Материјали за потполнување на чип и COB капсулирање на епоксидна основа

DeepMaterial нуди нови капиларни потполнувања за преклопни чипови, CSP и BGA уреди. Новите капиларни потполнувања на DeepMaterial се со висока флуидност, висока чистота, еднокомпонентни материјали за тенџере кои формираат униформни, без празнини слоеви под полнење што ја подобруваат доверливоста и механичките својства на компонентите со елиминирање на стресот предизвикан од материјалите за лемење. DeepMaterial обезбедува формулации за брзо полнење на многу фини делови, способност за брзо стврднување, долга работа и животен век, како и можност за преработка. Повторната обработливост ги заштедува трошоците со тоа што дозволува отстранување на недоволното полнење за повторна употреба на плочата.

Склопот на чип со превртување бара повторно ослободување од стресот на спојот за заварување за продолжено термичко стареење и животен век на циклусот. Склопот на CSP или BGA бара употреба на недоволно полнење за да се подобри механичкиот интегритет на склопот за време на тестирање на флексија, вибрации или падови.

Дополнителните чипови на DeepMaterial имаат висока содржина на полнење додека одржуваат брз проток на мали терени, со способност да имаат високи температури на транзиција на стакло и висок модул. Нашите CSP дополнети се достапни во различни нивоа на полнење, избрани за температурата на транзиција на стакло и модулот за наменетата апликација.

Енкапсулантот COB може да се користи за поврзување на жица за да се обезбеди заштита на животната средина и да се зголеми механичката сила. Заштитното запечатување на чиповите поврзани со жица вклучува капсулирање на врвот, тампонирање и полнење на празнините. Потребни се лепила со функција за фино подесување на протокот, бидејќи нивната способност за проток мора да гарантира дека жиците се затворени, а лепилото нема да тече надвор од чипот и да се осигура дека може да се користи за многу фини кабли.

Лепилата за инкапсулирање COB на DeepMaterial може да се термички или обработени со УВ Лепилото за капсулирање COB на DeepMaterial може да се термички стврдне или да се зацврсти со УВ со висока доверливост и низок коефициент на термичко отекување, како и високи температури на конверзија на стаклото и ниска содржина на јони. Лепилата за инкапсулирање на COB на DeepMaterial ги штитат каблите и наполитанките, хромираните и силиконските наполитанки од надворешното опкружување, механички оштетувања и корозија.

Лепилата за инкапсулирање DeepMaterial COB се формулирани со епоксидна стврднување на топлина, акрилик што се стврднува со УВ или силиконски хемикалии за добра електрична изолација. Лепилата за инкапсулирање DeepMaterial COB нудат добра стабилност на висока температура и отпорност на термички шок, електрични изолациски својства во широк температурен опсег и ниско собирање, низок стрес и хемиска отпорност кога се стврднуваат.

Deepmaterial е најдобриот водоотпорен структурен лепак за лепило за пластика за метал и стакло производителот, снабдување со непроводен епоксиден лепак за заптивање за недоволно полнење електронски компоненти, полупроводнички лепила за електронско склопување, лек за ниска температура bga преклопен чип дополнет PCB епоксиден процесен лепак со лепак и на

Табела за избор на материјали за пакување со чип за полнење со база на епоксидна смола и долен чип со кочан
Избор на епоксидно лепило за ниска температура за лекување

Серија производи Име на производот Типична апликација за производот
Лепило за стврднување на ниска температура DM-6108

Лепило за стврднување на ниска температура, типичните апликации вклучуваат склоп на мемориска картичка, CCD или CMOS. Овој производ е погоден за стврднување на ниски температури и може да има добра адхезија на различни материјали за релативно кратко време. Типични апликации вклучуваат мемориски картички, CCD/CMOS компоненти. Посебно е погоден за прилики кога елементот чувствителен на топлина треба да се стврдне на ниска температура.

DM-6109

Тоа е еднокомпонентна термичка епоксидна смола. Овој производ е погоден за стврднување на ниски температури и има добра адхезија на различни материјали за многу кратко време. Типични апликации вклучуваат мемориска картичка, склопување CCD/CMOS. Посебно е погоден за апликации каде што е потребна ниска температура на стврднување за компоненти чувствителни на топлина.

DM-6120

Класично стврднувачко лепило за ниска температура, што се користи за склопување на модулот за осветлување на LCD екранот.

DM-6180

Брзо стврднување на ниска температура, што се користи за склопување на CCD или CMOS компоненти и VCM мотори. Овој производ е специјално дизајниран за апликации чувствителни на топлина кои бараат стврднување на ниски температури. Може брзо да им обезбеди на клиентите апликации со висока пропусност, како што се прикачување леќи за дифузија на светлина на LED диоди и составување опрема за сензори на слика (вклучувајќи модули за камера). Овој материјал е бел за да обезбеди поголема рефлексивност.

