: Овозможува поголема флексибилност при прилагодување на различни форми и големини на компонентите. Погоден е и за едноставни и за сложени геометрии.

Лиена капсулација: Ова вклучува создавање на специфичен калап за процесот на инкапсулација, што може да биде поволно за производство во големи размери со конзистентни форми на компоненти. Тоа може да биде поисплатливо за производство со голем обем.

Епоксидна саксија наспроти париленска облога:

Епоксидна саксија: Нуди подебел заштитен слој и е поефикасен во обезбедувањето механичка стабилност. Погоден за апликации со висок механички стрес или каде што е потребна подебела заштитна обвивка.

Париленска обвивка: Обезбедува тенок и униформен слој кој е многу конформален. Париленот е одличен за апликации каде што е потребен тенок, лесен и хемиски инертен заштитен слој.

Епоксидно потопување наспроти капсулирање со силикон:

Епоксидна саксија: Генерално нуди поцврста инкапсулација, обезбедувајќи подобра механичка заштита и топлинска спроводливост. Погоден за апликации со барања за високи температури.

Капсулација со силикон: Нуди флексибилна и еластична инкапсулација. Силиконот е познат по својата одлична флексибилност и отпорност на екстремни температури, што го прави погоден за апликации каде што компонентите може да доживеат движење или температурни варијации.

Изборот помеѓу епоксидна саксија и други методи на инкапсулација зависи од специфичните услови на животната средина, барањата за механички стрес, потребите за термичко управување и факторот на форма на заштитените електронски компоненти. Производителите често ги оценуваат овие фактори за да го одредат најсоодветниот метод на инкапсулација за нивната примена.

Регулаторна усогласеност и безбедносни размислувања за соединението со епоксидна саксии

Регулаторната усогласеност и безбедносните размислувања се најважни кога се користат епоксидни соединенија за саксии во електрониката, осигурувајќи дека инкапсулираните компоненти ги исполнуваат индустриските стандарди и не претставуваат ризици за корисниците или за околината.

Усогласеност со RoHS:

Епоксидните соединенија треба да се усогласат со директивата за ограничување на опасни материи (RoHS). Оваа директива ја ограничува употребата на одредени опасни материи, како што се олово, жива и кадмиум, во електричната и електронската опрема за заштита на здравјето на луѓето и животната средина.

Усогласеност со REACH:

Усогласеноста со регулативата за регистрација, евалуација, овластување и ограничување на хемикалиите (REACH) е од суштинско значење. REACH има за цел да обезбеди безбедна употреба на хемикалии во Европската унија и бара регистрирање и проценка на потенцијалните ризици што ги предизвикуваат хемиските супстанции.

UL сертификација:

Сертификат од Underwriters Laboratories (UL) често се бара за соединенија за епоксидни садови. UL сертификацијата означува дека материјалот е подложен на тестирање и ги исполнува специфичните стандарди за безбедност и перформанси, влевајќи доверба во неговата употреба во електронските апликации.

Отпорност на пламен:

За апликации каде безбедноста од пожар е загрижувачка, епоксидните соединенија за саксии можеби ќе треба да се усогласат со стандардите за забавување на пламенот, како што е UL 94. Формулациите за отпорни на пламен може да помогнат да се намали ризикот од ширење на пожар.

Биокомпатибилност (за медицински помагала):

Во медицинските апликации, епоксидните соединенија за саксии можеби ќе треба да бидат биокомпатибилни за да се осигураат дека не претставуваат ризици за пациентите или медицинскиот персонал. Може да биде неопходно усогласување со стандардите како што е ISO 10993 за биолошки проценки.

Влијание врз животната средина:

Неопходно е да се земе предвид влијанието врз животната средина. Изборот на епоксидни формулации со ниско еколошко влијание и придржување кон еколошки практики се усогласува со целите за одржливост и регулаторните очекувања.

Стандарди за електрична безбедност:

Епоксидните соединенија за саксии мора да ги поддржуваат барањата за електрична безбедност. Ова ги вклучува изолационите својства кои ги исполнуваат или ги надминуваат индустриските стандарди за да се спречи истекување на струја и да се обезбеди безбедност на корисниците.

