Лепак за мотор VCM гласовна намотка на камерата

Висока јачина на врзување

Брзо стврднување

Решение
Функцијата за автоматско фокусирање на мобилниот телефон се реализира со заклучување на камерата во моторот за гласовна калем. Моторот за гласовна калем се нарекува VCM. Главно е составен од намотки, магнетни групи, шрапнели, дихтунзи и сл. Фиксирањето со ЈОКЕ и слично треба да се реализира со лепак. Лепилото треба да има висока јачина на врзување, добри електронски својства на изолација, отпорност на растворувачи, отпорност на удар, низок стрес, итн. , заштита на кола, термопроводни материјали и заштита од BMS батерии.

Карактеристики
Deepmaterial препорачува користење на лепило за лепило со ниска температура, еднокомпонентно лепило од епоксидна смола, брзо стврднување на ниска температура, без оштетување на чувствителните компоненти. Висока цврстина на поврзување, добри перформанси на електрична изолација по стврднување, долг работен век, силна отпорност на удар, одличен заштитен ефект и отпорност на удар за компонентите, а може да се користи како лепак VCM за прецизни мотори.

DeepMaterial нуди различни видови производи за индустриски лепила за електрични, серии на UV лепила кои се стврднуваат со УВ, реактивен тип на топло топено лепило и серии топло топи чувствителни на притисок, серии за полнење на епоксидни чипови и материјали за инкапсулација на COB, заштитна табла на колото и конформално лепило за обложување серија, серии на спроводливи сребрени лепила базирани на епоксид, серија на лепило за структурно поврзување, серија на функционални заштитни филмови, серија на заштитни филмови со полупроводници.

DeepMaterial е добавувач на лепак за оптички лепило со висок индекс на прекршување и производител на лепак за епоксидни лепила со смола со низок индекс на рефракција, најдобро лепило за безбедносна камера, снабдување со двофункционално оптички епоксидно лепило за заптивање за модул за камера vcm и склоп на сензор за активна камера за склопување pc склопување на камера во процесот на производство на камери