УВ лепило за лекување со УВ

DeepMaterial повеќенаменско УВ лепило за лекување
Повеќенаменското лепило на DeepMaterial за стврднување со УВ може брзо да се полимеризира и да се залечи под ултравиолетово зрачење, што помага значително да се подобри ефикасноста на производството. Широко се користи за сврзување, завиткување, запечатување, зајакнување, покривање и запечатување. Повеќенаменското лепило за стврднување DeepMaterial е еднокомпонентен производ без растворувачи, кој може да се стврдне за неколку секунди под УВ или видлива светлина. Има голема брзина на стврднување, висока јачина на сврзување, голема длабочина на стврднување, добра цврстина и против пожолтување.

DeepMaterial се придржува до концептот за истражување и развој на „приоритет на пазарот, блиску до местото на настанот“ и се стреми целосно да го исполни моменталниот брз развој на електронските производи, да ја ажурира моменталната ситуација на повторување и постојано да ги подобрува производите, целосно да ги исполни барањата на високо-брзински процес на склопување на електронски производи и да биде компатибилен со технологијата за заштита на животната средина без растворувачи, Да се ​​осигура дека производствените трошоци и ефикасноста на клиентите се подобрени и да се реализира производниот концепт за заштита на животната средина и висока ефикасност. Производната линија на повеќенаменски UV лепило DeepMaterial ги опфаќа главните примени на структурното поврзување. Повеќенаменско UV лепило DeepMaterial за стврднување во електронски компоненти за привремено фиксирање, PCBA и запечатување на порти, линиско обложување и засилување, монтирање на чипови, заштитна и прицврстувачка обвивка, поврзување со висока јачина на метал и стакло, лепење на уреди во медицинската индустрија, споеви за лемење на компоненти, Широко се користат лепење на ленти со LED светилка, спојување на роговиден филм и серпентина, позиционирање на фокусна должина на фотоапаратот / спојување на ЛЕСКИ и други сценарија.

Предности на УВ лепилото за лекување
Технологијата за лекување со ултравиолетови може да обезбеди уникатни предности на перформанси, дизајн и интеграција на процесите:

Лекување на барање
1. Лепилото е течно пред изложување на УВ системот и може да се излечи во рок од неколку секунди на светлина
2. Има доволно време пред стврднување за да се овозможи прецизно позиционирање на деловите
3. Различни системи за лекување одредуваат различни времиња на лекување и брзо стврднување
4. Добијте ефикасна стапка на производство, за да се постигне максимален обем на производство
5. Брзо пресврт за да се обезбеди континуирано производство чекори

Оптичка транспарентност
※ Погоден за лепење на јасни и проѕирни подлоги со мазна површина
※ Големо проширување на изборот на подлоги

Обезбедување на квалитет
※ Користење на карактеристики на флуоресценција за откривање на присуство на лепило
※ Брзо стврднување за да се овозможи 100% онлајн инспекција ※ Следење на перформансите преку параметри на стврднување како што се интензитетот на светлината и времето на светлина

Еднокомпонентен систем
※Автоматско и прецизно издавање
※ Нема потреба од мерење и мешање, нема временско ограничување на работата
※ Без растворувач

Технологија на лесно стврднување лепило
1. Акрилните лепила што се стврднуваат со светлина може да обезбедат најшироки карактеристики на изведба во сите хемикалии за стврднување на светлина. Неговата оптичка транспарентност е споредлива со стаклото и проѕирна пластика, а нејзините универзални карактеристики на сврзување се нејзината најзначајна карактеристика.
2. Силиконското лепило кое лесно се стврднува може да формира мек и цврст термореактивен еластомер по стврднувањето, кој има одлични еластични својства за врзување, запечатување и против истекување.

УВ лепило за лекување
Апликациите за електронско склопување во потрошувачката електроника и индустриската електроника, автомобилската електроника, комуникациската електроника и новите индустрии со извори на светлина треба да обезбедат производи со лепак со висока доверливост и прилагодливи за да се прилагодат на потребите на пазарот кои постојано се менуваат.