Ракување и складирање на материјали:

Безбедносните размислувања се прошируваат на ракување и складирање на соединенија со епоксидни садови. Производителите треба да дадат упатства за правилно ракување, услови за складирање и методи за отстранување за да се минимизираат ризиците за работниците и животната средина.

Здравствени и безбедносни листови (SDS):

Производителите на епоксидни соединенија за саксии мора да обезбедат Безбедносни податоци (SDS) во кои се детализирани информации за својствата на производот, опасностите, безбедната употреба и мерките за итни случаи. Корисниците треба да имаат пристап до овие документи за правилно ракување и одговор при итни случаи.

Тестирање и обезбедување квалитет:

Ригорозното тестирање на епоксидните соединенија за саксии е од суштинско значење за да се обезбеди усогласеност со безбедноста и регулаторните стандарди. Производителите треба да имаат робусни процеси за обезбедување квалитет за да потврдат дали инкапсулираните компоненти ги исполнуваат барањата.

Со давањето приоритет на регулаторната усогласеност и безбедносните размислувања, производителите можат да обезбедат одговорна употреба на епоксидни соединенија за саксии во електронски апликации, исполнувајќи ги индустриските стандарди и испорачувајќи безбедни производи за корисниците и животната средина.

Студии на случај: успешни имплементации во електрониката

Студија на случај 1: Автомобилски контролни единици

Предизвик: Производителот на автомобилска електроника се соочи со навлегување на влага и термичко управување во контролните единици, што доведе до проблеми со доверливоста и зголемени стапки на дефекти.

решение: Производителот усвои епоксидни соединенија за саксии со висока топлинска спроводливост и одлична отпорност на влага. Процесот на саксија создаде заштитна бариера околу чувствителните компоненти, спречувајќи пенетрација на влага и зголемувајќи ја дисипацијата на топлина.

Резултат: Имплементацијата значително ја подобри доверливоста на автомобилските контролни единици. Епоксидните соединенија за саксии обезбедија ефективно термичко управување, обезбедувајќи стабилни перформанси при различни температури. Намалените стапки на неуспех доведоа до подобрување на задоволството на клиентите и репутација за производство на издржлива автомобилска електроника.

Студија на случај 2: LED осветлување модули

Предизвик: Производителот на LED модули за осветлување се соочи со проблеми со издржливоста на електронските компоненти поради изложеност на сурови еколошки услови, УВ зрачење и термички стрес.

решение: Беа избрани епоксидни соединенија со UV стабилност, одлична топлинска спроводливост и отпорност на фактори на животната средина. LED модулите беа инкапсулирани со користење на овие соединенија за да обезбедат силна заштита од деградација на УВ, влага и температурни флуктуации.

Резултат: Модулите за LED осветлување покажаа продолжен животен век и одржуваа конзистентни нивоа на осветленост со текот на времето. Епоксидните соединенија за саксии обезбедија сигурни перформанси во надворешни и тешки средини. Производителот доживеа намалување на барањата за гаранција и зголемен удел на пазарот поради зголемената издржливост на нивните LED производи.

Студија на случај 3: Индустриски сензори

Предизвик: Компанија што произведува индустриски сензори се соочи со проблеми со навлегувањето на загадувачи и вибрации кои влијаат на точноста и сигурноста на сензорот во индустриски услови.

решение: Беа избрани епоксидни соединенија со одлична хемиска отпорност и својства на амортизација на вибрации. Сензорите беа инкапсулирани со користење на овие соединенија, заштитувајќи од груби хемикалии, прашина и механички стресови.

Резултат: Индустриските сензори покажаа зголемена отпорност на еколошките предизвици. Епоксидните соединенија за саксии ја зачуваа точноста и доверливоста на сензорот во тешките индустриски средини. Ова резултираше со подобрени перформанси на производот, намалени трошоци за одржување и зголемено усвојување на сензорите во различни индустриски апликации.

Иновации во технологијата на епоксидна саксии

Во последниве години, иновациите во технологијата за епоксидно саксии доведоа до напредок во перформансите, разновидноста и одржливоста на соединенијата за епоксидни саксии во електрониката. Еве значајни иновации во оваа област:

Епоксидни формулации исполнети со нано:

Интегрирањето на наноматеријали, како што се нано глините или нано-силициумите, во епоксидните формулации ја подобри механичката сила, топлинската спроводливост и бариерните својства на епоксидните соединенија. Овие нанофилери придонесуваат за подобрување на вкупните перформанси и издржливоста на инкапсулираните електронски компоненти.