Избор на епоксиден производ со капсулација

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксација / целосна фиксација Метод на лекување TG/°C Цврстина /D Складирање/°C/M
Епоксидна основа Лепило за капсулирање DM-6216 Црна 58000-62000 150°C 20 мин Лекување со топлина 126 86 2-8/6 М
DM-6261 Црна 32500-50000 140°C 3H Лекување со топлина 125 * 2-8/6 М
DM-6258 Црна 50000 120°C 12 мин Лекување со топлина 140 90 -40/6 м
DM-6286 Црна 62500 120°C 30min1 150°C 15мин Лекување со топлина 137 90 2-8/6 М

Избор на епоксиден производ со недоволно полнење

Серија производи Име на производот Типична апликација за производот
недоволно полнење DM-6307 Тоа е еднокомпонентна, термореактивна епоксидна смола. Тоа е CSP (FBGA) или BGA полнење за повеќекратна употреба што се користи за заштита на спојниците за лемење од механички стрес кај рачните електронски уреди.
DM-6303 Еднокомпонентното лепило за епоксидна смола е смола за полнење што може повторно да се користи во CSP (FBGA) или BGA. Брзо се лекува штом се загрее. Тој е дизајниран да обезбеди добра заштита за да спречи дефект поради механички стрес. Нискиот вискозитет овозможува пополнување на празнините под CSP или BGA.
DM-6309 Тоа е брзо стврднување, брзо тече течна епоксидна смола, дизајнирана за пакувања со големина на чип за полнење со капиларен проток, има за цел да ја подобри брзината на процесот во производството и да го дизајнира својот реолошки дизајн, да ја остави да навлезе во клиренсот од 25 μm, да го минимизира индуцираниот стрес, да ги подобри перформансите на циклусот на температурата, со одлична хемиска отпорност.
DM- 6308 Класично недоволно полнење, ултра низок вискозитет погоден за повеќето апликации за недоволно полнење.
DM-6310 Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации. Може брзо да се излечи на умерени температури за да се намали притисокот врз другите делови. По стврднувањето, материјалот има одлични механички својства и може да ги заштити спојките за лемење при термички циклус.
DM-6320 Повторното полнење е специјално дизајнирано за CSP, WLCSP и BGA апликации. Неговата формула е брзо да се лекува на умерени температури за да се намали стресот на другите делови. Материјалот има повисока температура на транзиција на стакло и поголема цврстина на фрактура и може да обезбеди добра заштита за лемење за време на термички циклус.

Лист со податоци за материјалот за пакување со епоксидна основа DeepMaterial
Лист со податоци за производот за стврднување епоксидно лепило со ниска температура

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксација / целосна фиксација Метод на лекување TG/°C Цврстина /D Складирање/°C/M
Епоксидна основа Капсулант за лекување на ниска температура DM-6108 Црна 7000-27000 80°C 20 мин. 60°C 60 мин Лекување со топлина 45 88 -20/6 м
DM-6109 Црна 12000-46000 80°C 5-10 мин Лекување со топлина 35 88A -20/6 м
DM-6120 Црна 2500 80°C 5-10 мин Лекување со топлина 26 79 -20/6 м
DM-6180 Бела 8700 80°C 2 мин Лекување со топлина 54 80 -40/6 м

Лист со податоци за производот со капсулирано епоксидно лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксација / целосна фиксација Метод на лекување TG/°C Цврстина /D Складирање/°C/M
Епоксидна основа Лепило за капсулирање DM-6216 Црна 58000-62000 150°C 20 мин Лекување со топлина 126 86 2-8/6 М
DM-6261 Црна 32500-50000 140°C 3H Лекување со топлина 125 * 2-8/6 М
DM-6258 Црна 50000 120°C 12 мин Лекување со топлина 140 90 -40/6 м
DM-6286 Црна 62500 120°C 30min1 150°C 15мин Лекување со топлина 137 90 2-8/6 М

Лист со податоци за производот со епоксидно лепило за недоволно полнење

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксација / целосна фиксација Метод на лекување TG/°C Цврстина /D Складирање/°C/M
Епоксидна основа недоволно полнење DM-6307 Црна 2000-4500 120°C 5 мин. 100°C 10 мин Лекување со топлина 85 88 2-8/6 М
DM-6303 Непроѕирна кремаста жолта течност 3000-6000 100°C 30min 120°C 15min 150°C 10min Лекување со топлина 69 86 2-8/6 М
DM-6309 Црна течност 3500-7000 165°C 3 мин. 150°C 5 мин Лекување со топлина 110 88 2-8/6 М
DM-6308 Црна течност 360 130°C 8 мин. 150°C 5 мин Лекување со топлина 113 * -20/6 м
DM-6310 Црна течност 394 130°C 8 мин Лекување со топлина 102 * -20/6 м
DM-6320 Црна течност 340 130°C 10min 150°C 5min 160°C 3min Лекување со топлина 134 * -20/6 м