DeepMaterial обезбедува сеопфатна производна линија за лепило што може да се излечи со УВ за оваа намена, вклучувајќи екстремно проѕирни или проѕирни лепила што се лекуваат со УВ за различни сценарија, обезбедувајќи целна линија на производи за LCD дисплеј, мотор на слушалки и други електронски додатоци, како и машина склопување и други сценарија за примена; во исто време, за медицинската индустрија, DeepMaterial обезбедува сеопфатно решение. Обезбедено е решение за двојно стврднување за електрична заштита на ниво на коло и апликации каде што не може да се користи едно стврднување за време на склопувањето на комплетната структура на машината.

DeepMaterial се придржува до концептот за истражување и развој на „пазарот прв, блиску до местото на настанот“ и им обезбедува на клиентите сеопфатни производи, поддршка за апликации, анализа на процеси и приспособени формули за да ги задоволат барањата на клиентите за висока ефикасност, ниска цена и заштита на животната средина.

Избор на проѕирен УВ лепило на производи

Серија на производи  Име на производот Типична апликација за производот
Транспарентно УВ
стврднувачко лепило
DM-6682 Под ултравиолетови зраци од 365 nm, ќе се стврдне за неколку секунди за да формира леплив слој отпорен на удари, кој има долготрајна отпорност на влага или потопување во вода. Главно се користи за лепење и запечатување стакло на себе или на други материјали. Или апликации за саксии, како што се украсно стакло со груби површини, калапени стаклени садови и компоненти за осветлување на автомобилот. Производите со вискозност може да се користат таму каде што е потребно самонивелирање.
DM-6683 Кога е изложен на ултравиолетови зраци од 365 nm, ќе се стврдне во рок од неколку секунди за да формира леплив слој отпорен на удари кој има долготрајна отпорност на влага или потопување во вода. Главно се користи за поврзување на стакло за себе или други материјали. Апликации за запечатување или саксии, како што се украсно стакло со груби површини, калапени стаклени садови и компоненти за осветлување на автомобилот.
DM-6684 Кога е изложен на ултравиолетови зраци од 365 nm, ќе се стврдне во рок од неколку секунди за да формира леплив слој отпорен на удари кој има долготрајна отпорност на влага или потопување во вода. Главно се користи за поврзување на стакло за себе или други материјали. Апликации за запечатување или саксии, како што се украсно стакло со груби површини, калапени стаклени садови и компоненти за осветлување на автомобилот.
DM-6686 Погоден за материјали чувствителни на стрес, PC/PVC силно поврзување. Овој производ покажува одлична адхезија на повеќето подлоги, вклучувајќи стакло, многу пластика и повеќето метали.
DM-6685 Висока цврстина, одлични перформанси на топлинскиот циклус.

Избор на производ за медицинска апликација

Серија производи Име на производот Типична апликација за производот
Проѕирен УВ 

Лепило за лекување

DM-6656

Брзо стврднување, висока цврстина, одлични перформанси на топлинскиот циклус, ниско пожолтување. Вообичаените апликации вклучуваат сврзување на електронска опрема, делови од апарати за домаќинство и украсни компоненти. По стврднувањето има одлична отпорност на вибрации и удари.

DM-6659

Сврзување и запечатување стакло со стакло или стакло со метал, како што се прецизни оптички инструменти, мебел и индустриска опрема. Електричните својства на овој производ, исто така, го прават погоден за заварување на позиција на пакување и апликации за заштита на дамки.

DM-6651

Брзо стврднување, среден вискозитет, погоден за лепење стакло за себе и стакло на површината на многу други материјали. Компоненти за осветлување на автомобилот, калапени стаклени садови, груби стаклени површини.

DM-6653

Погоден за материјали чувствителни на стрес, PC/PVC/PMMA/ABS силно поврзување. Главно се користи за поликарбонатно поврзување и нема да предизвика напукнување под типичен притисок на компресија. Под доволен интензитет на УВ или видлива светлина, може брзо да се излечи за да формира флексибилен и транспарентен леплив слој. Овој производ има добри својства на адхезија на повеќето супстрати, вклучувајќи стакло, многу пластика и повеќето метали.

DM-6650

Специјално е дизајниран за поврзување на метали, стакло и некои термопластики за сигурни структури. Се користи за различни операции за поврзување, позиционирачко заварување, обложување и запечатување. Може да спои некои подлоги што содржат апсорбери на ултравиолетова светлина. Има и секундарен систем за лекување. Производи кои овозможуваат лекување во засенчени места.