Термички спроводливи епоксидни соединенија за саксии:

Иновациите во термичкиот менаџмент доведоа до развој на епоксидни соединенија со подобрена топлинска спроводливост. Овие формулации ефикасно ја расфрлаат топлината создадена од електронските компоненти, спречувајќи прегревање и придонесувајќи за долговечноста на електронските уреди.

Флексибилни епоксидни соединенија за саксии:

Воведувањето на флексибилни епоксидни формулации се однесува на потребата од материјали за инкапсулација кои можат да издржат механички напрегања без да ја загрозат заштитата. Овие соединенија се идеални за апликации каде што компонентите може да доживеат вибрации или движење.

Био-базирани и одржливи епоксидни смоли:

Иновациите во епоксидната хемија вклучуваат развој на био-базирани епоксидни смоли добиени од обновливи извори. Овие одржливи формулации го намалуваат влијанието врз животната средина на епоксидните соединенија за саксии, усогласувајќи се со иницијативите за еколошки и кружна економија.

Самолекувани епоксидни соединенија за саксии:

Некои соединенија со епоксидни саксии сега вклучуваат способности за самолекување, овозможувајќи му на материјалот да го врати својот структурен интегритет кога ќе се оштети. Оваа иновација ја подобрува севкупната доверливост на инкапсулираните електронски компоненти, особено во апликации со потенцијален механички стрес.

Електрично спроводливи епоксидни соединенија:

Иновациите доведоа до создавање на електрично спроводливи епоксидни соединенија за садови. Овие формулации се вредни во апликации каде што е потребна електрична спроводливост, додека сè уште ги обезбедуваат заштитните придобивки од традиционалната епоксидна инкапсулација.

Формулации за брзо стврднување и стврднување на ниски температури:

Напредокот во технологијата за стврднување со епоксидна боја вклучува формулации за брзо стврднување, намалено време на обработка и зголемена производна ефикасност. Дополнително, опциите за стврднување на ниски температури овозможуваат инкапсулирање на електронски компоненти чувствителни на температура без да предизвикаат термички стрес.

Материјали за паметни саксии:

Интегрирањето на интелигентни материјали, како што се оние кои одговараат на условите на животната средина или способни да пренесуваат податоци, ја подобрува функционалноста на соединенијата за епоксидни садови. Овие иновативни материјали за саксии придонесуваат за развој на интелигентни и адаптивни електронски системи.

Дигитална Твин технологија за оптимизација:

Дигиталната близнак технологија им овозможува на производителите виртуелно да го симулираат и оптимизираат процесот на епоксидна саксии. Оваа иновација овозможува фино подесување на параметрите за саксии, подобрување на ефикасноста и перформансите во реалните апликации.

Епоксидни формулации за рециклирање:

Во тек се напори за истражување и развој за да се создадат попристапни соединенија за рециклирање епоксидни саксии. Иновациите во рециклирањето го намалуваат електронскиот отпад и промовираат одржливост во електронската индустрија.

Овие иновации колективно придонесуваат за континуирана еволуција на технологијата за епоксидно садење, овозможувајќи им на производителите да ги задоволат сè покомплексните барања на различните електронски апликации, а истовремено да се осврнат на размислувањата за животната средина и перформансите.

Идни трендови во соединението за епоксидна саксии за електроника

Идните трендови во епоксидниот сад за електроника се подготвени да се справат со новите предизвици и да профитираат од еволуирачките технолошки потреби. Главните трендови вклучуваат:

Напредно термичко управување:

Идните епоксидни соединенија за саксии најверојатно ќе се фокусираат на поефикасни решенија за термичко управување. Бидејќи електронските уреди стануваат покомпактни и помоќни, подобрените својства на дисипација на топлина ќе бидат клучни за одржување на оптимални перформанси и доверливост.

Интеграција на нанотехнологијата:

Се очекува понатамошна интеграција на наноматеријали, како што се наночестички или наноцевки, во епоксидни формулации. Овој тренд има за цел да ги оптимизира својствата на материјалот во наноскала, зголемувајќи ја механичката сила, топлинската спроводливост и бариерните својства на епоксидните соединенија.

