Проводно сребрено лепило на епоксидна основа

Сребреното лепило DeepMaterial Conductive е еднокомпонентно модифицирано епоксидно/силиконско лепило развиено за пакување со интегрирано коло и LED нови извори на светлина, индустрии за флексибилно коло (FPC). По стврднувањето, производот има висока електрична спроводливост, топлинска спроводливост, отпорност на високи температури и други високи доверливи перформанси. Производот е погоден за дистрибуција со голема брзина, давајќи добра заштита од типот, без деформација, без колапс, без дифузија; Стврднатиот материјал е отпорен на влага, топлина и висока температура. Може да се користи за пакување со кристали, пакување со чипови, лепење со цврсти кристали со LED диоди, заварување со ниски температури, FPC заштита и други цели.

Избор на производи за проводен сребрен лепило

Линија на производи име на продукт Типична апликација на производот
Проводно сребрено лепило DM-7110 Главно се користи за поврзување со IC чип. Времето на лепење е исклучително кратко и нема да има проблеми со опашот или влечењето на жиците. Работата на лепење може да се заврши со најмала доза на лепило, што во голема мера ги заштедува производствените трошоци и отпадот. Погоден е за автоматско издавање лепило, има добра излезна брзина на лепилото и го подобрува производниот циклус.
DM-7130 Главно се користи за поврзување со LED чипови. Користењето на најмалата доза на лепило и најмалото време на престој за лепење кристали нема да предизвика проблеми со опашката или влечењето на жиците, што значително ќе ги заштеди трошоците за производство и отпадот. Погоден е за автоматско издавање лепило, со одлична излезна брзина на лепилото и го подобрува времето на производниот циклус. Кога се користи во индустријата за LED пакување, стапката на мртва светлина е ниска, стапката на принос е висока, распаѓањето на светлината е добро, а стапката на одмаглување е исклучително мала.
DM-7180 Главно се користи за поврзување со IC чип. Дизајниран за апликации чувствителни на топлина кои бараат стврднување на ниски температури. Времето на лепење е исклучително кратко и нема да има проблеми со опашот или влечењето на жиците. Работата на лепење може да се заврши со најмала доза на лепило, што во голема мера ги заштедува производствените трошоци и отпадот. Погоден е за автоматско издавање лепило, има добра излезна брзина на лепилото и го подобрува производниот циклус.

Лист со податоци за производот со спроводливо сребрено лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Време на лекување Метод на лекување Отпорност на волумен (Ω.cm) TG/°C Чувајте /°C/M
Епоксидна основа Проводно сребрено лепило DM-7110 Сребрена 10000 @175°C 60 мин Лекување со топлина 〈2.0×10-4 115 -40/6 м
DM-7130 Сребрена 12000 @175°C 60 мин Лекување со топлина 〈5.0×10-5 120 -40/6 м
DM-7180 Сребрена 8000 @80°C 60 мин Лекување со топлина 〈8.0×10-5 110 -40/6 м