DM-6652

Главно се користи за поликарбонатно поврзување и нема да предизвика напукнување под типичен притисок на компресија. Може брзо да се излечи под доволно УВ или видлива светлина за да формира флексибилен и транспарентен леплив слој. Овој производ е погоден за повеќето подлоги, вклучително и стакло, многу пластика и повеќето метали покажуваат добри карактеристики на сврзување.

DM-6657

Дизајниран за поврзување на метални и стаклени подлоги. Типични апликации вклучуваат мебел (сврзување од нерѓосувачки челик и калено стакло) и украси (кристално стакло со бакар).

Избор на специјални УВ лепливи производи за ЛЦД и мотори за слушалки

Серија на производи  Име на производот Типична апликација за производот
Висока тиксотропија и
ниска површинска енергија
DM-6679 Висока тиксотропија, погодна за полнење и лепење на големи празнини, погодна за материјали со мала површинска енергија и тешко леплива. Површините како тефлонски, PE, PP се површини со ниска енергија.
 DM-6677 Рамката на индустријата на модулот на камерата и фиксирањето на оптичкиот објектив.
Медицински одделение
УВ лепило за лекување
DM-6678 VL лепилото (лепило за стврднување со видлива светлина), врз основа на одржување на предностите на УВ лепилото, ја намалува инвестицијата во опрема за стврднување и избегнува оштетување на човечкото тело од УВ. Се користи за замена на лепилото во облик на осум и за запечатување на електронските материјали како што е фиксирањето на крајот на жицата со емајлирана говорна калем.
DM-6671 VL лепилото (лепило за стврднување со видлива светлина), врз основа на одржување на предностите на УВ лепилото, ја намалува инвестицијата во опрема за стврднување и избегнува оштетување на човечкото тело од УВ. Се користи за замена на лепилото во облик на осум и за запечатување на електронските материјали како што е фиксирањето на крајот на жицата со емајлирана говорна калем.
DM-6676 Се користи за облога за заштита на жица во производството на склопување слушалки и прицврстување на различна опрема или електронски компоненти (мотор за мобилен телефон, кабел за слушалки) и така натаму.
DM-6670 Лепилото кое може да се лекува со ултравиолетово е еднокомпонентно лепило со висок вискозитет, кое може да се лекува со УВ. Производот главно се користи за звук, звучници и други звучни серпентина звук филм сврзување, во доволен интензитет на УВ светлина може брзо да се зацврсти за да се формира мек леплив слој. Производот покажува добри сврзувачки својства со пластиката, стаклото и повеќето метали.
LCD апликација DM-6662 Се користи за фиксирање на LCD иглички.
DM-6663 Заптивната смеса за ултравиолетово стврднување погодна за LCD апликации, процес на конвекција.
DM-6674 Специјалната формула на овој производ е погодна за третман отпорен на влага на терминалот за инсталација COG или TAB на LCD модулот. Високата флексибилност на производот и добрите карактеристики отпорни на влага ги подобруваат перформансите на заштитата.
DM-6675 Тоа е обединето лепило кое може да се излечи со УВ, специјално дизајнирано за апликации за поврзување со пинови на LCD терминали.

