Ikatan Induktor

Ing taun-taun pungkasan, panjaluk kanggo nyuda ukuran produk sing dirakit uga nyebabake pangurangan drastis ing ukuran bagean kanggo produk induktor uga, mbutuhake teknologi pemasangan sing canggih kanggo masang bagean cilik kasebut ing papan sirkuit.

Insinyur wis ngembangake pasta solder, adesif, lan proses perakitan sing ngidini nempelake terminal induktor menyang PCB tanpa nggunakake bolongan. Wilayah datar (dikenal minangka bantalan) ing terminal induktor disolder langsung menyang permukaan sirkuit tembaga mula diarani induktor gunung permukaan (utawa trafo). Proses iki ngilangake perlu kanggo pengeboran bolongan kanggo lencana, saéngga nyuda biaya kanggo Pabrik PCB.

Ikatan adesif (gluing) minangka cara sing paling umum kanggo nempelake konsentrator menyang kumparan induksi. Pangguna kudu ngerti kanthi jelas tujuan ikatan: apa mung kanggo njaga pengontrol ing kumparan utawa uga nyedhiyakake pendinginan intensif kanthi transfer panas menyang kumparan sing adhem banyu.

Sambungan mekanik minangka cara sing paling akurat lan dipercaya saka lampiran pengontrol menyang gulungan induksi. Bisa tahan gerakan termal lan getaran komponen koil sajrone layanan.

Ana akeh kasus nalika pengontrol bisa uga ora dipasang ing gulungan kumparan, nanging ing komponen struktural instalasi induksi kayata tembok kamar, pigura tameng magnetik, lsp.

Carane masang induktor radial?
Toroida bisa ditempelake ing gunung kanthi adesif utawa sarana mekanik. Gunung toroid berbentuk cangkir bisa diisi karo senyawa potting utawa enkapsulasi supaya bisa nempel lan nglindhungi toroida tatu. Pemasangan horisontal nawakake profil sing kurang lan pusat gravitasi sing kurang ing aplikasi sing bakal ngalami kejut lan geter. Minangka diameteripun toroida kang dadi luwih gedhe, soyo tambah horisontal wiwit nggunakake munggah terkenal papan sirkuit real estate. Yen ana papan ing pager, pemasangan vertikal digunakake kanggo ngirit papan papan.

Timbal saka gulungan toroida dipasang ing terminal gunung, biasane kanthi solder. Yen kabel nduwurke tumpukan iku gedhe lan cukup kaku, kabel bisa "self leaded" lan dipanggonke liwat header utawa Gunung menyang Papan sirkuit dicithak. Kauntungan saka mounts dhewe yaiku biaya lan kerentanan sambungan solder perantara tambahan dihindari. Toroida bisa ditempelake ing gunung kanthi adesif, sarana mekanik utawa kanthi enkapsulasi. Gunung toroid berbentuk cangkir bisa diisi karo senyawa potting utawa enkapsulasi supaya bisa nempel lan nglindhungi toroida tatu. Pemasangan vertikal nyimpen papan sirkuit real estate nalika diameter toroida dadi luwih gedhe, nanging nggawe masalah dhuwur komponen. Pemasangan vertikal uga ngunggahake pusat gravitasi komponen dadi rentan kanggo kejut lan geter.

Ikatan Adhesive
Ikatan adesif (gluing) minangka cara sing paling umum kanggo nempelake konsentrator menyang kumparan induksi. Pangguna kudu ngerti kanthi jelas tujuan ikatan: apa mung kanggo njaga pengontrol ing kumparan utawa uga nyedhiyakake pendinginan intensif kanthi transfer panas menyang kumparan sing adhem banyu.

Kasus kapindho penting banget kanggo gulungan sing dimuat abot lan siklus pemanasan sing dawa kayata ing aplikasi pemindaian. Kasus iki luwih nuntut lan bakal diterangake luwih akeh. Adesif sing beda bisa digunakake kanggo lampiran kanthi resin epoksi minangka lem sing paling umum digunakake.

Adhesive DeepMaterial kudu nduweni karakteristik ing ngisor iki:
· Kekuwatan adhesion dhuwur
· Konduktivitas termal sing apik
· Resistance suhu dhuwur nalika wilayah peserta samesthine dadi panas. Elinga yen ing aplikasi daya dhuwur sawetara zona saka lumahing tembaga bisa tekan 200 C utawa malah luwih ing éwadéné cooling banyu intensif saka coil.