БГА пакет епоксиден недоволно полнење

Висока флуидност

Висока чистота

Предизвици
Електронските производи од воздухопловната и навигацијата, моторните возила, автомобилите, надворешното LED осветлување, соларната енергија и воените претпријатија со високи барања за доверливост, уредите за лемење со топчиња (BGA/CSP/WLP/POP) и специјалните уреди на таблите се свртени кон микроелектрониката. Трендот на минијатуризација и тенки ПХБ со дебелина помала од 1.0 mm или флексибилни монтажни подлоги со висока густина, спојниците за лемење помеѓу уредите и подлогите стануваат кревки под механички и термички стрес.

решенија
За пакувањето BGA, DeepMaterial обезбедува процесно решение за недоволно полнење – иновативно потполнување со капиларен проток. Филерот се дистрибуира и се нанесува на работ на склопениот уред, а „капиларниот ефект“ на течноста се користи за лепилото да навлезе и да го пополни дното на чипот, а потоа да се загрее за да се интегрира филер со подлогата на чипот. споеви за лемење и ПХБ подлога.

Предности на процесот на недоволно полнење на DeepMaterial
1. Висока флуидност, висока чистота, еднокомпонентна, брзо полнење и брзо стврднување способност на екстремно фини компоненти;
2. Може да формира униформа и без празнина долен слој за полнење, кој може да го елиминира стресот предизвикан од материјалот за заварување, да ја подобри доверливоста и механичките својства на компонентите и да обезбеди добра заштита за производите од паѓање, извртување, вибрации, влага , итн.
3. Системот може да се поправи, а колото може повторно да се користи, што во голема мера ги заштедува трошоците.

Deepmaterial е ниска температура лек bga преклопен чип за недоволно полнење PCB епоксиден лепак материјал за лепило за процесирање и добавувачи на материјали за премачкување отпорни на температура, снабдување со еднокомпонентни епоксидни соединенија за недоволно полнење, епоксидна преполна капсулант, материјали за капсули за превртување за преклопување чип во PCB електронско коло, epoxy врз основа на чипови недоволно полнење и кочан инкапсулација материјали и така натаму.