Избор на производи за термичко лекување со УВ

Серија на производи  Име на производот Типична апликација за производот
УВ + акцелератор на топлина DM-6422 Класичен производ за општа намена, цврст и флексибилен по стврднување, отпорност на удар, отпорност на влага, често се користи за лепење на стакло.
DM-6423 Класичен производ за општа намена, цврст и флексибилен по стврднување, отпорност на удар, отпорност на влага, често се користи за лепење на стакло.
DM-6426 Тоа е еднокомпонентно анаеробно структурно лепило со висок вискозитет. Погоден за лепење на повеќето материјали. Производот ќе се залечи кога е изложен на соодветна УВ светлина. Сврзувањето на површината на материјалот може да се излечи и со сурфактант. Индустриска примена во лепење и запечатување на звучници, гласовни намотки и звучни филмови.
DM-6424 Вообичаените апликации вклучуваат лепење на ферити и материјали за галванизација на места каде што е потребна брза фиксација, како што се мотори, хардвер за звучници и накит, како и на местото каде што производот е целосно стврднат надвор од линијата за лепење.
DM-6425 Во индустриски апликации, главно се користи за лепење, запечатување или обложување на метални и стаклени делови. Овој производ е погоден за армирање на печатени кола и лепење на разни материјали. По стврднувањето, производот има одлична флексибилност и сила, што го прави високо отпорен на вибрации и удари.
УВ термичко лекување DM-6430 Во индустриски апликации, главно се користи за лепење, запечатување или обложување на метални и стаклени делови. Овој производ е погоден за армирање на печатени кола и лепење на разни материјали. По стврднувањето, производот има одлична флексибилност и сила, што го прави високо отпорен на вибрации и удари.
DM-6432 Лепилата со двојно стврднување се специјално дизајнирани за склопување на електронски компоненти чувствителни на температура. Формулата на овој производ е да се изврши почетно стврднување под ултравиолетово зрачење, а потоа да се изврши секундарно термичко стврднување за да се постигнат најдобри перформанси.
DM-6434 Тоа е еднокомпонентно, висококвалитетно лепило со механизам за двојно стврднување, специјално дизајнирано за индустријата за оптички уреди, типични апликации вклучуваат пакување PLC, полупроводничка ласерска амбалажа, спојување на леќата со колиматор, поврзување со филтер, леќи со оптички детектор и спојување влакна, изолатор ROSA лепило , Неговите добри карактеристики на стврднување ги задоволуваат индустриските барања за брзо склопување додека обезбедуваат задоволителна стапка на пропуснување на производот.
DM-6435 Пакетот без проток е дизајниран за локална заштита на таблата со кола. Ова лепило може да се излечи за неколку секунди под УВ светлина со соодветен интензитет. Покрај лесното стврднување, лепилото содржи и секундарен термички иницијатор за стврднување.

Избор на акрилни производи со УВ влага

Серија на производи  Име на производот Типична апликација за производот
УВ влага акрилна киселина DM-6496 Без проток, пакет за лекување со УВ/влага, погоден за делумна заштита на плочката. Овој производ има флуоресцентни карактеристики во ултравиолетова (црна). Главно се користи за делумна заштита на WLCSP и BGA на кола.
DM-6491 Без проток, пакет за лекување со УВ/влага, погоден за делумна заштита на плочката. Овој производ има флуоресцентни карактеристики во ултравиолетова (црна). Главно се користи за делумна заштита на WLCSP и BGA на кола
DM-6493 Тоа е конформален слој дизајниран да обезбеди силна заштита од влага и груби хемикалии. Компатибилен со индустриски стандардни маски за лемење, флукс без чистење, метализирани компоненти и материјали од подлогата.
DM-6490 Тој е еднокомпонентен конформален слој без VOC. Овој производ е специјално дизајниран за брзо гелирање и лекување под ултравиолетова светлина, дури и ако е изложен на влага во воздухот во областа со сенка, може да се излечи за да обезбеди најдобри перформанси. Тенкиот слој на облогата може да се зацврсти на длабочина од 7 милји речиси моментално. Со силна црна флуоресценција, има добра адхезија на површината на различни метали, керамика и епоксидни смоли исполнети со стакло и ги задоволува потребите на најсложените еколошки апликации.
DM-6492 Тој е еднокомпонентен конформален слој без VOC. Овој производ е специјално дизајниран за брзо гелирање и лекување под ултравиолетова светлина, дури и ако е изложен на влага во воздухот во областа со сенка, може да се излечи за да обезбеди најдобри перформанси. Тенкиот слој на облогата може да се зацврсти на длабочина од 7 милји речиси моментално. Со силна црна флуоресценција, има добра адхезија на површината на различни метали, керамика и епоксидни смоли исполнети со стакло и ги задоволува потребите на најсложените еколошки апликации.

Избор на силиконски производи со УВ влага

Серија на производи  Име на производот Типична апликација за производот
УВ Силикон за влага DM-6450 Се користи за заштита на печатени кола и други чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Овој производ обично се користи од -53°C до 204°C.
DM-6451 Се користи за заштита на печатени кола и други чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Овој производ обично се користи од -53°C до 204°C.
DM-6459 За апликации за дихтунзи и запечатување. Производот има висока еластичност. Овој производ обично се користи од -53°C до 250°C.

Лист со податоци на производната линија на повеќенаменски UV лепило DeepMaterial

Лист со податоци за производот за еднократно лекување УВ лепило

Лист со податоци за производот за еднократно стврднување УВ лепило-продолжение

Лист со податоци за производот на УВ лепилото со двојно стврднување