Апликации за 5G и IoT:

Како што 5G мрежите и Интернетот на нештата (IoT) продолжуваат да се прошируваат, епоксидните соединенија ќе треба да одговорат на специфичните предизвици што ги носи зголемената поврзаност и распоредувањето на електронските компоненти во различни средини. Ова вклучува решавање на барањата за компактност, флексибилност и отпорност на фактори на животната средина.

Флексибилни и растегливи материјали за саксии:

Со подемот на флексибилната и растеглива електроника, идните епоксидни соединенија за саксии може да се приспособат за да се приспособат на свиткување и истегнување на компонентите. Овој тренд се усогласува со растечкото усвојување на уреди за носење и флексибилни електронски апликации.

Биоразградливи и еколошки формулации:

Се очекува континуиран фокус на одржливоста, што ќе доведе до развој на биоразградливи епоксидни формулации. Овие еколошки соединенија ќе го намалат еколошкото влијание на електронскиот отпад.

Иновативни и самолекувачки материјали:

Се очекуваат епоксидни соединенија со интелигентни функционалности, како што се способности за самолекување и способност да реагираат на стимули од околината. Овие материјали можат да ја подобрат еластичноста и приспособливоста на инкапсулираните електронски системи.

Машинско учење и оптимизација во дизајнот на формулации:

Користењето алгоритми за машинско учење за дизајн на формулации е потенцијален тренд. Овој пристап може да помогне да се идентификуваат оптималните епоксидни формулации засновани на специфични барања за апликација, што ќе доведе до поефикасни и приспособени решенија за саксии.

Зголемено прилагодување и решенија специфични за апликацијата:

Трендот кон прилагодување се очекува да расте, при што производителите нудат епоксидни соединенија прилагодени на уникатните барања на различни апликации. Ова вклучува специјализирана топлинска спроводливост, флексибилност и компатибилност со новите електронски технологии.

Подобрено тестирање и обезбедување квалитет:

Идните трендови најверојатно ќе вклучат напредок во методологиите за тестирање и процесите за обезбедување квалитет за соединенија со епоксидни садови. Ова обезбедува постојани и сигурни перформанси во различни електронски апликации, усогласувајќи се со зголемената побарувачка за висококвалитетни електронски уреди.

Интеграција со практики на индустријата 4.0:

Принципите на индустријата 4.0, како што се дигитализацијата и поврзувањето, може да влијаат на процесите на епоксидна саксија. Ова може да вклучи интеграција на дигитални близнаци, следење во реално време и аналитика на податоци за да се оптимизира процесот на саксија и да се обезбеди квалитетот на инкапсулираните електронски компоненти.

Збирно, овие трендови укажуваат на траекторија кон понапредни, одржливи и специфични решенија за епоксидни садови кои можат да ги задоволат барањата на индустријата за електроника кои се развиваат. Производителите веројатно ќе се фокусираат на развој на материјали кои обезбедуваат цврста заштита и се усогласуваат со принципите на одговорност за животната средина и технолошките иновации.

Направете сами епоксидна смеса за саксии: Совети за апликации во мали размери

За апликации од мали размери или сам проекти кои вклучуваат епоксидни соединенија за саксии во електрониката, еве неколку совети за да се обезбеди успешен и ефективен процес на саксии:

Изберете ја вистинската епоксидна смеса за саксии:

Изберете епоксидна смеса која одговара на специфичните потреби на вашата апликација. Размислете за фактори како што се топлинска спроводливост, флексибилност и хемиска отпорност врз основа на условите на животната средина со кои ќе се соочи електрониката.

Подгответе ја работната површина:

Поставете чист и добро проветрен работен простор. Осигурајте се дека сите алатки и материјали се лесно достапни. Користете заштитна опрема, вклучувајќи ракавици и заштитни очила, за да спречите контакт со кожата и иритација на очите.

Разберете ги соодносите на мешање:

Следете ги упатствата на производителот во врска со односот на мешање на епоксидната смола и зацврстувачот. Точното мерење е од клучно значење за постигнување на саканите својства на материјалот и обезбедување на правилно стврднување.

