Овозможувањето на електронските производи да постигнат функционални карактеристики и спецификации за изведба преку супериорни перформанси за поврзување на електронските лепила е само еден аспект од решението за електронски лепила на DeepMaterial. Заштитата на печатените кола и електронските прецизни компоненти од термички циклуси и штетни средини е уште една клучна компонента за обезбедување на издржливост и доверливост на производот.

DeepMaterial не само што обезбедува материјали за недоволно полнење на чиповите и за пакување COB, туку исто така обезбедува конформална обвивка со трипропустливи лепила и лепила за садење на колото, а во исто време носи одлична заштита на ниво на коло на електронските производи. Многу апликации ќе поставуваат печатени кола во сурови средини.

Напредно конформално премачкување на DeepMaterial, лепило и тенџере кое е три отпорно. Лепилото може да им помогне на плочите на печатените кола да се спротивстават на термички шок, материјали кои корозивни од влага и разни други неповолни услови, за да се обезбеди долг работен век на производот во тешки средини за примена. Соединението за лепило за саксии со конформална обвивка на DeepMaterial е материјал без растворувачи, ниски VOC, кој може да ја подобри ефикасноста на процесот и да ги земе предвид одговорностите за заштита на животната средина.

Соединението за лепило за саксии со конформална облога на DeepMaterial може да ја подобри механичката цврстина на електронските и електричните производи, да обезбеди електрична изолација и да заштити од вибрации и удари, а со тоа обезбедува сеопфатна заштита за печатените кола и електричната опрема.

Избор на производ и лист со податоци за епоксидно лепило за саксии

Линија на производи Серија производи име на продукт Типична апликација на производот
Епоксидна база Лепило за саксии DM-6258 Овој производ обезбедува одлична еколошка и термичка заштита за пакуваните компоненти. Тој е особено погоден за заштита на пакувањето на сензорите и прецизните делови што се користат во сурови средини како што се автомобилите.
DM-6286 Овој спакуван производ е дизајниран за апликации кои бараат одлични перформанси при ракување. Се користи за IC и полупроводничка амбалажа, има добра способност за топлински циклус, а материјалот може да издржи термички шок постојано до 177°C.

 

Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксација / целосна фиксација Метод на лекување TG/°C Цврстина/D Складирање/°C/M
Епоксидна база Лепило за саксии DM-6258 Црна 50000 120°C 12 мин Лекување со топлина 140 90 -40/6 м
DM-6286 Црна 62500 120°C 30 мин. 150°C 15 мин Лекување со топлина 137 90 2-8/6 М

Избор и лист со податоци на УВ влага акрилен конформален слој Три анти-лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Типична апликација на производот
УВ влага акрилик
Киселина
Конформален слој Три анти-лепило DM-6400 Тоа е конформален слој дизајниран да обезбеди силна заштита од влага и груби хемикалии. Компатибилен со индустриски стандардни маски за лемење, флукс без чистење, метализација, компоненти и материјали од подлогата.
DM-6440 Тој е еднокомпонентен конформален слој без VOC. Овој производ е специјално дизајниран за брзо гелирање и лекување под ултравиолетова светлина, дури и ако е изложен на влага во воздухот во областа со сенка, може да се излечи за да обезбеди најдобри перформанси. Тенкиот слој на облогата може да се зацврсти на длабочина од 7 милји речиси моментално. Со силна црна флуоресценција, има добра адхезија на површината на различни метали, керамика и епоксидни смоли исполнети со стакло и ги задоволува потребите на најсложените еколошки апликации.
Линија на производи Серија производи име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Почетно време на фиксирање
/ целосна фиксација
Метод на лекување TG/°C Цврстина/D Складирање/°C/M
УВ влага
Акрилик
Киселина
Конформални
слој
Три
Анти-
лепило
DM-6400 Транспарентни
течност
80 <30s@600mW/cm2 влага7 Д УВ +
влага
двојно стврднување
60 -40 ~ 135 20-30/12 М
DM-6440 Транспарентни
течност
110 <30s@300mW/cm2 влага 2-3 Д УВ +
влага
двојно стврднување
80 -40 ~ 135 20-30/12 М

Избор на производ и лист со податоци на силиконска конформна обвивка со УВ влага со три анти-лепило

Линија на производи Серија производи име на продукт Типична апликација на производот
УВ силикон за влага Конформална обвивка
Три анти-лепило
DM-6450 Се користи за заштита на печатени кола и други чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Овој производ обично се користи од -53°C до 204°C.
DM-6451 Се користи за заштита на печатени кола и други чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Овој производ обично се користи од -53°C до 204°C.
DM-6459 За апликации за дихтунзи и запечатување. Производот има висока еластичност. Овој производ обично се користи од -53°C до 250°C.