Апликации за индустриски лепила

DeepMaterial е лек за ниска температура bga преклопен чип дополнителен PCB епоксиден процесен лепило за лепак производител, снабдување со индустриски апарати за структурно сврзување епоксидно лепило, лепило за епоксидна смола со низок индекс на рефракција, оптички лепило за стакло со висок индекс на прекршување за лепак за метал до најдобар во електромотори и микроелектроника

Deepmaterial обезбедува електронски лепила и производи и решенија за електронски апликациски материјали со тенок филм за компании за комуникациски терминали, компании за потрошувачка електроника, компании за пакување и тестирање на полупроводници и производители на комуникациска опрема, за да ги решат горенаведените клиенти во заштитата на процесите, високопрецизното поврзување на производите , и електрични перформанси. Барање за домашна замена за заштита, оптичка заштита итн.

Преглед на апликации за лепила
Индустриските лепила имаат многу примени. Ова се рефлектира во палетата на производи на лепила на Deepmaterial, која нуди совршено решение за секоја апликација за лепење.

Главните полиња на примена се:

Склопување на паметен телефон

Склопување на Power Bank

Склопување на лаптоп и таблет

Сврзување на модулот на камерата

Пополнување на чипови / пакување

Собрание за потрошувачка електроника

Склопување на паметен часовник

Склопување на екранот

Собрание на апарати за домаќинство

Сврзување на слушалки со Bluetooth

Собрание на електричен автомобил

Склопување на електронски цигари

Паметно собрание на спикери

Склопување на паметни очила

Фотоволтаична енергија на ветерот

Мини вибрационен мотор за поврзување

Магнетно поврзување со железо

Сврзување со индуктор

Секој ден, нашите клиенти се потпираат на нас за да обезбедиме иновативни решенија за подобрување на севкупните перформанси на нивните производи. Докажаната експертиза и лидерството во индустријата на Deepmaterial ни овозможуваат да развиваме врвни технологии и докажани решенија кои даваат резултати на широк опсег на пазари. Преку континуирано истражување во овие области, ние постојано развиваме иновативни подобрувања на процесите за да ги испорачаме резултатите што ви се потребни.

Работиме напорно за да ги подобриме вашите производи и да ги оптимизираме вашите производствени процеси.

Deepmaterial не само што нуди широк спектар на индустриски лепила, туку и сеопфатна консултантска услуга за лепило, земајќи ги предвид специфичните потреби на клиентите. Нашите инженери за примена на лепила ги консултираат компаниите за нивните индивидуални барања и ги поддржуваат во изнаоѓање на совршено решение за лента чувствителна на притисок за нивната примена и процес.

Најдобрите лепила за електроника
Во денешниот свет на електрониката, целта е да се осигура дека очекувањата на крајните корисници се исполнети без никаков компромис. Производителите на овие уреди/уреди прават се што е можно за да се осигураат дека ги користат најдобрите материјали. Типичен пример се лепилата.

Во случај да не знаете, улогите на лепилата во електронските компоненти тешко може да се игнорираат или пренагласат. На пример, тие се совршени за прицврстување делови како ладилници, пакувања, подлоги, компоненти и полупроводнички матрици. Општо земено, лепилата се користат за лепење на компоненти на површинска монтажа, саксии и прицврстување на жица.

Што сакате да откриете
Главната цел на овој пост е да открие некои од најдобрите типови на лепила што се користат во производството на електроника. На крајот, ќе видите зошто DeepMaterial е една од најугледните и доверливи компании од кои добивате такви предмети.

УВ лепила за лекување
Овие може да се наречат и како лесно стврднувачко лепило. Во овој случај, процесот се започнува преку УВ светлина. Тоа може да се случи и преку други извори на зрачење. Постојаната врска обично се формира без да се примени топлина. УВ лепилата за лекување содржат компонента позната како „фотохемиски промотор“. Откако ќе биде погоден од УВ светлина, тој (промоторот) потоа ќе се деградира во слободни радикали. Некои употреби на лепилата за лекување со УВ во однос на електрониката се инкапсулирање, маскирање, дихтунзи, саксии, означување на компоненти, лепење и склопување.

Конформални лепила за обложување
Овие типови на лепила се многу корисни. На пример, тие имаат тенденција да понудат максимална заштита на електронските кола од средини што може да изгледаат груби. Тоа може да се должи на висока влажност, различни температури и загадувачи во воздухот. Конформалните премази обично се од различни типови како што се парилен (XY), силиконска смола (SR), акрилна смола (AR), епоксидна смола (ER) и уретанска смола (UR).

Структурни лепила за врзување
Овие лепила се корисни кога станува збор за држење на подлогите заедно. Тоа може да бидат два или дури и повеќе подлоги кои се под стрес. Накратко, нивната примарна улога е да ги врзуваат зглобовите. Во повеќето случаи, зглобовите се многу важни за целокупната функција, како и за структурата на производот. Секој неуспех може да се покаже како катастрофален. Структурните сврзувачки лепила имаат тенденција да го спречат тоа да се случи.

Како да ги добиете сите овие лепила
Едно е да се купат лепила. Меѓутоа, нешто сосема друго е што тие им служат на своите цели. DeepMaterial е вистинското место за купување лепила со врвен квалитет. Тие се користат од врвни производители на електроника од различни делови на светот. Со години, успеавме да составиме некои од најдобрите производи и решенија како што се лепилото за стаклени влакна, пакетот BGA под полнење и многу повеќе. Нашите производи може да се користат за различен опсег на апликации како што се паметни телефони, домашни апарати, електроника за широка потрошувачка и лаптопи.

Дали сте заинтересирани за леплива поддршка? Обратете се до нашите експерти за лепило!
Нашите експерти од апликативниот центар им помагаат на компаниите ширум светот да ги оптимизираат производните процеси и да ги подобрат перформансите и изгледот на нивните производи.

Без разлика дали барате алтернатива за традиционалните техники на спојување како што се завртки, нитни или течен лепак, или имате проблем да го пронајдете идеалното лепило за вашата специфична апликација, нашите консултанти за лепило можат да помогнат во обезбедувањето на вистински совет и експертиза. Научете од нашиот тим како да најдете ефективни решенија за лепило за различни апликации на лепило како што се лепење, маскирање, пакување, прицврстување, поправка, означување, заштита и пакување.

Користете ја формата за контакт подолу за да дознаете повеќе за нашите услуги за лепило или да добиете помош со прашањата за вашата апликација.

en English
X