Користете чисти и суви компоненти:

Осигурете се дека електронските компоненти што треба да се стават во саксии се чисти и без загадувачи. Влагата, прашината или остатоците може да влијаат на адхезијата и стврднувањето на епоксидната смеса за тенџере.

Спречете воздушни меури:

Темелно измешајте го епоксидот за да го минимизирате присуството на воздушни меури. За апликации во мали размери, размислете за користење на метод на дегасирање, како што е нежно удирање на контејнерот или користење вакуумска комора, за да ги отстраните воздушните меури од смесата.

Примени агент за ослободување (ако е потребно):

Ако е проблем декалапирањето, размислете да нанесете средство за ослободување на калапот или на компонентите. Ова го олеснува полесното отстранување на стврднатиот епоксид и го намалува ризикот од оштетување.

Обезбедете правилна вентилација:

Работете во добро проветрено место или користете дополнителна опрема за вентилација за да спречите вдишување на гасови. Епоксидните соединенија може да испуштаат пареа за време на процесот на стврднување.

План за време на стврднување:

Внимавајте на времето на стврднување одредено од производителот. Уверете се дека компонентите не се нарушени за време на процесот на стврднување за да се постигне силна и издржлива инкапсулација.

Следете ги еколошките услови:

Еколошките услови како температура и влажност може да влијаат на процесот на стврднување. Следете ги препорачаните еколошки услови обезбедени од производителот за оптимални резултати.

Тестирајте ги капсулираните компоненти:

Тестирајте ги инкапсулираните компоненти откако епоксидот целосно ќе се стврдне за да се обезбеди правилна функционалност. Ова може да вклучува спроведување на електрични тестови, проверка на топлинските перформанси и проверка на инкапсулацијата за дефекти.

Следејќи ги овие совети, љубителите на „направи сами“ и малите апликации можат да постигнат успешно епоксидно подигање, обезбедувајќи соодветна заштита за електронските компоненти во различни проекти. Секогаш повикувајте се на специфичните упатства дадени од производителот на епоксидни материјали за најдобри резултати.

Решавање проблеми со соединенија со епоксидни саксии

Решавањето проблеми со епоксидните соединенија за саксии е од клучно значење за да се обезбеди ефикасност и доверливост на инкапсулираните електронски компоненти. Еве вообичаени проблеми и совети за решавање проблеми:

Нецелосна капсулација:

Проблем: Несоодветна покриеност или воздушни џебови во капсулацијата.

Смена на проблеми:

 1. Обезбедете темелно мешање на епоксидните компоненти.
 2. Доколку е возможно, нанесете вакуумско дегасирање.
 3. Проверете го процесот на саксија за да гарантирате целосна покриеност на сите компоненти.

Лоша адхезија:

Проблем: Недостаток на адхезија на подлогите, што доведува до раслојување.

Смена на проблеми: Правилно исчистете ги и подгответе ги површините пред да се ставите во саксијата. Размислете за користење на промотори на адхезија ако проблемите со адхезијата продолжат. Проверете дали избраната епоксидна смеса е компатибилна со материјалот на подлогата.

Лекување на неправилности:

Проблем: Нерамномерно стврднување, што доведува до варијации во својствата на материјалот.

Смена на проблеми:

 1. Потврдете ги точните соодноси на мешање на смола и зацврстувач.
 2. Обезбедете соодветни еколошки услови за време на стврднувањето.
 3. Проверете дали има истечен или контаминирани епоксидни компоненти.

Пукнатина или кршлива капсулација:

Проблем: Материјалот за капсулирање станува кршлив или создава пукнатини.

Смена на проблеми:

 1. Изберете епоксидни формулации со соодветна флексибилност за апликацијата.
 2. Уверете се дека процесот на стврднување се изведува според препорачаните услови.
 3. Проценете дали инкапсулираните компоненти се соочуваат со прекумерен механички стрес.

Меурчиња во енкапсулација:

Проблем: Присуство на воздушни меури во стврдната епоксидна смола.

Смена на проблеми:

 1. Темелно измешајте ги епоксидните компоненти за да го минимизирате заглавувањето на воздухот.
 2. Ако е можно, користете вакуумско дегасирање за да ги отстраните воздушните меури од смесата.
 3. Внимателно истурете или вбризгувајте го епоксидот за да го намалите формирањето на меурчиња.

Несоодветно термичко управување:

Проблем: Лоша дисипација на топлина од инкапсулираните компоненти.

Смена на проблеми:

 1. Размислете за користење на епоксидни соединенија со поголема топлинска спроводливост.
 2. Уверете се дека инкапсулацијата се нанесува рамномерно за да се олесни ефикасен пренос на топлина.
 3. Проверете дали компонентите не создаваат вишок топлина над капацитетот на материјалот.

Несакани хемиски реакции:

Прашање: Хемиски интеракции кои предизвикуваат деградација на епоксидните или инкапсулираните компоненти.

Смена на проблеми: Изберете епоксидни формулации кои се отпорни на специфични хемикалии присутни во околината. Оценете ја компатибилноста на епоксидот со околните материјали.

Тешкотии во демолирање:

Проблем: Материјалот за капсулирање цврсто се прилепува на калапи или компоненти.

Смена на проблеми: Нанесете соодветно средство за ослободување за да го олесните расклопувањето. Прилагодете ги условите за стврднување или размислете за пост-стврднување ако декалапирањето останува предизвик.

Неуниформа саксии:

Прашање: Нерамномерна распределба на епоксидот во инкапсулацијата.

Смена на проблеми: Обезбедете правилни техники на истурање или инјектирање. Размислете за користење калапи или тела за да го контролирате протокот на епоксидот и да постигнете униформа покриеност.

Електрични проблеми:

Проблем: Неочекувани промени во електричните својства или дефект.

Смена на проблеми: Проверете дали епоксидот е изолиран и дека никакви загадувачи не влијаат на електричните перформанси. Спроведете темелно тестирање и проверка по инкапсулацијата.

Решавањето на овие размислувања за решавање проблеми гарантира дека епоксидните соединенија ефикасно ги штитат електронските компоненти, минимизирајќи ги проблемите поврзани со адхезијата, стврднувањето, механичките својства и севкупните перформанси.

Заклучок:

Како заклучок, разбирањето на епоксидните соединенија е најважно за да се обезбеди сигурност и долговечност на електронските компоненти во денешниот технолошки пејзаж кој постојано се развива. Овие соединенија играат клучна улога во заштитата на електрониката од предизвиците што ги носат факторите на животната средина, механичкиот стрес и термичките варијации, обезбедувајќи робустен и изолациски штит.

Со навлегување во критичните аспекти на соединенијата за епоксидни садови, од нивните апликации и придобивки до размислувањата за ефективна имплементација, овој напис има за цел да ги опреми читателите со сеопфатни увиди.

Од истражување на типовите на епоксидни смоли што се користат во соединенија за саксии до дискусија за иновации и идни трендови, ова знаење е вреден ресурс за инженерите, производителите и љубителите на „направи сам“. Како што електронските уреди продолжуваат да напредуваат во сложеност, значењето на епоксидните соединенија во зачувувањето на интегритетот и функционалноста на овие компоненти станува сè поочигледно.

Поврзани извори за соединението за епоксидна саксии:

Предностите на електронските соединенија за саксии и епоксидниот материјал за саксии

Дали епоксидната смола за саксии за електроника е добар избор од производителите на епоксидна смола?

Полиуретанска епоксидна силиконска смеса за саксии за електроника

Важноста на соединението за саксии со ПХБ во електронската индустрија

Идеално водоотпорно подводно електрично саксии за електроника

Како електронските соединенија за саксии со епоксидна капсулант ја штитат вашата електроника

ПЦБ за електроника за саксии со епоксидна смеса за саксии и конформален слој од епоксидна смола

Лепило за саксии и конформен слој за заштита на колото

Материјали за потполнување на чип и COB капсулирање на епоксидна основа

Главните типови на соединенија за капсулирачки и саксии за ПХБ

Епоксидна смеса за садење за ПХБ: опции и придобивки

Зошто силиконската смеса за садење за електроника е идеален избор

Полиуретанска смеса за саксии за електроника од кинески производители на полиуретански соединенија за саксии

Избор на соединенија за садење со PCB за електронски компоненти од производители на материјали за саксии

За најдобриот производител на соединенија за саксии со електронски епоксидни капсуланти

Deepmaterial е реактивен производител и добавувач на лепило чувствително на притисок на топло топење, производство на епоксидна смеса за саксии, еднокомпонентни епоксидни лепила за недоволно полнење, лепила за топло топење, лепила за стврднување UV, оптичко лепило со висок индекс на рефракција, лепила за поврзување со магнети, најдобро пластично лепило за лепак за метал и стакло, електронски лепила лепак за електрични мотори и микромотори во домашни апарати.

ГАЗИРАЊЕ НА ВИСОК КВАЛИТЕТ
Deepmaterial е решена да стане лидер во индустријата за електронски епоксидни соединенија, квалитетот е нашата култура!

ФАБРИКСКА ЦЕНА НА ГОЛЕМО
Ветуваме дека ќе им дозволиме на клиентите да ги добијат најефективните производи со епоксидна мешавина

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Со електронска епоксидна смеса како јадро, интегрирајќи канали и технологии

СИГУРНО ОСИГУРУВАЊЕ НА УСЛУГАТА
Обезбедете епоксидна смеса за саксии OEM, ODM, 1 MOQ. Целосен сет на сертификати

Епоксидни лепила на ниво на чип со недоволно полнење

Овој производ е еднокомпонентна епоксидна обвивка за термичка обработка со добра адхезија на широк спектар на материјали. Класично лепило за недоволно полнење со ултра низок вискозитет погоден за повеќето апликации за недоволно полнење. Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации.

Проводен сребрен лепак за пакување и лепење на чипови

Категорија на производ: Проводно сребрено лепило

Проводни сребрени лепак производи зацврстени со висока спроводливост, топлинска спроводливост, отпорност на високи температури и други перформанси со висока доверливост. Производот е погоден за дистрибуција со голема брзина, за издавање добра усогласеност, точката на лепак не се деформира, не колабира, не се шири; излечен материјал отпорност на влага, топлина, високи и ниски температури. 80 ℃ ниска температура брзо стврднување, добра електрична спроводливост и топлинска спроводливост.

УВ влажност со двојно стврднување лепило

Акрилен лепак што не тече, УВ влажна инкапсулација со двојно стврднување, погодна за локална заштита на таблата со кола. Овој производ е флуоресцентен под УВ (Црно). Главно се користи за локална заштита на WLCSP и BGA на кола. Органскиот силикон се користи за заштита на печатените кола и другите чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Производот обично се користи од -53°C до 204°C.

Епоксидно стврднувачко лепило за ниска температура за чувствителни уреди и заштита на кола

Оваа серија е еднокомпонентна епоксидна смола за стврднување на топлина за стврднување на ниски температури со добра адхезија на широк опсег на материјали за многу краток временски период. Вообичаените апликации вклучуваат мемориски картички, сетови на програми CCD/CMOS. Особено погоден за термочувствителни компоненти каде што се потребни ниски температури на стврднување.

Двокомпонентно епоксидно лепило

Производот се стврднува на собна температура до проѕирен леплив слој со ниско собирање со одлична отпорност на удар. Кога е целосно стврдната, епоксидната смола е отпорна на повеќето хемикалии и растворувачи и има добра димензионална стабилност во широк температурен опсег.

PUR структурно лепило

Производот е еднокомпонентно навлажнета реактивна полиуретанска топла топена лепило. Се користи по загревање неколку минути додека не се стопи, со добра почетна цврстина на врска по ладење неколку минути на собна температура. И умерено отворено време и одлично издолжување, брзо склопување и други предности. Стврднувањето на хемиската реакција на влага на производот по 24 часа е 100% цврста содржина и неповратно.

Епоксиден капсулант

Производот има одлична отпорност на временските услови и има добра приспособливост кон природната средина. Одлични перформанси на електрична изолација, може да ја избегне реакцијата помеѓу компонентите и линиите, специјален водоотпорен, може да спречи компонентите да бидат погодени од влага и влажност, добра способност за дисипација на топлина, може да ја намали температурата на електронските компоненти кои работат и да го продолжи работниот век.

Филм за намалување на адхезијата со оптичко стакло

Филмот за намалување на адхезијата со оптичко стакло DeepMaterial нуди ниско двојно кршење, висока јасност, многу добра отпорност на топлина и влажност и широк опсег на бои и дебелини. Нудиме и површини против отсјај и проводни премази за акрилни ламинирани филтри.